emg home
RSS

Tema:   Eduard Kukan

EK razočarana odlukom Srbije da ne ide na dodelu Nobelove nagrade

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija saopštila da je izuzetno razočarana odlukom Srbije da njen predstavnik ne prisustvuje uručenju Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sjaobou. EK ocenjuje da bi Srbija morala da uskladi stav sa Evropskom unijom, koja će imati predstavnike na svečanosti u

Kukan: Ostaje snažan akcenat na saradnji sa Hagom

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Eduard Kukan, poslanik u Evropskom parlamentu i i predsednik Odbora Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama juogistočne Evrope, izjavio je za emg.rs da je dobro što je mišljenje Saveta ministara pozitivno po Srbiju, ali da snažan akcenat ostaje na saradnji sa Tribunalom u

Kukan i Kacin oštro osudili nasilje tokom Parade ponosa

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik i potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Eduard Kukan i Jelko Kacin oštro kritikovali nedeljno nasilje u Beogradu.

Kukan: Očekujemo da EK prihvati kandidaturu Srbije

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Eduard Kukan, predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta rekao je da očekuje pozitivan odgovor Evropske komisije na zahtev Srbije za kandidaturu u Evropsku uniju i preporučiće joj da Beogradu da "zeleno svetlo".

Počeo četvrti Interparlamentarni sastanak Srbija-EP

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Beogradu danas počeo dvodnevni četvrti Interparlamentarni sastanak Skupština Srbije-Evropski parlament.

Cvetković sa članovima Evropskog parlamenta

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je u današnjem razgovoru sa članovima delegacije Evropskog parlamenta potvrdio posvećenost evropskim integracijama i naglasio da Srbija ostaje pri čvrstom uverenju da je dijalog jedini put za pronalaženje rešenja za Kosovo i

Kukan: Srbija napredovala, nužni dalji koraci

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa jugoistočnom Evropom Eduard Kukan ocenio je danas u Beogradu da je Srbija napredovala u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i regionalnoj saradnji, ali i naglasio da su potrebni

File: Za nekoliko dana pitanja Srbiji za kandidaturu za EU

16. septembar 2010. | broj komentara 1

Evropski komesar Štefan File je danas u Briselu izrazio nadu da će u oktobru članice EU učiniti novi korak ka kandidaturi Srbije za članstvo i rekao da će Evropska komisija na to reagovati odmah.

EP i Parlament BiH: Nužne ustavne promene

16. februar 2010. | broj komentara 0

Delegacije Evropskog parlamenta i Parlamenta BiH usvojile izjavu kojom se ukazuje na značaj promene Ustava BiH i sprovođenja ciljeva i uslova za brži napredak BiH ka članstvu u Evropskoj uniji.

Kukan: Očekujemo još dobrih vesti iz Srbije

8. februar 2010. | broj komentara 0

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Eduard Kukan izjavio je da bi zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji mogao da bude razmatran u maju ili junu, ali i ukazao da će biti teško ići dalje bez rešavanja pitanja saradnje sa Haškim tribunalom.

Hag i dalje glavna prepreka na putu ka EU

2. februar 2010. | broj komentara 0

Srbija, uz Hrvatsku, ima najveće potencijale da ubrza približavanje Evropskoj uniji, ali saradnja s Haškim tribunalom ostaje glavna prepreka koju mora da savlada na tom putu, smatraju predstavnici Evropskog parlamenta zaduženi za zemlje Zapadnog Balkana.

EK i UNHCR podržali inicijativu Srbije za skup o izbeglicama

10. novembar 2009. | broj komentara 0

Evropska komisija i Komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice pozdravljaju inicijativu Srbije za održavanje regionalne konferencije za rešavanje pitanja izbeglica.

Analize

Zašto se društveni aktivizam studenata sveo na borbu za bodove

Nije pliš, nego miš

Broj 551

09. decembar 2010.

 • Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

  Ekstra uplata za normalan tretman
 • Srbija osvojila Davis Cup

  Srbi ošišani, Francuzi skalpirani
 • Šta Vikiliks otkriva o Srbiji

  Više od Farme manje od diplomatije
 • Da li je napuštanje liberalnog kapitalizma spas za Irsku

  Tigar na kazanu