emg home
RSS

Tema:   Hrvatska

Vlada Hrvatske: Srbija povredila suverenitet Hrvatske

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske ipak nije odustala od predloga zakona o ništavosti optužnica iz Srbije, već je uz taj propis predložila i deklaraciju kojom se utvrđuje da je Srbija povredila suverenitet Hrvatske.

Potvrđena optužnica protiv Sanadera za ratno profiterstvo

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Županijski sud u Zagrebu danas je u celosti potvrdio prvu optužnicu protiv bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera za ratno profiterstvo.

Borovo ne odustaje od povrata imovine u Srbiji

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Vukovarska firma "Borovo" ne odustaje od imovine koju ima u Srbiji niti pristaje na bilo kakav dogovor sa srpskom firmom "Boreli", izjavio je danas generalni direktor "Borova" Mirko Ćavara.

Vlada Hrvatske zakonom poništava optužnice iz Srbije

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske usvojila je danas predlog zakona kojim se poništavaju određeni pravni akti JNA, SFRJ i Srbije koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj.

Jadranka Kosor: Slavićemo Oluju još jače

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije "Oluja" i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.

Kosor: Poništavanje optužnica bivše države

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da vlada razmišlja o donošenju zakona kojim se svi akti pravosudnih tela i vojnih sudova bivše JNA i bivše države proglasili ništavnim.

Šeks ne priznaje optužnicu, Glavaš počašćen

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Sabora Hrvatske Vladmir Šeks izjavio je danas da srpsku optužnicu protiv njega nije podigao, niti to namerava da učini, dok je Branimir Glavaš poručio da je "počašćen tom optužnicom".

Kosor: Političari u Srbiji ne prihvataju istorijske činjenice

14. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas, komentarišući izjave glavnog haškog tužioca Serža Bramerca i predsednika Srbije Borisa Tadića o njenom pozdravu haškim optuženicima, da mnogi političari u Srbiji ne mogu da prihvate istorijske istine.

Josipović: Tadić nije imao jednake kriterijume

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da predsednik Srbije Boris Tadić nije imao jednake kriterijume kad je kritikovao premijerku Hrvatske zbog pozdrava generalima osuđenim pred Tribunalom.

Jadranka Kosor: Tadić daje seksističke izjave

4. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da je primetila neke seksističke izjave predsednika Srbije Borisa Tadića i dodala da u Hrvatskoj postoji zakon koji zabranjuje takav odnos prema ženama.

Gadafi finansirao Mesića, Miloševića, Sarkozija…?

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Moamer el Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića.

Forbs: Vlasnik Agrokora najbogatiji Hrvat

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Prema hrvatskom izdanja magazina Forbs, najbogatiji Hrvat je Ivica Todoroć, prvi čovek Agrokora, a njegovo bogatstvo procenjeno je na oko 3,9 milijardi kuna, oko 538 miliona evra.

Jadranka Kosor: Ne svađam se

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da se ni s kim ne svađa, već zastupa nacionalne i strateške interese hrvatske vlade.

Atlantik Grupa izdaje obveznice vredne 115 miliona kuna

29. avgust 2011. | broj komentara 0

Hrvatska kompanija "Atlantik Grup", vlasnik "Soko Štarka" i "Grand Proma", svoje korporativne obveznice u vrednosti od 115 miliona kuna (15,5 miliona evra) koje dospevaju u decembru, planira da refinansira novim petogodišnjim izdanjem iste vrednosti.

Josipović: Priznali smo Kosovo i tako se i ponašamo

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Dubrovniku da nema razloga da bilo ko bude nezadovoljan zbog izjava hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Kosovu, jer je Zagreb priznao Kosovo i tako se i ponaša.

Josipović ubedljivo najpopularniji političar u Hrvatskoj

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je ubedljivo najpopularniji političar u državi s podrškom od 81 odsto građana, pokazuje najnovije istraživanje agencije Ipsos Puls.

U Hrvatskoj utvrđen model pomoć za zadužene u "švajcarcima"

17. avgust 2011. | broj komentara 0

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj potpisali su danas, nakon razgovora u sedištu vlade, sporazum kojim je utvrđen model pomoći građanima zaduženim u švajcarskim francima. Usvojene mere koje su već ranije najavljivane uključuju

Dubrovački sud obustavio prodaju Mitrovićeve jahte

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Opštinski sud u Dubrovniku doneo je privremenu meru kojom se obustavlja prodaja jahte srpskog preduzetnika Željka Mitrovića, izjavio je danas njegov advokat Neven Cirkveni.

Hrvatska Vlada: Oluja je bila legitimna i pravedna akcija

8. avgust 2011. | broj komentara 1

Hrvatska vlada, povodom jučerašnje izjave predsednika Srbije Borisa Tadića, poručila je danas da je "oslobodilačka operacija Oluja bila legitimna i pravedna akcija".

Josipović: Akcija Oluja - dani ponosa i slave

2. avgust 2011. | broj komentara 1

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas, povodom 16. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, da su "to bili dani ponosa i slave koje niko više ne može osporiti niti dovesti u pitanje", prenela je agencija Hina.

Josipović: Želimo dobre odnose i sa Srbijom i sa Kosovom

29. jul 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas da hrvatski angažman u okviru NATO-a na Kosovu nije u suprotnosti sa željom Hrvatske da ima dobre odnose i sa Srbijom i s Kosovom.

U Hrvatskoj ukinuta zagarantovana tri srpska mandata

29. jul 2011. | broj komentara 0

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je danas odredbu ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina po kojoj su se srpskoj manjini u okviru opšteg biračkog prava unapred garantovala tri poslanička mesta u Saboru, a ostalim manjinama dvostruko pravo glasa.

Sanader negirao da je uzeo proviziju od Hipo banke

27. jul 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader negirao je danas pred tužiocima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je kao zamenik ministra spoljnih poslova 1994. 1995. od Hipo (Hypo) banke primio proviziju od 3,5 miliona kuna.

Sanaderu odbijena žalba na jednomesečni pritvor

25. jul 2011. | broj komentara 0

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je danas žalbu bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera na jednomesečni pritvor koji mu je određen još pre sedam meseci na početku antikorupcije istrage u aferi Fimi medija.

Ugašen veliki požar na Braču

25. jul 2011. | broj komentara 0

Policija i dalje traga za krivcima pošto je utvrđeno da je uzrok ljudski faktor. Mediji spekulišu da su ga izazvali turisti koji su u uvali Blace pekli meso.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Poslednje analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.