emg home
RSS

Gadafi finansirao Mesića, Miloševića, Sarkozija…?

02. septembar 2011. | 09:56

Izvor: Beta

Grad: Zagreb, Tripoli

Predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš rekao je da raspolaže informacijama da je Moamer el Gadafi finansirao predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, ali i režim Slobodana Miloševića.

Farag Abu Aleš je za Večernji list rekao da te informacije potvrđuju i dokumenta koja su pobunjenici našli u zgradi Gadafijeve obaveštajne službe u Tripoliju. Dnevnik navodi da su među dokumentima nalaze i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, diplomate SAD Dejvida Velča, ali i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.

Iz dokumenata je vidljivo i da je Gadafi finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića, navodi Večernji list.

"Stojim iza svake svoje izgovorene reči. Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje vašeg bivšeg predsednika Mesića", rekao je Aleš. On je dodao da je Mesić bio jedini političar iz neke demokratske države koji je javno podržavao Gadafija.

Stjepan Mesić je, međutim, negirao te tvrdnje ocenivši da nemaju veze sa zdravim razumom. On je za Hrvatsku radioteleviziju izjavio da su izveštaji njegovih kampanja dostupni javnosti i da se iz njih jasno vidi ko ga je finansirao. "Jasno je da Gadafi nije taj koji će finansirati demokratiju u Evropi. Kome to pada na pamet?", upitao je Mesić, koji je najvio tužbu protiv autora teksta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi