emg home
RSS

Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

07. septembar 2011. | 14:50

Izvor: Beta

Portparol novog libijskog vojnog saveta izjavio je da pobunjenici znaju gde se krije bivši vođa Moamer Gadafi i da je samo pitanje vremena kada će on biti uhvaćen ili ubijen.

Portparol Anis Šarif rekao je da se Gadafi nalazi u Libiji i da ga nove vlasti prate zahvaljujući informacijama službi bezbednosti.

On, međutim, nije želeo da otkrije gde se krije Gadafi, već je rekao da su ga pobunjeničke snage opkolile u krugu od oko 60 kilometara.

"On ne može da pobegne", rekao je Šarif, dodajući da se pobunjenici spremaju da ga uhapse ili ubiju.

Istovremeno, direktor tv stanice Arai, jedinog medija koji je još u kontaktu s Gadafijem, izjavio je da se bivši libijski vođa i dalje nalazi u Libiji i da je "veoma dobro raspoložen".

"Mogu da vam kažem da sam nedavno razgovarao s Gadafijem. On je u Libiji, vrlo je raspoložen, oseća se snažno, nije ga strah i nada se da će umreti boreći se protiv okupatora", rekao je Frans presu direktor tv-stanice Mišan al Džuburi, bivši sunitski poslanik u iračkom parlamentu.

"Njegov sin Seif al-Islam sličnog je raspoloženja", dodao je.

Na pitanje kako uspostavlja kontakt s bivšim libijskim vođom, Džuburi je odgovorio: "Kada želim da razgovaram s njim, pošaljem mu poruku ili me on kontaktira kada želi da prenese neku poruku".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sukobi

Lokacija: Libija

Ličnosti: Moamer Gadafi


Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi