emg home
RSS

Tema:   Auto-industrija

Italijanski Veskovini gradi fabriku u Šapcu

17. april 2012. | broj komentara 0

Italijanski proizvođač hladnih odlivaka za auto-industriju Veskovini danas je u Šapcu počeo gradnju fabrike, uz investiciju od pet miliona evra.

Kredit IFC-a od 20 miliona evra za auto-industriju

12. april 2012. | broj komentara 0

Međunarodna finansijska korporacija odobrila kredit od 20 miliona evra novoj fabrici za proizvodnju metalnih delova blizu Kragujevca, PMC Automotive Serbia.

Počela gradnja Fabrike cirade za automobile

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković simbolično danas označili početak radova na gradnji Fabrike cirade za automobile italijanske kompanije Andrea Confezioni.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

Tadić: Uz FIAT 500L promovisana i Srbija

5. mart - 6. mart 2012 | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio danas u Ženevi da je na Međunarodnom sajmu automobila promovisan ne samo novi model FIAT-a, već i Srbija.

Ćirić: Proizvodnja novog Fiata jedino u Kragujevcu

29. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio da će se u Srbiji proizvoditi 80 odsto novog modela Fiata 500L.

Od 15. marta probna proizvodnja delova za FIAT

7. februar 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Klanović najavila da će 15. marta početi probna proizvodnja delova za novi model FIAT-a u svih sedam fabrika komponenti u Kragujevcu.

100 miliona evra kredita za MSP i medije

24. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija je od Evropske investicione banke dobila drugu ratu četvrtog zajma Apeks za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije, 100 miliona evra, saopštila Narodna banka Srbije. 

Proizvodnja novog automobila FAS-a od maja

19. januar 2012. | broj komentara 0

Kompanija Fijat automobili Srbija u januaru je zaposlila 97 radnika, od kojih je većina angažovana za pripremu početka serijske proizvodnje novog modela automobila l-Zero, koja je planirana za kraj maja.

Saab proglasio bankrot

19. decembar 2011. | broj komentara 0

Švedski proizvođač automobila Saab proglasio je danas bankrot, javila je agencija Frans pres.

Toyota se vraća dizel-vozilima

2. decembar 2011. | broj komentara 0

Samo dve godine pošto je strateškim potezom izašla iz dizel-programa, Toyota je ponovo, ovaj put s nemačkim BMW-om, ušla u novi aranžman proizvodnje dizel-vozila.

Bosch gradi pogon u Pećincima

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije i nemačke kompanije Bosch potpisali danas u Predsedništvu Srbije okvirni sporazum o investiciji u fabriku u Pećincima, koja će proizvoditi sisteme brisača za automobile i u koju će biti uloženo 70 miliona evra. Predviđeno je da gradnja fabrike

FIAT: Zaštita zajedničke investicije

4. novembar 2011. | broj komentara 0

FIAT saopštio da je zahtevao da ugovor o zajedničkom ulaganju sa Srbijom u fabriku automobila u Kragujevcu sadrži poverljive odredbe kako bi se zaštitila zajednička investicija.

Šabić: Ministarstvo izigralo pravo tražioca informacije o ugovoru sa Fijatom

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je danas da je Ministarstvo ekonomije "izigralo pravo tražioca informacije" dostavljanjem Savetu za borbu protiv korupcije potpuno zatamnjenih aneksa ugovora Vlade Srbije i Fijata.

Stepen automatizacije u FAS-u sličan kao u Poljskoj

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Fabrika Fijat automobili Srbija biće slična fabrici FIAT-a u Poljskom gradu Tiki, u kojoj veći deo posla obavljaju roboti i u kojoj stepen automatizacije radnog procesa dostiže 90 odsto, rečeno je srpskim novinarima prilikom posete fabrici FIAT Auto Poljska.

U Zastava kamionima prodaja 40 odsto veća

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Od početka godine u kragujevačkoj fabrici Zastava kamioni prodaja vozila je povećana skoro 40 odsto u odnosu na isti period lane, zahvaljujući podsticajnim merama Vlade Srbije.

EU: Sva vozila imaće sistem za hitne pozive?

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija želi da svi novi automobili koji se prodaju u Evropskoj uniji do 2015. budu opremljena sistemom za automatske hitne pozive, e-kol.

FAS: Radnicima koji nisu položili testove ponuđena otpremnina

18. avgust 2011. | broj komentara 0

Zaposlenima u preduzeću Fijat automobili Srbija koji ne zadovoljavaju kriterijume rada ponuđeno je da napuste fabriku uz otpremnine, rečeno u Samostalnom sindikatu FAS-a.

Radnici blokirali, pa deblokirali Zastava kamione

14. jul 2011. | broj komentara 0

Blokada sva tri ulaza u krug fabrike Zastava kamioni u Kragujevcu prekinuta je danas posle oko sat vremena, pošto su fabriku napustili sudski izvršioci koji su došli da sprovedu sudsku odluku o prinudnoj zapleni dela imovine.

Počela gradnja četiri fabrike auto-delova u Kragujevcu

20. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić izjavio danas da će do decembra biti izgrađene proizvodne hale četiri FIAT.ova dobavljača u industrijskoj zoni Grošnica u Kragujevcu, u kojima će biti zaposleno oko 1.000 radnika.

Tadić pozvao privrednike da talenat primene na zapošljavanje

10. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao privrednike da upotrebe svoj talenat i sposobnost za kreiranje radnih mesta u saradnji sa stranim partnerima, kako bi se povećala zaposlenost u zemlji.

Probna proizvodnja novog modela u FAS-u do kraja godine

19. april 2011. | broj komentara 0

Probna proizvodnja novog modela automobila u kompaniji Fijat automobili Srbija u Kragujevcu počeće do kraja godine, kako je i planirano, izjavio šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

U Srbiji prodato 50 Fijatovih vozila s mogućim problemom

15. april 2011. | broj komentara 0

Kompanija Fijat automobili Srbija saopštila je danas da je u Srbiji prodato oko 50 automobila Grande Punto i Punto evo s potencijalnim problemom u sistemu kočenja.

Jura na jesen počinje proizvodnju u Nišu (VIDEO)

5. april 2011. | broj komentara 1

Južnokorejska kompanija Jura Eltek Šin Von započeće proizvodnju u Nišu u septembru ove godine, najavio je danas zamenik direktora kompanije Jura Sung Kil Park.

Petrović: Jasni znaci oporavka automobilske industrije

25. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović otvorio je danas u Beogradu 49. Medjunarodni salon automobila i istakao da postoje vrlo jasni znaci oporavka automobilske industrije koji je kriza najteže pogodila.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.