emg home
RSS

Radnici Slapa optužili Dinkića da ih je slagao

18. maj 2011. | 09:37 09:43

Izvor: Beta

Grad: Čačak

Više desetina radnika čačanske fabrike Slap, u stečaju, sačekali sinoć u holu gradske Skupštine predsednika Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mlađana Dinkića, pre početka tribine URS-a, i optužili ga da nije ispunio obećanja koja im je dao pre šest meseci, kad je bio ministar za ekonomiju.

Oni su istakli da im je kao ministar obećao da će fabriku preuzeti država, koja će proglasiti radni stečaj, i da će svi radnici ostati na poslu, a proizvodnja biti nastvljena, što se nije dogodilo. Radnici su Dinkiću rekli da su ogorčeni što je pre pet meseci u fabrici proglašen stečaj i što su svi radnici ostali bez posla, a proizvodnja zaustavljena.

Dinkić je rekao radnicima da nadležni sud nije prihvatio njegov predlog da država preuzme stečaj i da je sud postavio stečajnog upravnika.

Dinkić se saglasio da procena imovine fabrike ide sporo i rekao da će se založiti da po završetku stečajnog postupka u ponovnoj prodaji fabrike država preuzme fabriku dok ne bude nađen odgovarajući kupac.

 

Dinkić: Verovao sam da građani mogu dobiti po 1.000 evra

Mlađan Dinkić je rekao da je kao ministar verovao da je moguće da građani dobiju po 1.000 evra za besplatne akcije javnih preduzeća, ali da je napravio dve greške kada je to obećao. "Prva je što sam obećao nešto što od mene ne zavisi u potpunosti jer nisam mogao da predvidim svetsku ekonomsku krizu koja se dogodila i koja je oborila cene svih akcija i u svetu i u Srbiji", rekao je Dinkić za TV Čačak.

Dinkić je dodao da je druga greška, na koju, kako je rekao, takođe nije mogao da utiče, što je Naftna industrija Srbije prodata u bescenje. "Ne snosim odgovornost što je NIS jeftino prodat Rusima, po mnogo nižoj ceni nego što vredi, što je verovatno bilo deo političke pogodbe, mada ne znam šta je bila kontrausluga jer nisam video da smo dobili nekakav dobar politički tretman po bilo kom pitanju", rekao je Dinkić.

On je ocenio da će akcije NIS-a, kada prođe ekonomska kriza, vredeti mnogo više i da će imati vrednost koju je predvideo, ističući da zna da mu to sad niko ne veruje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi