emg home
RSS

Josipović: Priznali smo Kosovo i tako se i ponašamo

26. avgust 2011. | 15:32

Izvor: Beta

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Dubrovniku da nema razloga da bilo ko bude nezadovoljan zbog izjava hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Kosovu, jer je Zagreb priznao Kosovo i tako se i ponaša."Hrvatska vodi principijelnu politiku i sa svim svojim susedima, naravno i sa Srbijom, želi što bolje odnose. S druge strane, mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo", rekao je novinarima Josipović komentarišući oštre rekacije ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića i drugih političara u Srbiji zbog premijerkinih izjava u Prištini.

On je dodao da misli da je celokupna spoljna politika koju vode on i vlada "na tom tragu, tako da nema razloga da bi iko bio nezadovoljan",

Hrvatska premijerka je tokom posete Kosovu 24. avgusta izjavila da je Hrvatska najveći prijatelj Kosova na Balkanu i poručila da njena zemlja podržava njegov suverenitet i teritorijalni integritet.

Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić poručio je juče u Banjaluci, komentarišući tu izjavu, da onome kome je Jadranka Kosor prijatelj ne trebaju neprijatelji.

Kosor je na to odgovorila da neki političari u Hrvatskoj i Srbiji ni 20 godina od samostalnosti Hrvatske ne mogu da shvate da hrvatski narod i premijeri "više neće dolaziti u Beograd da pitaju za savet, molbu ili dopuštenje" da nešto urade.

"Ta su se vremena, na sreću, zauvek završila", rekla je Kosorova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>