emg home
RSS

Gadafijev sin: Borićemo se do smrti

01. septembar 2011. | 10:51

Izvor: Beta

Grad: Tripoli

Seif al Islam, sin libijskog lidera Moamera el Gadafija, izjavio da će se pristalice njegovog oca boriti do smrti, tvrdeći da se niko više lojalan njegovom ocu neće predati pobunjenicima.

Seif al Islam je, u audio-poruci koju je emitovala televizija Al Rai, naveo da govori iz jednog predgrađa Tripolija, istakao da je njegov otac dobro.

"Umrećemo na svojoj zemlji. Niko se više neće predati", poručili su, kako je preneo Seif al Islam, lideri lojalni Gadafiju na sastanku u uporištu libijskog lidera u Bani Validu.

   

Uhapšen Gadafijev ministar

 

Potpredsednik Vojnog saveta pobunjenika Mehdi Harati rekao je novinarima u Tripoliju da je danas uhapšen Gadafijev ministar spoljnih poslova Abdelati Obeidi, ali nije želeo da iznese detalje.

Pobunjeničke snage nadiru prema dva značajna uporišta Gadafija, u njegovom rodnom gradu Sirtu i pustinjskom gradu Bani Validu. Pobunjenici su takođe rekli da se približavaju Gadafiju, koji je u bekstvu otkako su njegovi protivnici ušli u prestonicu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Libijska kriza

Lokacija: Libija

Ličnosti: Moamer el Gadafi, Seif al Islam, Mehdi Harati, Abdelati Obeidi


Unesite tekst komentara:

01. septembar 2011. 14:34:52

| vagrant

0

Borbe u Tripoliju nisu nikada ni prestajale samo sto se to ne objavljuje.
Evo izvestaja TELESUR TV od 31 - 8 - 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=R5bGLo3ntXs
Ukratko: "U Tripoliju borbe između snaga lojalnih pukovnika Gadafija i pobunjenika koji podrzavaju NTC , što je u suprotnosti verziji ovog potonjeg tela koje tvrdi da imaju potpunu kontrolu nad gradom". teleSUR
http://multimedia.telesurtv.net/31/8/2011/47912/continuan-enfretamientos-en-tripoli/

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>
PON
17UTO
18SRE
19ČET
20PET
21SUB
22NED
23

Povezani naslovi