emg home
RSS

Tema:   Hypo Alpe Adria banka

UniCredit: Za dinarsku oročenu štednju kamata do 11,3 odsto

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Unikredit banka (UniCredit) od ove godine nudi klijentima mogucnost da ušteđevinu oroče na periode od mesec dana do 24 meseca, u zavisnosti od valute u kojoj štede.

Čupić: Problematični krediti dostigli maksimum

21. avgust 2011. | broj komentara 0

Broj problematičnih kredita je dostigao maksimum i u narednom periodu će ili ostati na tom nivou ili će se smanjivati, ocenio predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke u Srbiji Vladimir Čupić.

Čupić: Nema opasnosti od potresa finansijskog sektora

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Kriza javnih finansija u nekim evropskim zemljama ne može da ugrozi stabilnost bankarskog sektora u Srbiji, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke u Srbiji Vladimir Čupić.

Čupić: Bankari i NBS traže rešenje za kredite u francima

15. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke u Srbiji Vladimir Čupić izjavio je danas da očekuje da bankari za mesec-dva postignu dogovor sa Narodnom bankom Srbije (NBS) o lakšoj otplatio kredita u švajcarskim francima.

Vijesti: Šarić novcem od droge otplaćivao kredite

19. maj 2011. | broj komentara 0

Pljevaljska firma Mat Company, u vlasništvu braće Šarić, prala je novac zarađen prodajom droge preko svojih računa u Prvoj banci i Hypo Alpe Adria banci, piše danas podgorički dnevnik Vijesti.

KBC banka povećala kamatu na stambene kredite u korišćenju

5. april 2011. | broj komentara 0

KBC banka je u četvrtom tromesečju 2010. povećala kamatnu maržu kod stambenih kredita u korišćenju, i to kod kredita u evrima 1,25 procentnih poena, a kod kredita u švajcarskim francima 2,5 procentnih poena, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Carić: Doći će do ukrupnjavanja banaka

2. mart 2011. | broj komentara 0

Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, očekuje da u narednom periodu na srpskom bankarskom tržištu dođe od ukrupnjavanja i da očekuje akvizicije banaka u Srbiji, ali i spajanja stranih banaka.

Garantovati sigurnost elektronskog bankarstva i trgovine

22. februar 2011. | broj komentara 0

Prostor za razvoj elektronskog bankarstva i e-trgovine u Srbiji postoji, ali je korisnicima potrebno garantovati sigurnost i trgovcima ponuditi veći broj servisa, ocenjeno je danas na okruglom stolu EMG E-banking i e-trgovina u Srbiji.

Slovenija: Više istraga protiv Hypo Alpe Adria banke

12. februar 2011. | broj komentara 0

Protiv Hypo Alpe Adria banke i Hypo Leasinga u Sloveniji se vodi više pretkrivičnih postupaka u saradnji s bezbednosnim službama drugih država, među kojima je i Austrija, saopštila slovenačka policija.

Mediji: Sanader dobijao provizije Hypo Alpe Adria banke

2. februar 2011. | broj komentara 0

Državno tužilaštvo u Klagenfurtu ima indicije da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se nalazi u autsrijskom pritvoru pod sumnjom da je umešan u korupciju, 1990-tih godina dobio proviziju Hypo Alpe Adria banke.

Hypo banka povećala kamatu na oročenu štednju

1. februar 2011. | broj komentara 0

Hypo alpe adria banka najavila je danas da će u februaru povećati fiksne kamatne stope na oročenu štednju u evrima na šest odsto za oročenja na godinu dana.

Sanader: Razmišljam kako da razotkrijem zaveru

24. januar 2011. | broj komentara 0

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio za austrijski list Salcburger nahrihten da neće pristati na pojednostavljen postupak izručenja Hrvatskoj dok ne bude detaljno upoznat sa optužbama.

