emg home
RSS

Hrvatska Vlada: Oluja je bila legitimna i pravedna akcija

08. avgust 2011. | 17:42

Izvor: Beta

Hrvatska vlada, povodom jučerašnje izjave predsednika Srbije Borisa Tadića, poručila je danas da je "oslobodilačka operacija Oluja bila legitimna i pravedna akcija"."Kancelarija predsednice Vlade Republike Hrvatske ponovno ističe da je oslobodilačka operacija Oluja bila legitimna i pravedna akcija kojom je pobeđena agresorska politika Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju hrvatske vlade.

"Osim što su Olujom oslobođena okupirana područja u Republici Hrvatskoj, pobeda nad tiraninom je i našim susedima otvorila put u demokratiju", navodi se u saopštenju, prenosi agencija Hina.

Vlada Hrvatske poručuje da će se i dalje zalagati za razvoj dobrosusedskih odnosa zasnovanih na načelima slobode i demokratije, ali i "odbacivanju svakog oblika rehabilitacije ili relativizacije Miloševićeve agresorske politike".

Predsednik Tadić je juče najoštrije osudio izjavu hrvatske premijerke Jadranke Kosor na proslavi godišnjice Oluje, koja je u svom govoru pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, osuđene nepravosnažnom presudom u Hagu za zločine počinjene nad srpskim civilima tokom i posle operacije Oluja 1995. godine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Akcija "Oluja"

Lokacija: Hrvatska

Institucije: Vlada Hrvatske


Unesite tekst komentara:

09. avgust 2011. 08:44:16

| Dalmoš uči od Jevreja

0

Valjda će i EU političari shvatiti, da su većina Hrvata ULTRA- nacionalisti, a manjina normalnih (socijal-demokrate)..
Zato Brisel mora da stopira ulazak Hrvatske u EU, jer obeležavanjem vojne akcije "Oluje", Hrvatska ne poštuje PRESUDU Haškog tribunala 2011, kojom je utvrđeno da je "Oluja" bila udruženi ZLOČINAČKI poduhvat u cilju ETNIČKOG ČIŠĆENJA Srba iz Hrvatske
(kao treća faza Ustaškog plana prema Srbima : 3 x 1/3)..

Srpski političari moraju naučiti od Jevreja,
kako se zaustavlja nacizam i antisemitizam
(uporno i javno napadati svaki oblik nacizma).

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi