emg home
RSS

Tema:   Rudarstvo

Nastavljena proizvodnja uglja za termoeletrane u Kolubari

9. februar 2012. | broj komentara 0

Proizvodnja uglja za termoelektrane u Rudarskom basenu "Kolubara" danas je nastavljena nakon što je mraz sinoć zaustavio rad većine sistema na površinskim kopovima, saopštio je najveći ugljenokop u Srbiji.

Rast rudarstva Srbije u 2011. 10,4 odsto

2. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da je u rudarstvu Srbije u 2011. ostvaren rast od 10,4 odsto i prihod od dve milijarde dolara.

Produžen rok za ponude za Rudnik Kovin

16. januar 2012. | broj komentara 0

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu rudnika za podvodnu eksploataciju uglja Rudnik Kovin produžen do 29. februara, objavila Agencija za privatizaciju.

Energoprojekt počinje izgradnju topionice RTB Bor

26. decembar 2011. | broj komentara 0

Kompanija Energoprojekt započeće radove na izgradnji topionice bakra u Boru iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) u okviru projekta rekonstrukcije tog pogona.

Prodaje se Rudnik Kovin

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila tender za prodaju rudnika za podvodnu eksploataciju uglja Kovin, u restrukturiranju, po minimanoj ceni od 3,37 miliona evra. 

Uhapšeno sedam osumnjičenih za zloupotrebe u Kolubari

24. novembar 2011. | broj komentara 0

U nastavku istrage koja se vodi povodom zloupotreba u vezi sa zakupom mašina privatnih preduzeća za potrebe Rudarskog basena Kolubara danas je uhapšeno sedam osumnjičenih, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Kompanije iz Južne Koreje bi da ulažu u proizvodnju bakra

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski izjavio da kompanije iz Južne Koreje žele da investiraju u proizvodnju bakra.

Škundrić: Veća rudna renta za NIS od kraja 2012.

13. novembar 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije plaćaće veću naknadu za vađenje nafte i gasa po završetku ulaganja u rekonstrukciju rafinerije u Pančevu, krajem 2012, izjavio je savetnik premijera za energetiku Petar Škunrdrić.

Dulić: Ista rudna renta za NIS dok traju investicije

1. novembar 2011. | broj komentara 1

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić izjavio je danas da rudna renta za Naftnu industriju Srbije (NIS) neće biti povećana dok traju investicije te kompanije.

Kina: U eksploziji u rudniku poginulo 29 rudara

30. oktobar 2011. | broj komentara 0

Dvadeset devet rudara poginulo u eksploziji gasa u rudniku uglja u kineskoj provinciji Hunan, javili danas kineski mediji.

Freeport McMoRan želi da ulaže u rudna nalazišta

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Američka kompanija Freeport McMoRan zaniteresovana je za to da s Rudarsko-topioničarskim basenom Bor investira u istraživanje novih rudnih nalazišta u istočnoj Srbiji, saopšteno u borskoj kompaniji.

Vlada sutra razmatra nov zakon o rudarstvu

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije sutra će utvrditi predlog zakona o rudarstvu kojim će biti povećana naknada za korišćenje mineralnih sirovina i poboljšani uslovi za investicije, najavio je državni sekretar za rudarstvo Zlatko Dragosavljević.

Novi posao Energoprojekta od 28,3 miliona evra u RTB Boru

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Kompanija Energoprojekt ugovorila je posao rekonstrukcije topionice i izgradnje nove fabrike sumporne kiseline u RTB Boru vredan 28,3 miliona evra, objavljeno je na internet stranici Beogradske berze.

U Srbiji obeležen Dan rudara

6. avgust 2011. | broj komentara 0

U Srbiji je danas obeležen 6. avgust, Dan rudara. Nadležni najavili restrukturiranje rudnika Rembas i pritisak na vlasnike srpskih rudnika da poboljšaju uslove rada.

Do 2016. iz RTB-a Boru i Majdanpeku 25 miliona dolara

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Zamenik direktora Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor za ekonomska pitanja Mirjana Antić, izjavila je da je to preduzeće u narednih pet godina predvidelo ulaganje 25 miliona dolara za poboljšanje uslova života i rada u Boru i Majdanpeku.

U RTB Bor povećana proizvodnja bakra

18. jul 2011. | broj komentara 0

U prvih šest meseci u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor, proizvedeno je 14.000 tona katodnog bakra, što je 34 odsto više nego prošle godine, saopšteno je danas u tom preduzeću.

Usvojen Akcioni plan reorganizacije RTB Bor

24. jun 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan reorganizacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor (RTB Bor) u restrukturiranju zahvaljujući kome bi ovaj basen trebalo da se tehnološkim i organizacionim promenama postavi na još zdravije osnove za uspešno poslovanje.

Investicije u rudarstvo dve do tri milijarde evra

15. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas u Resavici da je namera Srbije da u rudarstvo investira dve do milijarde evra, "jer možemo da ostvarimo značajan prihod  od ove grane privrede".  

Dulić: Novi zakon o rudarstvu do kraja godine

5. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio da će predlog zakona o rudarstvu biti završen tokom leta i da očekuje da će ga Skupština usvojiti tokom jeseni.

Inspekcija potvrdila zagađenje, RTB obećava isplatu štete

23. maj 2011. | broj komentara 0

Republička inspektorka za zaštitu životne sredine Emilija Aleksov potvrdila je danas da je usled zagađenja pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor uočen veliki broj uginulih pčela, a u RTB Bor navode da će nadoknaditi štetu.

Dulić:Preseljenje naselja Vreoci završiti u ovoj godini

29. april 2011. | broj komentara 0

Svako ko odugovlači sa rešavanjem problema preseljenja naselja Vreoci, ispod koga se nalaze zalihe uglja, dovodi u opasnost proizvodnju i snabdevanjem strujom cele Srbije, izjavio je danas ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Najavljena izgradnja još jednog bloka u Kostolcu B (VIDEO)

20. april 2011. | broj komentara 0

Preduzeće Termoelektrane i kopovi "Kostolac" u 2014. će početi da gradi novi blok u Termoelektrani-toplani (TE-TO) "Kostolac B" u mestu Drmno, najavio je danas bivši ministar energetike Srbije Petar Škundrić.

Kalanović: Strateški dobra odluka o podržavljenju RTB Bor

13. april 2011. | broj komentara 1

Potpredsednica Vlade zadužena za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je danas da je Vlada donela strateški dobru odluku o podržavljenju rudnika i ulaganju u revitalizaciju i nabavku nove opreme u RTB Bor.

Dva rudara poginula u rudniku u Milićevcima

23. mart 2011. | broj komentara 0

Dva rudara su poginula u rudniku u selu Milićevci kod Čačka, kada se na njih obrušilo rudarsko okno na dubini od oko 35 metara, saopštila je danas čačanska policija.

Tužba protiv Srbije zbog Trepče

18. mart 2011. | broj komentara 0

Stručnjaci iz rudnika Trepča tužili Srbiju Vrhovnom sudu zbog štete koja je naneta rudniku, a procenjuje se na oko milijardu dolara, prenosi prištinski Ekspres.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.