emg home
RSS

Salford 2012. počinje prodaju kompanija u Srbiji

16. maj 2011. | 14:09

Izvor: Beta

Investicioni fond Salford, u čijem sastavu je Danube Foods Group, planira da 2012. počne prodaju dve mlekara u Srbiji i kompanija Knaz Miloš i Bambi Banat, izjavio danas generalni direktor DFG-a Slobodan Petrović.

Petrović je novinarima nakon predstavljanja izvoznih planova subotičke Mlekare rekao da će Salford iz poslova u Srbiji izlaziti pojedinčno, zavisno od interesovanja investitora. "Mi se pripemamo za prodaju, razgovaramo s potencijalnim kupcima", kazao je Petrović.

Petrović je dodao da ne može da kaže s kojim potencijalnim kupcima za Imlek i Mlekaru iz Subotice pregovara Salford jer je većina tih kompanija na berzi i s njima imaju ugovor o zaštiti podataka, kako se ne bi uticalo da cene njihovih akcija. On je ipak rekao da je reč o veliokim i poznatim proizvođačima u Evropi.

Salford je 2003. počeo da kupuje mlekare u Srbiji i, prema rečima Petrovića, u tom poslu je predugo ostao u Srbiji. "Mi smo fond koji ima ograničeni rok trajanja, investitori su nam dali sredstva na određeno vreme kako bismo uvećali njihov ulog", kazao je Petrović i podsetio da je 2008. pripremana prodaja Knjaz Miloša, ali je zbog svetske ekonomske krize i povlačenja investitora obustavljena prodaja te i ostalih kompanija u sastavu DFG-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi