emg home
RSS

Tema:   Bankarstvo

Čupić: Nema opasnosti od potresa finansijskog sektora

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Kriza javnih finansija u nekim evropskim zemljama ne može da ugrozi stabilnost bankarskog sektora u Srbiji, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke u Srbiji Vladimir Čupić.

Volksbank: Konverzija iz švajcarca u evre bez naknade

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Volksbank je ponudila svojim klijentima konverziju kredita iz švajcaraca u evre bez naknade za konverziju, bez naknade za prevremenu otplatu postojećeg kredita u švajcarcima, kao i bez troškova obrade za puštanje novog kredita u evrima, saopštila je ta banka.

Rajfajzen najbolja banka u u srednjoj i istočnoj Evropi

8. jul 2011. | broj komentara 0

Britanski časopis Juromani (Euromoney) proglasio je šesti put zaredom Rajfajzen banku (Raiffeisen Bank International) za najbolju banku u srednjoj i istočnoj Evropi.

Srećković: Tesla banka može da osnaži ekonomske odnose

4. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar vera i dijaspore Srbije Srđan Srećković izjavio je danas da Tesla banka može da osnaži ukupne ekonomske odnose Srbije i Hrvatske i podstakne uspešniju međuregionalnu ekonomsku saradnju.

Devizne rezerve povećane u maju za 112,2 miliona evra

13. jun 2011. | broj komentara 0

Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) povećane su u maju za 112,2 miliona evra i dostigle su nivo od 10,06 milijardi evra.    

Asseco SEE predstavlja proizvode za samouslužno bankarstvo

12. april 2011. | broj komentara 0

Kompanija Asseco SEE predstaviće inovativne tehnologije elektronskog plaćanja i najnovija dostignuća iz oblasti samouslužnog bankarstva na konferenciji “Technobank 2011” koja će se održati od 13. do 14. aprila u hotelu Continental u Beogradu, saopštila je

NBS dobila 2,5 miliona evra za poboljšanje kapaciteta

18. mart 2011. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije (NBS) je za poboljšanje kapaciteta dobila od Evropske unije (EU) iz sredstava pretpristupne pomoć (IPA) 2,5 miliona evra.

Stres-test banaka će biti stroži ove nego 2010. godine

18. mart 2011. | broj komentara 0

Regulatorni organ Evropske unije za bankarstvo, EBA, saopštio je danas da će stres-test banaka ove godine biti stroži nego 2010. godine zbog očekivanja nižeg privrednog rasta.

Čupić: Ni u 2011. država neće morati da spasava banke

5. januar 2011. | broj komentara 0

U narednom periodu najveći izazov je kako povećati nivo kreditne aktivnosti i usmeriti je na dugoročno održive projekte koji mogu da stvore dodatnu vrednost, povećaju izvoz i zaposlenost. Nažalost, malo je takvih projekata. Nema ih onoliko koliko bi banke mogle da ih finansiraju.

Forum menadžera sutra u Beogradu

29. septembar 2010. | broj komentara 0

O mogućnostima oporavka kreditne aktivnosti banaka raspravljaće sutra forum menadžera, koji u Beogradu organizuje Srpska asocijacija menadžera, na kojem je kao specijalni gost najavljen stalni predstavnik Međunarodnom monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Roegl: Četvrtina kredita u privredi problematična

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Svaki četvrti kredit odnosno 24 odsto kredita datih kompanijama je problematično što je vrlo visok procenat, izjavio je Oliver Roegl, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke na sedmoj privrednoj konferenciji te banke.

Svetski bankari usvojili nova pravila bankarskog sistema

13. septembar 2010. | broj komentara 0

Svetski finansijski zvaničnici usaglasili su danas u Bazelu nova pravila bankarskog sistema kojima bi trebalo da budu ojačane bankarske finansije i zauzdano preterano rizikovanje, kako bi se sprečila eventualna nova kriza.

Akcionarima AIK banke 10 miliona evra od dividende

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Niška AIK banka isplatiće akcionarima 10 miliona evra dividende za 2008. i 2009. godinu, čime je potvrdila stabilnost i efikasnost svog poslovanja i u uslovima krize, rekao je danas Tanjugu predsednik Upravnog odbora te banke Ljubiša Jovanović.

Dodatno oporezivanje banaka kao zaštita od krize

7. septembar 2010. | broj komentara 0

Zemlje EU danas počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga i zaštite javnih finansija od troškova spasavanja u slučaju krize.

Letnji univerzitet u organizaciji Erste grupe

5. avgust 2010. | broj komentara 0

Erste grupa organizovala je ove godine deseti put za redom, zajedno sa Ekonomskim fakultetom iz Beča, Letnji univerzitet u regionu centralne i istočne Evrope, čiji je cilj da proširuje znanja, ali i podrži razmenu studenata iz celog regiona, saopštila je

Seminar Bankarstvo 2.0

24. mart 2010. | broj komentara 0

Preduzeće Saga će 7. aprila u beogradskom hotelu Hyatt, na skupu Bankarstvo 2.0, predstaviti novu generaciju softverskih rešenja za poboljšanje elektronskog poslovanja banaka, koji će, kako se nevodi, otvoriti drugačije dimenzije poslovanja.

Unicredit: Nastavićemo primenu Bečke inicijative

19. januar 2010. | broj komentara 0

Međunarodna bankarska grupa Unicredit, koja posluje i u Srbiji, ocenila je danas da je važno nastaviti primenu Bečke inicijative i obnoviti zamah odobravanja kredita u regionu.

Lideri EU saglasni o ograničenju bankarskih bonusa

18. septembar 2009. | broj komentara 0

Lideri Evropske unije će na samitu G20 24. i 25. septembra u Pitsburgu tražiti uvođenje ograničenja bonusa u finansijskom sektoru.

Sporazum centralnih banaka o strožim bankarskim pravilima

7. septembar 2009. | broj komentara 0

Guverneri velikih centralnih banaka objavili da su postigli dogovor o paketu mera kojima se jačaju regulativa i nadzor bankarskog sektora.

Bankarski sistem dokapitalizovan sa 100 miliona evra

3. septembar 2009. | broj komentara 0

Od početka krize crnogorski bankarski sistem je dokapitalizovan sa 100 miliona evra, dok je likvidnost banaka od januara povećana za više od 80 miliona evra, saopštila je danas Centralna banka Crne Gore (CBCG).

Plan oživljavanja bankarskog sistema Islanda

20. jul 2009. | broj komentara 0

Island planira da dokapitalizuje bankarski sistem sa dve milijarde dolara i kreditorima da udeo u dve velike banke, saopštilo je danas Ministarstvo finansija te zemlje.

Guverner CBCG: Bankarski sistem pokazuje znake stabilizacije

1. jul 2009. | broj komentara 0

Guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Ljubiša Krgović ocenio je danas da crnogorski bankarski sistem pokazuje određene signale oporavka i stabilizacije.

NBS: Banke povećavaju marže na kredite bez najave

27. maj 2009. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije je od oktobra prošle do aprila ove godine sprovela tri ankete u kojima je tražila od banaka da je obaveste da li će na kredite u korišćenju i otplati povećavati svoju maržu, i od ukupno 35 banaka, 20 se izjasnilo da ne planira povećanje marži, a

Gotovinski i potrošački dinarski krediti Piraeus banke

19. maj 2009. | broj komentara 0

Piraeus banka saopštila je da je u svoju ponudu uvrstila dinarske gotovinske i potrošačke kredite za plaćanje roba i usluga, kao i dinarske kredite za refinansiranje kreditnih obaveza klijenata kod drugih banaka.

Banca Intesa: U ponudi novi stimulativni uslovi za štednju

19. maj 2009. | broj komentara 0

Banca Intesa ponudila je posebne uslove za deviznu štednju oročenu do kraja godine, sa kamatnim stopama od 5,5 odsto, a za štednju u evrima oročenu na 12 ili više meseci, kamatne stope kretaće se do 6,5 odsto, saopštila je ta banka.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

Zašto bankari u Srbiji podižu marže

Narod protiv kamata

23. jun 2009 u 10:44

Građani se sve češće udruženo žale što su im banke podigle kamatne stope na već odobrene zajmove. Glas im je jači jer je i guverner Narodne banke na njihovoj strani. Bankari, pak, misle kako je fer i po ugovoru da deo ceha njihovog skupljeg zaduživanja u inostranstvu prevale kroz kamate na klijente

Poslednje analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.