emg home

RSS

Apatinska pivara investira u tretman otpadnih voda

14. decembar 2010. | 12:47

Izvor: Beta, Ecotopia

Grad: Apatin

Apatinska pivara, Opština Apatin, JP Direkcija za izgradnju i JKP Naš dom potpisali su ugovor o saradnji na izgradnji fabrike za preradu vode za pivaru, kao i prateće infrastrukture za potrebe gradskog prečistača.

Pivara će uložiti oko šest miliona evra u projekat kojim će biti dugoročno rešen odvod i tretman otpadnih voda proizvođača piva, saopštila je danas Apatinska pivara.

"Pivara nastavlja ulaganja u lokalnu zajednicu i kao glavni investitor u projektu snosiće troškove izgradnje svoje fabrike, kao i izgradnje prateće infrastrukture za obe fabrike, gradsku i pivarinu", istakla je direktorka korporativnih poslova Apatinske pivare Tanja Dušanić.

Ona je dodala da Apatinska pivara kao odgovorni član zajednice u kojoj posluje nastavlja da aktivno doprinosi očuvanju životne sredine u Apatinu.

Iz pivare su podsetili da je ta kompanija od 1996. uložila više od 15 miliona evra u različite lokalne projekte u apatinskoj opštini.

Apatinska pivara, koja je od kraja prošle godine članica regionalne pivarske grupe StarBev, do sada je investirala više od 120 miliona evra u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekologija, Fabrika za preradu vode

Ličnosti: Tanja Dušanić

Institucije: Opština Apatin

Kompanije: Apatinska pivara, JP Direkcija za izgradnju, JKP Naš dom, StarBev


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Završena gradnja novog skladišta nuklearnog otpada

    31. oktobar 2011. 14:10 |

  • Prva fabrika za aparate koji uništavaju medicinske igle

    28. oktobar 2011. 16:10 |