Čupić: Ni u 2011. država neće morati da spasava banke

5. januar 2011. | broj komentara 0

U narednom periodu najveći izazov je kako povećati nivo kreditne aktivnosti i usmeriti je na dugoročno održive projekte koji mogu da stvore dodatnu vrednost, povećaju izvoz i zaposlenost. Nažalost, malo je takvih projekata. Nema ih onoliko koliko bi banke mogle da ih finansiraju.

Guverneru Hrvatske narodne banke upućena pitanja o aferi Hypo

29. decembar 2010. | broj komentara 0

Istražna komisija koruškog parlamenta koja se bavi rasvetljavanjem afere Hypo banke poslala je pitanja guverneru Hrvatske narodne banke (HNB) Željku Rohatinskom, a još se ne zna hoće li njegovi odgovori biti objavljeni, izjavio je danas predsednik komisije Rolf Holub.

Sanader negirao umešanost u aferu Hypo banke

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader koji se nalazi u pritvoru u Austriji, negirao je danas umešanost u aferu Hypo banke, ističući takođe da mu se u Hrvatskoj krše ljudska prava i da je žtrtva političkog progona.

Međunarodna poternica za Sanaderom

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatska policija jutros objavila poternicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a hrvatski mediji javljaju da je u toku pretres njegove kuće u Zagrebu.

Potrebna nova regulativa za javno-privatna partnerstva

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Promena pravnog okvira za javno-privatno partnerstvo je preduslov da u Srbiji ovaj oblik ulaganja konačno zaživi, a Ministarstvo za životnu sredinu spremno je da ponudi, pored novog zakona o komunalnim delatnostima, i poseban zakon o javnom-privatnom partnerstvu u građevini,

Bivši direktor Hypo banke pušten na slobodu

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Bivši direktor austrijske bankarske grupe Hypo Alpe Adria Volfgang Kulterer, koji se nalazi u pritvoru od polovine avgusta zbog korupcije, danas je pušten na slobodu uz kauciju od 500.000 evra, izjavio je njegov advokat Ferdinand Lanker.

Prva tužba protiv bivšeg predsednika UO Hypo banke

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Državno tužilaštvo u Klagenfurtu podiglo je prvu tužbu protiv bivšeg predsednika Upravnog odbora Hypo Alpe Adria banke Volfganga Kulterera.

Rastuće kamate na dinarsku štednju u Hypo banci

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Hypo Alpe-Adria banka Beograd ponudila je model rastuće štednje za štedne depozite u dinarima oročene na godinu dana, kod koje se kamata uvećava posle svaka tri meseca i u poslednjem kvartalu dostiže 15 odsto.

Bankari: Niže kamate na uloge u nedelji štednje

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije ove godine mogu da očekuju niže kamate na depozite položene u nedelji štednje, iako su bankari saglasni u oceni da treba motivisati štednju u dinarima, zaključak je bankara okupljenih na okruglom stolu magazina Bankar, dela Ekonom:east Media Group, o štednji.

Stagnacija nominalne i blagi pad realne zarade u Srbiji

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Kretanje zarada u Srbiji u poslednje dve godine obeležili su stagnacija nominalne zarade, blagi pad realne i nešto jači pad zarade izražene u evrima, pokazuje istraživanje Hypo Alpe-Adria banke Srbija.

Jocić: Ako počnem da pričam o Hipo banci, kraja biti neće

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Optuženi Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, kome se sudi za ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, izjavio je danas da je od austrijskih organa dobio poziv da svedoči u istrazi o poslovanju Hipo Alpe Adria banke.

Lisovolik: Broj nenaplativih zajmova će rasti

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik očekuje da će broj nenaplativih zajmova nastaviti da raste, naročito u korporativnom sektoru. On je na skupu o poslovanju preduzeća i banaka u 2011, koji organizuje magazin CorD, kazao da se jasno vidi

Hypo Alpe Adria banka dobila priznanje za kvalitet

6. oktobar 2010. | broj komentara 0

Hypo Alpe Adria banka iz Beograda saopštila da je osvojila je priznanje Straight Through Processing Award 2009, koje svake godine dodeljuje nemačka Commerzbank za izuzetan kvalitet obavljanja finansijskih transakcija.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.