emg home
RSS

Tema:   Životna sredina

Podržana akcija Sat za našu planetu

1. april 2012. | broj komentara 0

Simboličnim isključenjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat i u Srbiji održana globalna akcija za očuvanje životne sredine Sat za našu planetu.

Akcija Sat za našu planetu večeras i u Srbiji

31. mart 2012. | broj komentara 0

Svetski fond za prirodu pozvao građane, kompanije i lokalne samouprave u Srbiji da se večeras priključe globalnoj akciji za očuvanje životne sredine Sat za našu planetu, simboličnim isključenjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

Dulić: DO 2016. primena propisa o emisiji ugljen-dioksida

29. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija bi do 2016. trebalo da počne da primenjuje direktivu Evopske unije o trgovini emisijom gasova s efektom staklene bašte, izjavio ministar za životnu sredinu Oliver Dulić.

Zabrana plastičnih kesa u EU pravno sumnjiva

20. mart 2012. | broj komentara 0

Zabrana plastičnih kesa i torbi za jednokratnu upotrebu u celoj Evropskoj uniji bi bila pravno sumnjiva, zaključila studija koju je naručila Evropska komisija.

BP plaća 7,8 milijardi dolara odštete

3. mart 2012. | broj komentara 0

Naftna kompanija BP platiće oštećenim građanima 7,8 milijardi dolara za izazivanje ekološke katastrofe 2010. koja je nastala zbog izlivanja nafte iz njihove bušotine u priobalju SAD.

Dulić: Spremni za pregovore o prijemu

29. februar 2012. | broj komentara 0

Srbija je usaglasila svoje zakonodavstvo sa evropskim u oblasti životne sredine i već je spremna da, po dobijanju statusa kandidata, počene pregovore o prijemu u članstvo u vezi s najzahtevnijim poglavljem 27, izjavio danas resorni ministar Oliver Dulić.

Dežer: Izvestan status kandidata

29. februar 2012. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer čestitao Srbiji izvesno dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Zapalila čempres star 3.500 godina dok se drogirala

29. februar 2012. | broj komentara 0

Jedan od najstarijih čempresa na svetu izgoreo je na Floridi, a spalila ga je, kako se sumnja, dvadesetšestogodišnja žena dok se drogirala, a potom sve to fotografisala.

Otkriveno drvo s najdebljim stablom u Srbiji

8. februar 2012. | broj komentara 0

Zavod za zaštitu prirode saopštio da je otkriveno drvo bele topole za koje stručnjaci smatraju da ima najveći prečnik stabla registrovan u Srbiji, 3,28 metara.

NIS u ekologiju ulaže 400 milina evra

8. februar 2012. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije će do 2015. uložiti oko 400 miliona evra u zaštitu životne sredine, 6,5 puta više nego što je planirano kupoprodajnim ugovorom, najavio generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

EU odložila pomoć za postrojenja za tretman opasnog otpada

7. februar 2012. | broj komentara 0

Evropska unija suspendovala na šest meseci, do polovine 2012, projekat pomoći za gradnju postrojenja za fizičko-hemijski tretman opasnog industrijskog otpada u Srbiji jer još nije određena lokacija na kojoj će se graditi, saopštilo Ministarstvo za životnu sredinu.

Konkursi Fonda za zaštitu životne sredine

19. januar 2012. | broj komentara 0

Fond za zaštitu životne sredine objavio konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za recikliranje otpada, dobijanje energije iz otpada i proizvodnju plastičnih kesa za višekratnu upotrebu i za subvencije za kupovinu ekoloških vozila.

Besplatno uklanjanje kabastog smeća za vikend

13. januar 2012. | broj komentara 0

Akcija besplatnog odnošenja kabastog smeća koje građani Beograda žele da bace biće održana za vikend, objavila Gradska čistoća.

Prijave DRI zbog nenamenskog trošenja novca

11. januar 2012. | broj komentara 0

Državna revizorska institucija podneće krivične prijave zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta protiv odgovornih u Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje, Agencije i Fonda za zaštitu životne sredine, piše Politika.

Dulić: Fond za životnu sredinu ima pet milijardi dinara

5. januar 2012. | broj komentara 0

Fond za zaštitu životne sredine u ovom trenutku raspolaže s pet milijardi dinara i jedna od važnijih stvari koju će finansirati u 2012. jeste poboljšanje energetske efikasnosti objekata, izjavio ministar Oliver Dulić.

Dulić: Akcija Očistimo Srbiju dala odlične rezutate

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za životnu sredinu objavilo da je za promociju akcije Očistimo Srbiju u 2011. izdvojilo 412.286 evra, a da su uštede ostvarene tom akcijom višestriko vrednije.

Do 2030. oko 10 milijardi evra za zaštitu životne sredine

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Za primenu propisa iz oblasti zaštite životne sredine u Srbiji potrebno je oko 10 milijardi evra do 2030, 1.400 evra po stanovniku, rečeno je danas u Beogradu na skupu o Nacionalnoj strategiji u oblasti zaštite životne sredine.

Potpisan ugovor o kreditu Japana za EPS

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Ugovorom o zajmu od 26,25 milijardi dinara između Elektroprivrede Srbije i japanske Agencije za međunarodnu saradnju, danas potpisanom u Obrenovcu, obezbeđena sredstva za otklanjanje sumpora iz dimnih gasova Termoelektrane Nikola Tesla A.

Pokinica: Srbija treba više da radi u oblasti voda i štetnih gasova

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Prema izveštaju Evropske komisije o životnoj sredini, u Srbiji najviše treba raditi u oblasti vode i klimatskih promena, izjavio pomoćnik ministra za životnu sredine Nebojša Pokinica.

Nešković: Otpadne vode Takova zagađuju okolinu

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Otpadne vode fabrike Takovo zagađuju reku Despotovicu, u slivu Zapadne Morave, izjavio zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu Rajko Nešković, istakavši da se to događa u dane vikenda, kad ne rade inspekcije, u sezoni pečenja rakije i prerade

Dulić najavio dva miliona evra za energetsku efikasnost

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zaštitnu životne sredine Oliver Dulić najavio sinoć u Beogradu da će država od novembra s dva miliona evra podsticati ulaganja građana i privrede u energetsku efikasnost.

Podrška skupljačima sekundarnih sirovina

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Mreža nevladinih organizacija iz Srbije Zelena inicijativa pozvala građane da potpisima podrže inicijativu za legalizaciju rada samostalnih skupljača sekundarnih sirovina.

Dulić najavio još 2.000 radnih mesta

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić otvorio je danas osmi Međunarodni sajam zaštite životne sredine Ekofer i sedmi Međunarodni sajam Energetika 2011. i najavio da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno ukupno 10.000

Dulić: Najvažniji održivi razvoj i energetska efikasnost

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

U Srbiji između 35 i 40 odsto domaćinstava ima kanalizaciju, a oko šest odsto otpadnih voda prerađuje se u skladu sa evropskim standardima, izjavio je danas ministar za životnu sredin Oliver Dulić.

Gradi se prva fabrika za preradu klaničnog otpada

27. septembar 2011. | broj komentara 0

U Inđiji danas počela gradnja prve fabrike u Srbiji za preradu otpadaka iz mesne industrije po najvišim ekološkim i evropskim standardima, a u koju će belgijsko-srpska kompanija Energo zelena investirati 21 milion evra.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.