emg home
RSS

Nova libijska vlada za desetak dana?

12. septembar 2011. | 09:47

Izvor: Beta

Grad: Tripoli

Nova libijska vlada biće formirana u roku od sedam do deset dana, izjavio u Tripoliju drugi čovek Prelaznog nacionalnog saveta Mahmud Džibril.

"U novoj vladi naći će se predstavnici više libijskih regiona. Oslobađanje Libije i dalje traje, a naši revolucionari još se bore na frontu", rekao je Džibril.

 

Gadafijev sin u Nigeru

Jedan od sinova Moamera el Gadafija Sadi stigao je u Niger, izjavio je nigerski ministar pravde i portparol Vlade Maru Amadu. "Danas, 11. septembra, patrola nigerskih oružanih snaga presrela je konvoj u kome se nalazio jedan od Gadafijevih sinova", rekao je Amadu. Reč je Sadiju Gadafiju, bivšem fudbaleru, dodao je ministar.

Mediji Sadija opisuju kao sportistu koji gaji imidž plejboja. On je 2004. napustio fudbalersku karijeru i posvetio se vojsci, gde je tokom ratnih sukoba bio na čelu jedne elitne jedinice.

U petak, jedan konvoj od desetak vozila stigao je u pratnji pripadnika nigerske vojske u Agades, a u njemu su se prema poslednjim informacijama, nalazili najbliži Gadafijevi saradnici. U Agades su u četvrtak doputovala tri libijska generala bliska Gadafiju, među njima bivši šef vazdušnih snaga. Oni su pod nadzorom vojske.

Vlasti Nigera su ranije najavile da će poštovati obaveze koje imaju prema međunarodnoj zajednici kad je reč o članovima Gadafijeve porodice i njegovim bliskim saradnicima, a protiv kojih su podignute optužnice.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Libijska kriza

Lokacija: Libija, Niger

Ličnosti: Moamer el Gadafi, Mahmud Džibril, Sadi Gadafi


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>
PON
17UTO
18SRE
19ČET
20PET
21SUB
22NED
23

Povezani naslovi