emg home
RSS

Tema:   Herman van Rompej

Tadić: Niko ne treba da nas ubeđuje da rešimo pitanje Kosova

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao da niko ne mora da ubeđuje Srbiju da je pitanje Kosova neophodan uslov za evro-integracije, već da Srbija to pitanje sama hoće da reši, zbog svojih građana i stabilnosti.

Van Rompej i Jahjaga: Dogovor o carinskom pečatu važan

6. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio je danas, u Briselu, posle razgovora s predsednicom Kosova Atifete Jahjagom da je "posebno od ključne važnosti dogovor o carinskom pečatu" postignut u dijalogu Priština-Beograd, "zato što će dovesti

Uhapšen Goran Hadžić

20. jul 2011. | broj komentara 0

Jedini preostali haški begunac Goran Hadžić uhapšen je danas u rejonu Krušedola na Fruškoj gori, potvrdio predsednik Srbije Boris Tadić. Hadžić je stigao u Specijalni sud gde će ga saslušati istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Van Rompej: Hrvatska i Srbija bliže EU

30. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej je danas izjavio u Briselu da su predstojeće stupanje Hrvatske u EU i to što su lideri EU "pozdravili korak napred koji je Srbija učinila hapšenjem Ratka Mladića, sastavni deo stalnog delovanja Evrope na učvršćenju

Van Rompej: Srbija učinila bitan korak ka EU

6. jun 2011. | broj komentara 0

Hapšenjem haškog optuženika Ratka Mladića "Srbija je učinila bitan korak bliže punoj ulozi koju treba odigra u današnjoj Evropi i ostvari svoju evropsku perspektivu", izjavio je danas u Briselu predsednik Saveta Evropske unije Herman van Rompej.

Libijski ministar podnosi ostavku?

31. mart 2011. | broj komentara 0

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je ministar spoljnih poslova Libije Musa Kusa stigao u sredu u Veliku Britaniju i da podnosi ostavku.

Tadić razgovarao s Van Rompejem

26. mart 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u petak na Briselskom forumu s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejem o napretku Srbije u evropskim integracijama.

Pogođene mete u unutrašnjosti Libije, eksplozije u Tripoliju

25. mart 2011. | broj komentara 0

Francuski borbeni avioni pogodili su noćas jednu libijsku borbenu letelicu i vojnu bazu u unutrašnjosti Libije, dok su SAD smanjile svoju ulogu u međunarodnoj operaciji.

Fond EU za rešenje dužničke krize

25. mart 2011. | broj komentara 0

Ministri zemalja zone evra dogovorili se na samitu u Briselu da restrukturiraju finansijski fond za spasavanje prezaduženih država čime će, kako se nadaju, rešiti evropsku dužničku krizu. Ministri su se priklonili zahtevima Nemačke da se ponovo dogovore rokovi za uplate u

Tadić u trodnevnoj poseti Briselu

25. mart 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi od danas u Briselu, gde će do 27. marta učestvovati na konferenciji Brisel forum 2011, koju organizuje Maršalov fond.

Lideri EU pozvali Gadafija da napusti vlast

11. mart 2011. | broj komentara 0

Lideri EU, okupljeni na samitu u Briselu, pozvali su danas libijskog vođu Moamera Gadafija i njegove saradnike da "bez odlaganja" napuste vlast i osudili nasilje koje se sprovodi nad civilnim stanovništvom u toj zemlji.

Đelić: Više para pre pristupanja EU

2. februar 2011. | broj komentara 0

Evropska unija bi trebalo da na drugačiji, bolji način preraspodeljuje sredstva iz pretpristupnih fondova zemljama Zapadnog Balkana. Bez značajnijeg uvećanja ukupnog iznosa, više para bi bilo dodeljivano ovim zemljama pre pristupanja EU, a manje po pristupanju, suština

Predlog Srbije za ubrzanje pomoći EU

31. januar 2011. | broj komentara 0

Srbija je danas u Briselu čelnicima Evropske unije predložila da se u cilju ekonomske i političke stabilizacije Zapadnog Balkana ubrza priliv predviđenih sredstava EU za podršku političko-ekonomskim reformama i izgradnji infrastrukture u zemljama tog regiona, u cilju

Cvetković predao odgovore na Upitnik EK (VIDEO)

31. januar 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izrazio je danas u Briselu uverenje da će Srbija do kraja godine dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji kao i datum pregovora o članstvu u Uniji.

Božićna čestitka Evropljanima u formi haikua

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej uputio svim građanima Evrope božićnu i novogodišnju čestitku u formi japanske kratke pesme haiku.

Van Rompej: EU spremna da osigura stabilnost zone evra

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Evropska unija je spremna da, ukoliko je potrebno, učini više kako bi osigurala stabilnost evrozone, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej tokom posete Mađarskoj.

Crnoj Gori status kandidata za EU

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej rekao danas u Briselu da su lideri Evropske unije odobrili status kandidata Crnoj Gori. Predsednik Skupštine Crne Gore čestitao poslanicima i građanima.

EU dogovorila mehanizam za stabilnost zone evra

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Lideri Evropske unije sinoć postigli dogovor o promeni Lisabonskog sporazuma kako bi bilo moguće formiranje fonda za pomoć zemljama zone evra, Evropskog mehanizma za stabilnost, u slučaju da neka članica zapadne u tešku budžetsko-finansijsku krizu.

Van Rompej: EU neće opstati ako ne opstane zona evra

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Zona evra i Evropska unija bore se za opstanak, upozorio danas predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

Van Rompej: Pomoći zemljama Zapadnog Balkana da uđu u EU

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej pozvao zemlje Evropske unije da dovrše evropsko jedinstvo i u članstvo prime zemlje Zapadnog Balkana, a proevropske vlade zemalja Zapadnog Balkana da ne gube entuzijazam, a stanovništvo da ne gubi nadu.

Van Rompej: EU će podržavati celovitu BiH na putu ka EU

20. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio je danas u Sarajevu da će EU nastaviti da podržava celovitu BiH "koja je u stanju da govori jednim glasom i koja čvrsto napreduje prema EU".

Van Rompej pohvalio Makedoniju zbog reformi

20. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio juče u Skoplju da je zadovoljan reformama koje je Makedonija postigla u procesu približavanja Evropskoj uniji.

EU dogovorila oštriju regulativu za hedž-fondove

19. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministri finansija EU postigli danas u Luksemburgu dogovor o pooštrenju zakonske regulative koja se odnosi na funkcionisanje hedž-fondova, što se tumači kao novi korak ka stabilizaciji finansijskog sistema Unije.

Rompej pozvao Zapadni Balkan da ojača saradnju (VIDEO)

19. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej pozvao je danas u Podgorici zemlje Zapadnog Balkana da ojačaju regionalnu saradnju i pohvalio Crnu Goru u tom pogledu.

Van Rompej: Zapadni Balkan ima "evropsku sudbinu"

18. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej poručio je da Zapadni Balkan ima "sudbinu" i budućnost u Evropskoj uniji i saopštio da će "pozvati Savet ministara EU da u bliskoj budućnosti razmisli o tome".

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.