emg home
RSS

Kosor: Političari u Srbiji ne prihvataju istorijske činjenice

14. septembar 2011. | 18:17

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas, komentarišući izjave glavnog haškog tužioca Serža Bramerca i predsednika Srbije Borisa Tadića o njenom pozdravu haškim optuženicima, da mnogi političari u Srbiji ne mogu da prihvate istorijske istine."Jedna od njih je da je Hrvatska bila napadnuta, da je bila žrtva agresije i da se vodio odbrambeni rat, te da se nije vodio građanski oružani sukob, kako to voli reći srpski predsednik Boris Tadić", istakla je Kosorova novinarima u Virovitici.

Ona je ocenila da se moraju prihvatiti istorijske istine da je Hrvatska u akciji "Oluja" "skršila zube krvoloku Miloševiću i njegovoj veliko-srpskoj politici".

"Za oslobađanje su zaslužni hrvatski branitelji", dodala je ona.

Hrvatska premijerka je istakla i da je hrvatska saradnja sa Haškim tribunalom potpuna.

Jadranka Kosor je na ovogodišnjoj proslavi "Oluje" uputila pozdrave generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nepravosnažno osuđenima u Hagu za ratne zločine nad srpskim stanovništvom tokom i posle akcije "Oluja" zbog čega ju je zvanični Beograd oštro kritikovao.

Odnosi su dodatno zahladili nakon njene nedavne posete Kosovu i izjave šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića da "kome je Jadranka Kosor prijatelj taj ne treba neprijatelje".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi