emg home
RSS

Tema:   Ekologija

Akcija Sat za našu planetu u Srbiji 31. marta u 20.30

29. mart 2012. | broj komentara 0

Srbija će se u subotu, 31. marta, pridružiti globalnoj akciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) za očuvanje životne sredine "Sat za našu planetu" simboličnim isključivanjem rasvete i dekorativnog osvetljenja na jedan sat.

Odlaže se uvođenje ekološke takse za automobile

11. januar 2012. | broj komentara 0

Primena Uredbe kojom se uvodi ekološka taksa prilikom prodaje vozila u iznosu od 12.000 dinara po toni, odložena je na godinu dana, objavila je Privredna komora Beograda (PKB).

Nafta iz prevrnutog šlepera curi u jezero u Ovčar Banji

29. novembar 2011. | broj komentara 0

U reci Zapadna Morava, kod brane Hidroelektrane u Ovčar Banji kod Čačka, uočene su naftne mrlje prečnika jednog metra koje cure iz rezervoara šlepera koji je pre šest dana upao u reku i još nije izvučen.

Završena gradnja novog skladišta nuklearnog otpada

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Novo skladište radioaktivnog otpada i jakih izvora zračenja izgrađeno je u Vinči kod Beograda, a biće otvoreno za nekoliko nedelja, po dobijanju trajne dozvole za rad, saopštilo je danas Javno preduzeće (JP) Nuklearni objekti Srbije.

Prva fabrika za aparate koji uništavaju medicinske igle

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

U Kniću je danas otvorena fabrika za proizvodnju aparata za uništavanje medicinskih igala u koju je uloženo oko 12 miliona dolara.

Vodni inspektor: Nije istina da je zabranjeno čisćenje reke

8. avgust 2011. | broj komentara 0

Vodni inspektor Dragoslav Đorđević demantovao je da je Miodragu Mihajloviću iz Kuršumlije zabranio da čisti reku Toplicu i istakao da je izdata zabrana seče drveća u koritu i na obali Toplice da se obala ne bi urušila.

Cementara Titan iz Kosjerića dobila prvu IPPC dozvolu

25. jul 2011. | broj komentara 0

Cementara "Titan" iz Kosjerića prva je kompanija u Srbiji koja je dobila integrisanu dozvolu-potvrdu o proizvodnji u skladu sa propisima o zaštiti okoline (IPPC), a do 2015. godine još 177 preduzeća dobiće taj dokument, izjavio je danas ministar životne sredine

Simens nagrađuje novinare za najbolje radove iz ekologije

19. jul 2011. | broj komentara 0

Kompanija Simens (Siemens) pozvala je danas novinare iz Srbije da se prijave za Simens novinarsku nagradu čija je tema "Kroz inovacije do zelene budućnosti".

U Srbiji samo jedna kompanija ima eko znak

18. jul 2011. | broj komentara 0

Nacionalni eko-znak Srbije koji označava da proizvod ili usluga u manjoj meri ugrožava životnu sredinu, ima samo jedno domaće preduzeće, saopštilo je danas Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Dulić: Razvoj reciklažne industrije za nova radna mesta

8. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas u Kraljevu da je u ovom trenutku otvoreno sedam hiljada radnih mesta zahvaljujući razvoju reciklazne industrije.

U akciji čišćenja Srbije učestvovalo 289.534 volontera

10. jun 2011. | broj komentara 0

U akciji "Veliko spremanje Srbije" koja se sprovodi u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", 4. juna učestvovalo je 289.534 volontera koji su sa 5.311 lokacija počistili više od 150.000 kubnih metara otpada, izjavio je danas ministar životne sredine, rudarstva i

Dulić pozvao građane da se uključe u čišćenje Srbije

28. maj 2011. | broj komentara 1

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Duluć pozvao je danas građane Srbije da se 4. juna priključe akciji "Veliko spremanje Srbije", koja se sprovodi u okviru kampanje "Očistimo Srbiju".

Dulić: U stotinama fabrika u Srbiji leži opasan otpad

21. april 2011. | broj komentara 0

U Srbiji postoje stotine fabrika u kojima se nalaze velike količine opasnog industrijskog otpada, izjavio je danas srpski ministar životne sredine Oliver Dulić.

Kompanije se obavezale na zaštitu životne sredine

19. april 2011. | broj komentara 0

Svetska ekonomska kriza nije ukinula obavezu privatnog sektora da se ponaša odgovorno prema sredini u kojoj posluje, a svi članovi društva moraju da doprinesu da se dogode pozitivne promene, zaključak je druge  međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju

Čišćenje Južne Morave počeće 15. aprila (VIDEO)

9. april 2011. | broj komentara 1

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja najavilo je za 15. april akciju čišćenja korita i priobalja Južne Morave, u okviru akcije "Očistimo Srbiju", zbog velikog zagađenja te reke.

Telenor u Srbiji uveo ekološki standard ISO 14001

19. februar 2011. | broj komentara 0

Telenor u Srbiji će u naredne dve godine zameniti kompletnu mobilnu mrežu, što će dodatno doprineti zaštiti žvotne sredine, izjavila je izvršna direktorka korporativnih komunikacija te kompanije Sandra Štajner.

Uskoro ekološke takse na motorna vozila

5. februar 2011. | broj komentara 0

Pravilnikom o otpadnim vozilima koji bi trebalo da stupi na snagu do kraja februara predviđeno je uvođenje ekoloških taksi na motorna vozila koja će biti iskorišćena za podsticanje reciklaže starih automobila, koji posle upotrebe postaju opasni otpad, izjavio je državni

Dulić: Zagađenje voda najveći problem životne sredine

7. januar 2011. | broj komentara 0

Srpski ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić ocenio je da su zagađene vode najveći problem životne sredine u Srbiji.

Povećana zagađenost u okruženju železare

5. januar 2011. | broj komentara 0

Merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine zabeležile su tokom nekoliko dana i noćas povećane vrednosti zagađenja u najbližem okruženju Ju es stila u Radincu i Ralji.

Dulić: Milijarde za prečišćavanje otpadnih voda

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Srbiji će biti potrebne stotine miliona evra ili čak milijarde da uloži u sisteme za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže, rekao je Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Dulić pustio u rad uređaj za prečišćavanje vode u fabrici Umka

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pustio je danas u rad novi uređaj za prečišćavanje voda u Fabrici kartona Umka.

Dulić: najveći ekološki problem otpadne vode

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da najveći ekološki problem u Srbiji trenutno predstavljaju otpadne vode.

Apatinska pivara investira u tretman otpadnih voda

14. decembar 2010. | broj komentara 0

Apatinska pivara, Opština Apatin, JP Direkcija za izgradnju i JKP Naš dom potpisali su ugovor o saradnji na izgradnji fabrike za preradu vode za pivaru, kao i prateće infrastrukture za potrebe gradskog prečistača.

Đelić otvorio pogon za reciklažu u Mirijevu

9. decembar 2010. | broj komentara 1

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić otvorio je danas pogon za reciklažu "Swift centar" u beogradskom naselju Mirijevo, saopštila je Vlada Srbije.

Osnovan Savet za reciklažnu industriju u PKS

29. novembar 2010. | broj komentara 0

U Privrednoj komori Srbije danas je osnovan Savet za reciklažnu industriju pri Odboru za zaštitu životne sredine, koji će se baviti pitanjima tokova otpada, izvoznim i uvoznim dozvolama, investicijama, subvencijama, taksama, kreditnim linijama, porezima i finansijama u

Analize

Aleksandar Đorđević, nekadašnji košarkaški as

Čistiću Srbiju

04. decembar 2008 u 11:05

Jako me interesuje ekologija i prerada, tu sam uložio deo novca i ulaguću i u budućnosti. Sa pet miliona evra godišnje mogla bi se dobiti šampionska generacija, ali, to nije pet miliona samo jedne godine, već je taj iznos potrebno izdvojiti u jednom relativno dužem periodu. U uslovima globalne finansijske krize opstaće samo oni koji imaju istinski kvalitet, neće biti više “ludačkih ugovora”, niti će menadžeri moći da uslovljavaju prelaske igrača iz kluba u klub astronomskim obeštećenjima

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.