emg home
RSS

Tema:   Prehrambena industrija

Objavljena prodaja Slap grupe

1. mart 2012. | broj komentara 0

Stečajni upravnik čačanske Slap grupe danas objavio prodaju imovine tog proizvođača čipsa i drugih prerađevina od krompira.

Raskinuta privatizacija pekare Plima pek

15. februar 2012. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o privatizaciji kruševačke pekarske industrije Plima pek.

Petrović: Bez poremećaja u snabdevanju hranom

13. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da do sada nije primećena destabilizacija u snabdevanju tržišta hranom, uprkos teškoj vremenskoj situaciji.

Royal Friesland preuzima Imlek i Mlekaru Subotica

2. februar 2012. | broj komentara 0

Holandska kompanija Royal Friesland objavila da će preuzeti Imlek i Mlekaru Subotica, u većinskom vlasništvu fonda Salford.

SIEPA organizuje nastup na sajmu hrane u Seulu

12. januar 2012. | broj komentara 0

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza objavila da će ove godine prvi put organizvati nastup srpskih kompanija na sajmu hrane i hotelijerstva u Seulu.

Prodati proizvodni deo Ishrane i nekoliko kioska

9. januar 2012. | broj komentara 0

Proizvodni deo čačanskog prehrambenog preduzeća Ishrana, u stečaju, kupio konzoricjum dve čačanske firme za 23 miliona dinara, potvrđeno u Privrednom sudu u Čačku.

MK grupa otkupila još 5,24 odsto kapitala Carnexa

23. decembar 2011. | broj komentara 0

MK Grupa otkupila putem ponude za preuzimanje dodatnih 5,24 odsto kapitala Carnexa i sada je vlasnik 98,16 odsto akcija te mesne industrije iz Vrbasa.

Nestle preuzeo Centroproizvod

5. decembar 2011. | broj komentara 0

Kompanija Nestle je zvanično završila preuzimanje poslovanja Centroproizvoda, saopšteno danas.  

MK grupa objavila ponudu za preuzimanje akcija Carnexa

30. novembar 2011. | broj komentara 0

MK grupa objavila ponudu za preuzimanje 7,08 odsto akcija industrije mesa Carnex iz Vrbasa po ceni od 2.325 dinara za akciju.

Počeo Sajam etno hrane i pića

26. novembar 2011. | broj komentara 0

Šesti Sajam etno hrane i pića, na kom oko 250 učesnika predstavlja tradicionalne proizvode iz svih krajeva Srbije koji se najčešće proizvode od organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama, počeo je danas u Beogradu.

MK grupa kupila Carnex

17. novembar 2011. | broj komentara 0

MK grupa Miodraga Kostića saopštila da je kupila industriju mesa Carnex iz Vrbasa, ali nije navela detalje transakcije.

Radun: Nectar će uzeti trećinu tržišta SFRJ

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Cilj Nectara je da preuzimanjem Fructala u regionu ubrzo stigne do 30 odsto udela na tržištu sokova, rekao je Bojan Radun, izvršni direktor Nectara za novi broj Ekonom:easta koji izlazi sutra.

Nectar dobio saglasnost za preuzimanje Fructala

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nectar saopštio da je dobila zvaničnu saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije Slovenije za preuzimanje Fructala, čiji je udeo od 93,73 odsto kupila od Pivovarne Laško.

Komercijalna banka: Oštećeni smo u sporu s Takovom

19. jul 2011. | broj komentara 2

Ako je neko oštećen u spornoj naplati potraživanja Komercijalne banke od kompanije Takovo, to je svakako bila banka, imajući u vidu višegodišnji period potreban da se spor pravosnažno okonča i da svoje potraživanje naplati od tog dužnika, saopštila je danas Komercijalna

Nestle će izvoziti sladolede iz Srbije na tržište EU

17. jul 2011. | broj komentara 1

Fabrika sladoleda Nestle iz Stare Pazove počeće sledeće godine da izvozi sladolede na tržište Evropske unije (EU), izjavio je generalni direktor za Srbiju i Crnu Goru Nestlea Sedrik Boem (Cedric Boehm).

Đilas: Razvoj PKB bitan za Beograd i za Srbiju

7. jul 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je razvoj Poljoprivredne korporacije "Beograd" (PKB) najvažnija stvar za Beograd i Srbiju.

Drašković: Radnici Takova ne treba da brinu

6. jul 2011. | broj komentara 1

Radnici Takova iz Gornjeg Milanovca ne treba da brinu da će kompanija kojoj je Komercijalna banka blokirala račun zbog duga od oko 10 miliona evra obustaviti proizvodnju i da će ostati bez posla, izjavio je danas vlasnik koncerna Swisslion Takovo Rodoljub Drašković.

Nestle preuzima Centroproizvod

17. jun 2011. | broj komentara 0

Kompanija Nestle objavila da je postigla dogovor o preuzimanju Centroproizvoda. Nestle kupuje Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo, proizvodnju napitaka i konditorskih proizvoda.

Radnici Slapa optužili Dinkića da ih je slagao

18. maj 2011. | broj komentara 0

Više desetina radnika čačanske fabrike Slap, u stečaju, sačekali sinoć u holu gradske Skupštine predsednika Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mlađana Dinkića, pre početka tribine URS-a, i optužili ga da nije ispunio obećanja koja im je dao pre šest meseci, kad

Salford 2012. počinje prodaju kompanija u Srbiji

16. maj 2011. | broj komentara 0

Investicioni fond Salford, u čijem sastavu je Danube Foods Group, planira da 2012. počne prodaju dve mlekara u Srbiji i kompanija Knaz Miloš i Bambi Banat, izjavio danas generalni direktor DFG-a Slobodan Petrović.

Štrajk u Plimi M

28. april 2011. | broj komentara 0

Zaposleni u kruševačkoj kompaniji za proizvodnju jestivog ulja Plima M počeli juče generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada i materijalnog položaja.

Veća neto dobit Sojaproteina

2. mart 2011. | broj komentara 0

Sojaprotein je u 2010. ubeležio neto dobit nešto veću od 792 miliona dinara, za 62 odsto veću nego u 2009. godini, objavio je danas bečejski prerađivač soje.

Salford: Presuda Antimonopolske komisije otežava prodaju

2. mart 2011. | broj komentara 0

Presuda Antimonopolske komisije kompaniji Salford za zloupotrebu monopolskog položaja otežava prodaju Imleka, Mlekare Subotica, Knjaz Miloša i Bambi-Banata, kazao je za Emg.rs Slobodan Petrović, generalni direktor te kompanije.

Perutnina Ptuj tužila Pivovarnu Laško za 10 miliona evra

17. februar 2011. | broj komentara 0

Kompanija "Perutnina Ptuj" iz Slovenije tužila je, takođe slovenačku, "Pivovarnu Laško" za više od 10 miliona evra zbog neplaćenog duga za koji je garantovao prethodni čelnik "Laškog" Bosko Srot.

Otvoren Treći sajam pčelarstva i meda

12. februar 2011. | broj komentara 0

Na Beogradskom sajmu danas otvoren Treći sajam pčelarstva, inovacija, meda i proizvoda od meda, a na kom učestvuje 75 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.