emg home

RSS

Radun: Nectar će uzeti trećinu tržišta SFRJ

12. oktobar 2011. | 11:43

Izvor: Emg.rs

Cilj Nectara je da preuzimanjem Fructala u regionu ubrzo stigne do 30 odsto udela na tržištu sokova, rekao je Bojan Radun, izvršni direktor Nectara za novi broj Ekonom:easta koji izlazi sutra.

Radun je rekao da Nectar najmanji udeo ima na tržištu Hrvatske, između tri i četiri odsto ukupno s Fructalom. U planu je proboj na to tržište, ali i kasnije nove akvizicije u regionu, koje su ovom transakcijom za sad odložene.

„U svakom slučaju, od novih akvizicija u regionu nismo odustali, naprotiv, imamo još ambicioznije planove, ali smo realni da nam treba vremena da sad sve stavimo na noge. Ali, ostajemo u primarnoj delatnosti”, rekao je Radun za Ekonom:east.

Uz adekvatan rad i fer tretman, kako je istakao, kompanija planira da na hrvatskom tržištu dođe do nekih 20 ili 25 odsto udela, koliko ima u Makedoniji, odnosno Bosni, dok u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori ima i više, kaže Radun. "Cilj nam je da dođemo do 20 odsto u Hrvatskoj, što će značiti da ćemo prodaju morati da povećamo pet puta", rekao je Radun.

On je istakao da je sa osvajanjem tržišta Hrvatske sada prioritet konsolidacija kompanije, koja mora da radi na smanjenu zaduženosti budući da je ona preuzimanjem Fructala povećana sa jedan na 3,5 puta EBITDA.

Radun je istakao i da kompanija planira do daljeg da ostane pod kontrolom porodice Radun, ali nije isključio mogućnost dobijanja strateškog partnera.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prehrambena industrija, Preuzimanja i spajanja

Ličnosti: Bojan Radun

Kompanije: Fructal, Nectar


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi