emg home
RSS

Tema:   Interpol

Crvena poternica Interpola za Asanžom

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Interpol raspisao crvenu poternicu za Džulijanom Asanžom, osnivačem Wikileaksa. Kako je objavljeno na sajtu Interpola, svako ko ima informacije o Asanžu treba da o tome obavesti nacionalnu ili lokalnu policiju, prenosi Rojters.

Dačić: Interpol zadovoljan saradnjom sa Srbijom (VIDEO)

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao danas, nakon razgovora s generalnim sekretarom Interpola Rolandom Noblom, da Interpol visoko ceni saradnju sa srpskom policijom.

Prva hapšenja na osnovu Sporazuma o izručenju

30. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović i ambasador Crne Gore u Beogradu Igor Jovičić potpisali su Sporazum o izručenju kojim se predviđa međusobna ekstradicija državljana osumnjičenih za teška krivična dela. Na osnovu tog sporazuma u Srbiji je uhapšeno sedam osoba,

Šef Interpola: Somalija sledeći Avganistan

1. oktobar 2010. | broj komentara 0

Islamski ekstremisti u Somaliji uskoro će biti veća teroristička pretnja od onih iz Avganistana, rekao u Briselu generalni sekretar Interpola Ronald K. Nobl.

Srbija traži obaveštenje o azilu za Karića

3. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministartvo pravde Srbije traži od Rusije zvanično obaveštenje o tome da li je bivši vlasnik kompanije Mobtel Bogoljub Karić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, dobio azil u toj zemlji.

Blic: Bogoljub Karić dobio azil u Rusiji

26. jul 2010. | broj komentara 0

Biznismen Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji, pa ne može biti izručen Srbiji po poternici Interpola raspisanoj zbog sudskog procesa u aferi Mobtel, saznaje Blic.

Uhapšen bivši finansijski direktor Puteva Srbije

21. jul 2010. | broj komentara 0

Miloš Nedeljković, bivši finansijski direktor Puteva Srbije i jedan od osumnjičenih da je organizator tzv. drumske mafije, uhapšen u Budvi na osnovu poternice Interpola i u toku je postupak njegove ekstradicije, rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić: EK zadovoljna ukidanjem viza i bitkom protiv kriminala

12. jul 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija veoma povoljno ocenila učinke Srbije u suzbijanju kriminala i korupcije i mere Vlade Srbije posle ukidanja viza Evropske unije za državljane Srbije, izjavio je minister unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić posle razgovora s komesarkom EU za unutrašnje

Interpol traži pomoć od korisnika Interneta

5. jul 2010. | broj komentara 0

Interpol apelovao na korisnike Interneta da pomognu u nalaženju nekoliko stotina begunaca u celom svetu.

Uhapšen jedan od glavnih optuženih za genocid u Ruandi

2. jul 2010. | broj komentara 0

Jedan od glavnih optuženih za genocid u Ruandi Žan Bosko Uvinkindi uhapšen u Ugandi, saopštila danas lokalna policija.

Bolivija: Tri državljanina Srbije stradala u obračunu narkodilera

16. maj 2010. | broj komentara 4

Državljani Srbije Predrag Sertfko, Saša Turčinović i Bojan Bakula ubijeni u sukobu narko-dilera na istoku Bolivije, javili tamošnji mediji.

Crna Gora: Uhapšen član Pink Pantera?

5. maj 2010. | broj komentara 0

Crnogorska policija potvrdila da je uhapsila srpskog državljanina Bojana Vučkovića, za kog se sumnja da je član grupe Pink Panter, odgovorne za krađu nakita širom sveta.

Interpol izdao poternicu za Vasiljkovićem

8. april 2010. | broj komentara 0

Interpol, čije je sedište u francuskom gradu Lionu, danas je izdao poternicu za Draganom Vasiljkovićem koji je nestao krajem marta u Australiji kada je australijski sud odobrio njegovo izručenje Hrvatskoj gde je optužen za ratne zločine tokom ratnih sukoba 1990-ih.

"Srbija nije htela saradnju sa Crnom Gorom u slučaju Šarić"

16. februar 2010. | broj komentara 0

Rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Podgorici Dejan Đurović izjavio je danas da Srbija nije želela da sarađuje sa Crnom Gorom u vezi sa slučajem Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Baro: Kriminal ugrožava evropske integracije (VIDEO)

28. septembar 2009. | broj komentara 0

Potpredsednik Evropske komisije Žak Baro izjavio je na otvaranju ministarske konferencije Suočavanje sa izazovima organizovanog kriminala i teškim krivičnim delima na području Zapadnog Balkana da organizovani kriminal može da ugrozi stabilnost regiona i integraciju u EU.

"Stav Haga dostavljen i Interpolu" (VIDEO)

7. jul 2009. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je Interpolu dostavljen stav Haškog tribunala da nema smetnji za raspisivanje poternica protiv osumnjičenih za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Interpol: Uhapšena dva člana grupe pink panter

16. maj 2009. | broj komentara 0

Policija u Parizu uhapsila je dvojicu ključnih članova međunarodne kriminalne grupe "pink panter", ozloglašene po pljačkama zlatara, a za koju se veruje da je uglavnom čine kriminalci sa Balkana.

Finski istražilac kritikuje slovenačku policiju

11. septembar 2008. | broj komentara 0

Kaj-Erik Bjerkvist, finski istražilac koji se bavi slučajem potkupljivanja u fabrici Patria, koje navodno seže u vrh slovenačke politike, oštro je kritikovao slovenačku policiju, prenela je finska nacionalna televizija YLE.

Duplo više članova Dinersa do 2010.

21. maj 2008. | broj komentara 0

Koristiti „dajners" karticu više nije privilegija bogatih, jer će već za dve godine na ovim prostorima biti 100.000 članova tog kluba. Najveći konkurent je „amerikan ekspres", ali na srpskom tržištu ima mesta za sve kartičare

Analize

Zašto se društveni aktivizam studenata sveo na borbu za bodove

Nije pliš, nego miš

Broj 551

09. decembar 2010.

 • Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

  Ekstra uplata za normalan tretman
 • Srbija osvojila Davis Cup

  Srbi ošišani, Francuzi skalpirani
 • Šta Vikiliks otkriva o Srbiji

  Više od Farme manje od diplomatije
 • Da li je napuštanje liberalnog kapitalizma spas za Irsku

  Tigar na kazanu