emg home
RSS

Tema:   Jadranka Kosor

Hrvatska potpisala pristupni ugovor sa EU

9. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik i premijerka Hrvatske Ivo Josipović i Jadranka Kosor i čelnici 27 članica EU danas u Briselu potpisali ugovor o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji.

Josipović: Vukovar je hrvatski ponos

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio danas na obeležavanju 20. godišnjice pada Vukovara da je taj grad hrvatski ponos. "Ovde se nalazimo svake godine da obeležimo žrtvu Vukovara. Vukovar je simbol i motivacija da radimo više i bolje i ostvarimo dobro za svoje

Izbori u Hrvatskoj 4. decembra

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović raspisao redovne parlamentrane izbore za 4. decembar, javljaju hrvatski elektronski mediji.

HDZ-u blokirana imovina u istrazi o nelegalnom finansiranju

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Županijski sud u Zagrebu doneo odluku o privremenoj blokadi imovine vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, objavila Hrvatska radiotelelvizija. Odluka o privremenoj blokadi zgrade stranačke centrale u Zagrebu doneta je na zahtev Državnog tužilaštva Hrvatske.

Jadranka Kosor potvrdila istragu protiv HDZ-a

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Hrvatske demokratske zajednice i premijerka Hrvatske Jadranka Kosor potvrdila da je protiv te stranke kao pravne osobe pokrenuta istraga u okviru istrage o crnim stranačkim fondovima.

Jadranka Kosor: EU nije protiv zakona o ništavosti optužnica

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da se EU Brisel ne protivi predlogu zakona o ništavosti srpskih optužnica.

Šeks: Srbija optužnicama izigrala dogovor tužilaštava

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Sabora Hrvatske Vladimir Šeks ocenio da je Srbija izigrala dogovor koji su postigli srpsko i hrvatsko tužilaštvo.

Jadranka Kosor: Stvari sa Srbijom krenule na gore

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor ocenila da međudržavni sporazumi tužilaštava Srbije i Hrvatske nisu dali željene rezultate i dodala da su stvari otad krenule na gore.

Jadranka Kosor: Slavićemo Oluju još jače

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije "Oluja" i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.

Kosor: Poništavanje optužnica bivše države

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da vlada razmišlja o donošenju zakona kojim se svi akti pravosudnih tela i vojnih sudova bivše JNA i bivše države proglasili ništavnim.

Kosor: Političari u Srbiji ne prihvataju istorijske činjenice

14. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas, komentarišući izjave glavnog haškog tužioca Serža Bramerca i predsednika Srbije Borisa Tadića o njenom pozdravu haškim optuženicima, da mnogi političari u Srbiji ne mogu da prihvate istorijske istine.

Jadranka Kosor: Nepravdeno što Perišić nije osuđen za genocid

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da je nepravedno što bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić nije osuđen za genocid.

Josipović: Tadić nije imao jednake kriterijume

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da predsednik Srbije Boris Tadić nije imao jednake kriterijume kad je kritikovao premijerku Hrvatske zbog pozdrava generalima osuđenim pred Tribunalom.

Jadranka Kosor: Tadić daje seksističke izjave

4. septembar 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da je primetila neke seksističke izjave predsednika Srbije Borisa Tadića i dodala da u Hrvatskoj postoji zakon koji zabranjuje takav odnos prema ženama.

Jadranka Kosor: Tadić ne može da kritikuje premijere susednih država

3. septembar 2011. | broj komentara 1

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da predsednik Srbije Boris Tadić može da kritikuje svoje ministre, ali ne i premijerku susedne prijateljske države.

Porodice traže rešenje sudbine 14.000 nestalih

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Članovi porodica i prijatelji nestalih sa prostora SFRJ danas su na skupu u Beogradu, povodom Međunarodnog dana nestalih, pozvali nadležne da rasvetle sudbinu više od 14.000 nestalih u regionu.

Jadranka Kosor: Ne svađam se

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da se ni s kim ne svađa, već zastupa nacionalne i strateške interese hrvatske vlade.

Tadić: Beograd i Zagreb da se vrate dijalogu

29. avgust 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je danas u zamku Lani kraj Praga neprimerene izjave koje su poslednjih dana dali šef srpske diplomatije i hrvatska premijerka i upozorio da Beograd i Zagreb moraju da nastave putem dijaloga kako su ga na viši nivo digli on i predsednik

Jadranka Kosor oštro odgovorila Tadiću

28. avgust 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor rekla je danas, komentarišući reakciju predsednika Srbije Borisa Tadića zbog njene posete Kosovu, da smatra da se tu ne radi o diplomatskom ratu, ali je srpskom predsedniku uputila niz kritika.

Josipović: Priznali smo Kosovo i tako se i ponašamo

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Dubrovniku da nema razloga da bilo ko bude nezadovoljan zbog izjava hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Kosovu, jer je Zagreb priznao Kosovo i tako se i ponaša.

Jadranka Kosor: Hrvatska ne pita Beograd za savet

26. avgust 2011. | broj komentara 1

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da neki političari u Hrvatskoj i u Srbiji ni 20 godina od samostalnosti Hrvatske ne mogu da shvate da hrvatski narod i hrvatski premijeri više neće dolaziti u Beograd da pitaju za savet, molbu ili dopuštenje da nešto urade.

Josipović ubedljivo najpopularniji političar u Hrvatskoj

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je ubedljivo najpopularniji političar u državi s podrškom od 81 odsto građana, pokazuje najnovije istraživanje agencije Ipsos Puls.

Kosor: Hrvatska je najveći prijatelj Kosova na Balkanu

24. avgust 2011. | broj komentara 0

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas u Prištini da je Hrvatska najveći prijatelj Kosova na Balkanu i poručila da njena zemlja podržava suverenitet i teritorijalni integritet Kosova.

Jugović: Jadranka Kosor veliča ideologiju Ante Pavelića

8. avgust 2011. | broj komentara 1

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je danas da hrvatska premijerka Jadranka Kosor veličajući zločine nad Srbima Ante Gotovine veliča i zastupa ideologiju Ante Pavelića koja se u Hrvatskoj "ne menja".

Josipović: Srbi i Hrvati će jednog dana zajedno slaviti godišnjicu "Oluje"

7. avgust 2011. | broj komentara 1

- Verujem da će doći dan kada će i Hrvati i Srbi u Kninu obeležiti pobedu Hrvatske, kad ćemo zajedno položiti cveće na spomenik svim nevinim žrtvama rata, i Hrvatima i Srbima. Sigurno, treba još vremena da se to dogodi, ali dogodiće se - izjavio je Ivo Josipović,

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.