emg home
RSS

Tema:   Nada Kolundžija

Sednica o Kosovu najverovatnije iduće sedmice

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da će sednica parlamenta posvećena Kosovu najverovatnije biti održana iduće sedmice.

Kolundžija: Izveštaj Vlade o Kosovu u četvrtak

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je danas da će izveštaj Vlade o stanju na severu Kosova biti gotov u četvrtak i da očekuje da će sednica Skupštine o tome biti početkom iduće sedmice.

Kolundžija: Sednica o Kosovu posle izveštaja Vlade

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija kazala je danas u Beogradu da će sednica na kojoj će se raspravljati o stanju na Kosovu i Metohiji biti sazvana čim Vlada Srbije podnese izveštaj parlamentu.

File: Napredak u dijalogu donosi datum za pregovore

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File izjavio je danas da će Evropska komisija preporučiti datum za početak pristupnih pregovora sa Srbijom čim bude postignut značajan napredak u nastavku dijaloga s Prišitnom.

Đelić: Amandman ne briše zločine onih koji su ih počinil

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da amandman Vlade na Predlog zakona o restituciji koji precizira da su samo strani državljani koji su bili pripadnici okupacionih snaga izuzeti iz restitucije ne briše zločine onih koji su ih počinili.

Vlast: Predstoji dogovor o načinu održavanja izbora

6. jul 2011. | broj komentara 0

Poslanici vladajuće koalicije najavili su danas da tek predstoje dogovori o tome da li će iduće godine istovremeno biti održani i parlamentrani i lokalni izbori, dok su poslanici opozicije ocenili da te izbore ne treba razdvajati.

Parlament do kraja jula o ukidanju imuniteta poslanika SRS

6. jul 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije trebalo bi da do kraja jula na vanrednoj sednici odlučuje o ukidanju imuniteta za četvoro poslanika Srpske radikalne stranke (SRS), rekla je danas šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija.

Danas glasanje o izmenama Zakona o izboru poslanika

25. maj 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije završiće danas redovno zasedanje glasanjem o nekoliko zakona, među kojima su izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

Skupština Srbije o Zakonu o izboru poslanika

24. maj 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas je razmatrala amandmane na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, koje, prema recima predlagača, predviđaju ukidanje prakse blanko-ostavki i utvrđuju da se mandati dodeljuju prema redosledu kandidata za poslanike na izbornoj listi.

Strankama od privatnih lica 20 plata, od pravnih 200

12. maj 2011. | broj komentara 0

Stranke će, prema predlogu zakona o finansiranju političkih aktivnosti, od fizičkih lica u obliku priloga moći da prime iznos od najviše 20 prosečnih plata, a pravna lica od najviše 200 prosečnih plata, rečeno danas na javno slušanju o predlogu zakona o finansiranju

Novi ustav 2013. godine

26. april 2011. | broj komentara 0

Izmene najvišeg akta nisu uslov za dobijanje statusa kandidata, ali jesu za svaki naredni korak ka EU. Plan vlasti da referendum bude održan kad i predsednički izbori.

Nada Kolundžija: O zakonu o izboru poslanika početkom maja

21. april 2011. | broj komentara 0

Šefica Poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjavila je danas da će se izmene Zakona o izboru narodnih poslanika naći na dnevnom redu sednice Parlamenta 4. ili 5. maja.

Vučić: Spremamo ponudu koju vlast neće moći da odbije (VIDEO)

12. april 2011. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić uveren da će posle mitinga te stranke u subotu u Beogradu vlast saopštiti datum održavanja parlamentarnih izbora.

Kolundžija: Izmene zakona ponovo u Venecijanskoj komisiji

12. april 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije uputiće Venecijanskoj komisiji dva predloga za izmene Zakona o izboru poslanika kojima treba da bude rešen problem blanko ostavki i dodele mandata poslanicima posle izbora, saopšteno je danas u Skupštini.

U utorak ponovo o izmenama Zakona o izboru poslanika

7. april 2011. | broj komentara 0

Šefica radne grupe za izmenu Zakona o izboru narodnih poslanika Nada Kolundžija rekla je danas da bi grupa na čijem je čelu u utorak trebalo da utvrdi tekst izmene tog zakona.

Nada Kolundžija: Izmene zakona o izboru poslanika do kraja maja

6. april 2011. | broj komentara 0

Predsednica Radne grupe Skupštine Srbije za izradu izmena Zakona o izboru poslanika Nada Kolundžija izjavila da bi taj zakon trebalo da bude usvojen do kraja maja, uz uvažavanje sugestija Venecijanske komisije.

Venecijanska komisija kritikuje predlog izmene Zakona o izboru poslanika

5. april 2011. | broj komentara 0

Venecijanska komisija kritikovala izmene Zakona o izboru poslanika, koje je predložila Radna grupa Skupštine Srbije, ukazujući da one nisu u skladu sa evropskim standardima i demokratskim principima.

File: EU je na dohvat ruke (VIDEO)

29. mart 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio danas da je priključenje Srbije EU realno i na dohvat ruke, ali da pre toga treba ispuniti uslove, odnosno političke kriterijume i sprovesti reforme.

Jeremić: Srbija za prestanak svih borbenih dejstava u Libiji

22. mart 2011. | broj komentara 0

Šef diplomatije Vuk Jeremić rekao je danas u Beogradu da Srbija podržava sve odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da smatra da je potrebno da momentalno prestanu sva borbena dejstva u Libiji da bi prestalo stradanje civila.

Vučić: Miting u Beogradu 16. aprila

22. mart 2011. | broj komentara 3

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će naprednjaci organizovati miting 16. aprila sa koga će tražiti raspisivanje parlamentarnih izbora i naveo da je vladajuća koalicija odbila da pristane na kompromis i razgovara o vanrednim

Kolundžija: Logično da član vlade zastupa odluke vlade

9. mart 2011. | broj komentara 0

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjuavila je danas da nema ničeg njelogičnog u odredbi predloženog zakona da član vlade mora da zastupa vladine odluke vlade bez obzira da li za njih glasa ili ne.

SNS odustaje od mitinga ako vlast raspiše izbore ove godine

7. mart 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da su naprednjaci spremni da odustanu od najavljenog mitinga u aprilu ako se vladajuća koalicija obaveže da će raspisati vanredne izbore po dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj

Nada Kolundžija: Otkloniti mogućnost pritiska na nezavisna tela

23. februar 2011. | broj komentara 0

Šefica Poslaničke grupe Za evropsku Srbiju u Skupštini Srbije Nada Kolundžija rekla je danas da izmene Poslovnika o radu Parlamenta treba da otklone mogućnost političkog pritiska na rad nezavisnih tela.

Kolundžija: Personalna rešenja ne smeju ugroziti put u EU

22. februar 2011. | broj komentara 0

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je danas da nijedno personalno rešenje u Vladi, koje bilo koja stranka predloži, ne sme da ugrozi evropski put Srbije.

Radne grupe za izmene Poslovnika i ukidanje blanko-ostavki

8. februar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije formiraće radne grupe za izradu predloga izmena Poslovnika o radu i za ukidanje blanko-ostavki, zaključeno danas na sastanku šefova poslaničkih grupa s predsednicom Parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.