emg home
RSS

Josipović: Tadić nije imao jednake kriterijume

08. septembar 2011. | 09:33 09:35

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da predsednik Srbije Boris Tadić nije imao jednake kriterijume kad je kritikovao premijerku Hrvatske zbog pozdrava generalima osuđenim pred Tribunalom.

Josipović je TV Nova, na konstataciju novinara da je Tadić kritikovao Jadranku Kosor dok mu u vladi sedi ministar koji obožava Slobodana Miloševića, rekao da je očito da tu nije bilo jednakih kriterijuma. "Da sam na Tadićevom mestu, kao što ne bih pozdravljao poput premijerke, ukorio bih ministra koji je otišao Miloševiću na grob", rekao je Josipović i dodao da o tome s Tadićem nije razgovarao.

Predsednik je ocenio da ni za Hrvatsku ni za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača nije korisno pozdravljanje kakvo se čulo od premijerke na proslavi godišnjice akcije Oluja.

"Vidimo i na Wikileaksu i u nekim poslednjim iskazima da nije vošena koherentna politika. S jedne strane rađeno je sve da budu uhapšeni i predati sudu, što je međunarodna obaveza, tu nemamo šta reći, ali, s druge strane, na ovakav način pozdravljati, to baš i ne izgleda koherentno", ocenio je Josipović.

Prema mišljenju Josipovića, polemika Tadića i Jadranke Kosor nije potrebna. "Pustimo neka ona naprosto odumre jer od nje nije bilo velike koristi. Tu se posle nataložilo različitih slojeva, pa se, eto, i o ljubljenju razgovaralo", primetio je Josipović.

Predsednik Hrvatske je odbacio primedbe da se često sastaje s predsednikom Srbije. "S kim bismo se nalazili, nego s onima koji su nam susedi i s kojima objektivno možda imamo najviše problema?", dodao je Josipović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi