emg home
RSS

Tema:   Diplomatija

Jeremić: Beograd poznaje nesvrstane, pomaže politici EU

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za inostrane poslove Vuk Jeremić izjavio u Briselu da Srbija dobrim odnosima s nesvrstanima može doprineti uspehu cele svetske politike Evropske unije.

Jeremić: Srbija daje doprinos svetskoj politici

22. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je izjavio da će danas u Briselu na ministarskom sastanku zemalja Evropske unije i kandidata za članstvo u EU Srbija dati doprinos raspravi i formiranju stavova i vizija Unije o ključnim spoljnopolitičkim pitanjima.

Vesna Pusić: Hrvatska će podržati Litvaniju, ne Jeremića

21. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarka Hrvatske za spoljne i evropske poslove Vesna Pusić izjavila da će Hrvatska podržati kandidata Litvanije za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.  

Zemlje naslednice SFRJ podelile još 23 rezidencije i ambasade

6. mart 2012. | broj komentara 0

Pet država naslednica SFRJ dogovorile su se u Zagrebu o raspodeli još 23 objekta diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše zajedničke države, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Vilijam Berns danas počinje posetu Zapadnom Balkanu

16. februar 2012. | broj komentara 0

Zamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns (William Burns) danas treba da doputuje u Beograd, čime počinje posetu zemljama Zapadnog Balkana.

Jeremić u Vašingtonu i Njujorku

14. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boravi od danas u višednevnoj poseti SAD, tokom koje će posetiti Vašington i Njujork, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Pusić: Srdačni i plodni razgovori s Tadićem

31. januar 2012. | broj komentara 0

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas u Beogradu da je imala "srdačne i plodne" razgovore s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Jeremić potvrdio kandidaturu za generalnu skupštine UN

24. januar 2012. | broj komentara 0

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić potvrdio je danas u Briselu da ga je Srbija kandidovala za predsedavajućeg 67. Zasedanja Generalne skupštine UN.

Ambasade zapadnih zemalja protiv blokade prelaza

13. januar 2012. | broj komentara 0

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih američkih država na Kosovu izrazile su u zajedničkom saopštenju zabrinutost zbog najave pokreta "Samoopredeljenje" da će sutra blokirati prelaze Merdare i Bela zemlja prema centralnoj Srbiji i

Mas: Poseta Merkelove vojnicima na Kosovu uobičajena pred praznike

19. decembar 2011. | broj komentara 0

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas rekao je danas da poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Kosovu ne šalje posebnu poruku Beogradu, već je to uobičajen obilazak vojnika pred Božić.

Hrvatska preuzela rezidencije SFRJ u Helsinkiju i Madridu

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Hrvatska je na osnovu Sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ preuzela zgrade diplomatskih predstavništva bivše države u Helsinkiju i Madridu, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Radovanović novi ambasador Srbije u Sloveniji

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Novi ambasador Srbije u Sloveniji je Aleksandar Radovanović, koji je na tu funkciju postavljen ukazom predsednika Srbije Borisa Tadića.

Potpisan niz sporazuma o saradnji Srbije i Ukrajine

10. novembar 2011. | broj komentara 0

U Kijevu je danas u prisustvu predsednika Ukrajine i Srbije Viktora Janukoviča i Borisa Tadića potpisan niz međudržavnih sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije, odbrane i diplomatije, javili su ukrajinski mediji.

MIP Rusije: Konuzin se ne meša u unutrašnje stvari Srbije

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič odbacio je danas ocene da se ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin svojim učešćem na mitingu Srpske napredne stranke umešao u unutrašnje stvari Srbije.

Tadić: Nije praksa da diplomate govore na skupovima stranaka

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Beogradu da nije uobičajeno da diplomate govore na stranačkim skupovima, ali nije želeo dalje da komentariše nastup ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Konuzina na nedavnom skupu Srpske napredne stranke (SNS).

Davutoglu: Nov period za Sandžak i muslimane u Srbiji

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu je posle razgovora sa zvaničnicima u Beogradu izrazio nadu da će "početi novi period za ljude u Sandžaku i sve muslimane u Srbiji kao i za mir i stabilnost Srbije", prenela je danas turska agencija Anadolija (AA).

Italijanski ministar odbrane odložio posetu Beogradu

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Italije Injacio La Rusa odložio je posetu Beogradu, predviđenu za danas, zbog obaveza u pripremi vanrednog samita EU, saopštila je danas Ambasada Italije u Beogradu.

Tirana i Priština spajaju konzularne službe

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Albanska vlada odobrila je sporazum o zajedničkom konzularnom predstavljanju Albanije i Kosova u inostranstvu.

Konzuli osuđeni zbog pomaganja Miladinu Kovačeviću

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas bivše konzule Srbije u Njujorku Igora Miloševića, na 18 meseci zatvora, i Slobodana Nenadovića, na godinu dana uslovne kazne, zbog pomaganja studentu Miladinu Kovačeviću da napusti Sjedinjene Američke Države.

Jeremić u poseti Kambodži

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija i Kambodža založile su se za jačanje bilateralne saradnje i uzajamnu podršku na međunarodnom planu tokom posete ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića toj zemlji, prenela je danas kineska novinska agencija Sinhua.

Azerbejdžan planira nove investicije u Srbiju

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Azerbejdžаn imа nаmeru dа učestvuje u ostvаrivаnju nizа krupnih ekonomskih projekаtа nа teritoriji Srbije, kаo što će i kompаnije iz Srbije učestvovаti u Azerbejdžаnu, saopštila je ambasada te zemlje u Beogradu.

Fratini 12. oktobra u Beogradu

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Italija podržava cilj Beograda da u decembru dobije "status kandidata i datum za početak pregovora" s Evropskom unijom, ali ostaje da se reši problem normalizacije odnosa sa Kosovom gde "još postoje problemi".

Kosor: Političari u Srbiji ne prihvataju istorijske činjenice

14. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas, komentarišući izjave glavnog haškog tužioca Serža Bramerca i predsednika Srbije Borisa Tadića o njenom pozdravu haškim optuženicima, da mnogi političari u Srbiji ne mogu da prihvate istorijske istine.

Šef makedonske diplomatije danas u Beogradu

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Poposki razgovaraće danas u Beogradu sa zvaničnicima Srbije o unapređenju saradnje i evro-integraciji dve zemlje.

Jandroković: Jeremić je nepristojan

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Jandroković je danas u Beogradu, povodom izjave srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića o hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor, ocenio da je Jeremić nepristojan i rekao da se s njim nije sastajao, niti želi da se sastane.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.