emg home
RSS

Ponuđeno 1,7 miliona dolara za Gadafija

24. avgust 2011. | 16:58 17:42

Izvor: Beta

Libijski pobunjenici ponudili su danas 1,7 miliona dolara za Moamera Gadafija, živog ili mrtvog.Tu nagradu su predložili libijski poslovni ljudi, a Prelazni nacionalni savet naveo je da podržava tu inicijativu.

"Pripadnici uskog kruga (oko Gadafija) koji ga ubiju ili zarobe imaće amnestiju, zagarantovanu narodom", rekao je na konferenciji za novinare predsednik tog Saveta Mustafa Abdel Džalili.

On je dodao da Gadafijev režim "neće biti gotov dok Gadafi ne bude uhvaćen, živ ili mrtav".

Na stotine libijskih pobunjenika napalo je juče i zauzelo Bab al Aziziju, vojno-rezidencijalni kompleks pukovnika Moamera Gadafija u Tripoliju, gde su opljačkali skladišta oružja, ali nisu pronašli Gadafija i njegove sinove.

Gadafi je, međutim, u audio poruci poručio da je dopuštanje pobunjenicima da zauzmu Bab al-Aziziju bilo "takticko povlačenje" s njegove strane.

   

Strani novinari oslobođeni iz hotela Riksos u Tripoliju


Strani novinari oslobođeni su danas oko 16.30 po lokalnom vremenu iz hotela Riksos u Tripoliju, u kome su ih ljudi odani libijskom lideru Moameru Gadafiju držali zatočene šest dana, prenose svetski mediji.

Dopisnik američke televizije Si-En-En (CNN) Metju Čens napisao je na svom profilu na Tviteru da su on i novinari iz nekoliko drugih medijskih organizacija napustili hotel u jednom automobilu, "posle šest dana potpune noćne more".

Novinare su na nišanu držala dva nervozna čuvara, naoružana "kalašnjikovima", koji su odbijali da se predaju uprkos činjenici da su pobunjenici uspeli da osvoje najveći deo libijske prestonice, navodi agencija AP.

"Oni su čvrsto verovali da bi, ako izađemo iz hotela, pobunjenici mogli da nas zarobe, ubiju i siluju žene", napisao je o čuvarima Metju Prajs sa Bi-Bi-Si-ja.

Prajs je dodao da su on i ostali strani novinari bili smešteni u prostoru od 220 kvadratnih metara, gde su ih čuvala dvojica čuvara koji su "i dalje verovali da će Gadafi odneti pobedu".

Prajs je naveo i da mu sada Tripoli izgleda potpuno drugačije nego pre sedam dana.

Novinar AP-a, koji je ranije danas ušao u hotel, zatekao je kolege sa šlemovima na glavama i u pancirima, na drugom spratu hotela odakle su im čuvari naredili da ne smeju da odu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nasilje, Sukobi

Lokacija: Libija

Ličnosti: Moamer Gadafi


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi