emg home
RSS

Tema:   Vladimir Čupić

Raste procenat loših kredita u Srbiji

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Poslovanje banka u Srbiji opterećuje visok procenat teško naplativih kredita, ocenio je danas Odbor Privredne komore Srbije (PKS) za bankarstvo i osiguranje.

Banke ne treba da kontrolišu uplatu doprinosa

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke u Srbiji Vladimir Čupić ocenio je danas da kontrola uplate doprinosa na zarade nije posao kojim bi trebalo da se bave banke.

Čupić: Problematični krediti dostigli maksimum

21. avgust 2011. | broj komentara 0

Broj problematičnih kredita je dostigao maksimum i u narednom periodu će ili ostati na tom nivou ili će se smanjivati, ocenio predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke u Srbiji Vladimir Čupić.

Čupić: Nema opasnosti od potresa finansijskog sektora

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Kriza javnih finansija u nekim evropskim zemljama ne može da ugrozi stabilnost bankarskog sektora u Srbiji, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke u Srbiji Vladimir Čupić.

Čupić: Bankari i NBS traže rešenje za kredite u francima

15. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija (Hypo Alpe-Adria) banke u Srbiji Vladimir Čupić izjavio je danas da očekuje da bankari za mesec-dva postignu dogovor sa Narodnom bankom Srbije (NBS) o lakšoj otplatio kredita u švajcarskim francima.

Čupić: Mere reprograma za nekoliko dana

23. mart 2011. | broj komentara 0

Predlog mera za reprogramiranje kredita stanovništvu biće završen narednih dana, rekao je Vladimir Čupić, predsednik Odbora Privredne komore Srbije za bankarstvo i osiguranje, dodajući da su banke podeljene oko toga da li taj program treba da bude obavezujući ili samo

Carić: Doći će do ukrupnjavanja banaka

2. mart 2011. | broj komentara 0

Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke, očekuje da u narednom periodu na srpskom bankarskom tržištu dođe od ukrupnjavanja i da očekuje akvizicije banaka u Srbiji, ali i spajanja stranih banaka.

Čupić: Ni u 2011. država neće morati da spasava banke

5. januar 2011. | broj komentara 0

U narednom periodu najveći izazov je kako povećati nivo kreditne aktivnosti i usmeriti je na dugoročno održive projekte koji mogu da stvore dodatnu vrednost, povećaju izvoz i zaposlenost. Nažalost, malo je takvih projekata. Nema ih onoliko koliko bi banke mogle da ih finansiraju.

Prihvaćeno samo šest preporuka za lakše poslovanje

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Od 75 preporuka iz "Sive knjige" za pojednostavljenje administrativnih procedura za poslovanje u Srbiji, od 2008. godine do danas je prihvaćeno i rešeno samo šest, rečeno je danas na promociji te publikacije.

Uručene nagrade Reformator godine

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Nacionalna Alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dodelila je danas nagradu "Reformator godine" petorici srpskih reformatora koji su u 2010. godini, prema njihovoj oceni, najviše učinili na podsticanju i sprovođenju reformi u Srbiji.

Izmenama zakona do jednostavnijih procedura za dozvole i gradnju

23. novembar 2010. | broj komentara 1

Srbija se u najnovijem izveštaju Svetske banke Doing Business po brzini izdavanja građevinskih dozvola nalazi na 176. mestu od 183 zemlje, rečeno na okruglom stolu o nacrtu izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji.

Potrebna nova regulativa za javno-privatna partnerstva

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Promena pravnog okvira za javno-privatno partnerstvo je preduslov da u Srbiji ovaj oblik ulaganja konačno zaživi, a Ministarstvo za životnu sredinu spremno je da ponudi, pored novog zakona o komunalnim delatnostima, i poseban zakon o javnom-privatnom partnerstvu u građevini,

Lisovolik: Broj nenaplativih zajmova će rasti

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik očekuje da će broj nenaplativih zajmova nastaviti da raste, naročito u korporativnom sektoru. On je na skupu o poslovanju preduzeća i banaka u 2011, koji organizuje magazin CorD, kazao da se jasno vidi

Čupić: Što pre okončati istragu u Hypo banci (VIDEO)

1. oktobar 2010. | broj komentara 0

Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke, izjavio da je interes te banke da se što pre okonča istraga koja se vodi protiv nje.

Forum menadžera sutra u Beogradu

29. septembar 2010. | broj komentara 0

O mogućnostima oporavka kreditne aktivnosti banaka raspravljaće sutra forum menadžera, koji u Beogradu organizuje Srpska asocijacija menadžera, na kojem je kao specijalni gost najavljen stalni predstavnik Međunarodnom monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik.

Počela promocija opština s dobrim poslovnim okruženjem (VIDEO)

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Nacionalna alijansa za lokalni ekomomski razvoj na Aerodromu Nikola Tesla danas počela promotivnu kampanju investiranja u opštine i gradove Srbije koji su dobili sertifikat o dobrom poslovnom okruženju za ulaganje.

Na Bledu počeo ekonomski forum jugoistične Evrope

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Na Bledu je danas počeo dodnevni Menadžment forum jugoistočne Evrope Bled-Kopaonik, na kojem će oko tri stotine učesnika razgovarati o budućnosti privreda i izazova menadžmenta kako bi se u regionu postiglo blagostanje. Brojnu delegaciju Srbije na forumu predvodi potpredsednik

Dvodnevni Menadžment forum na Bledu

15. septembar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić učestvovaće na dvodnevnom Menadžment forumu Jugoistočne Evrope Bled-Kopaonik posvećenom "Budućnostima privrede i izazovima menadžmenta", koji sutra počinje na Bledu.

Dačić najavio istragu o slučaju Hypo banke i u Srbiji

1. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je za novi, sutrašnji, broj Ekonom:east magazina da je na Salzburškom forumu prošle sedmice razgovarao s direktorom austrijske kriminalističke policije o slučaju Hypo Alpe Adria banke iz Koruške.

Hypo u Srbiji demantuje da je naplaćivao provizije

18. avgust 2010. | broj komentara 0

Hypo Alpe Adria banka u Srbiji nije naplaćivala nikakve provizije za prodaju stanova u beogradskom naselju Belvile, u Bloku 67, rečeno je za Emg.rs u toj banci.

NALED: Sveobuhvatna reforma propisa nije dala očekivane rezultate

13. jul 2010. | broj komentara 0

Dosadašnja sveobuhvatna reforma propisa nije dala zadovoljavajuće i očekivane rezultate, a proces je trajao duže nego što je bilo planirano, rekao je danas predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Vladimir Čupić.

PKS: Kamate u 2010. godini neće padati

28. april 2010. | broj komentara 0

U 2010. godini očekuje se određeni rast EURIBOR-a zbog jenjavanja krize na evropskom tržištu, što se može negativno odraziti na nivo kamatnih stopa u Srbiji, budući da su ugovorene promenljive kamate uglavnom vezane za EURIBOR, rečeno je danas na zasedanju Odbora za

NALED: Reforma propisa je spora

23. april 2010. | broj komentara 0

Nepotrebni propisi bi trebalo brže da budu reformisani, ukinuti ili promenjeni da bi poslovanje privrednika bilo olakšano, izjavio je danas Vladimir Čupić, predsednik Upravnog odbora NALED-a nakon sednice Skupštine te organizacije

Pitić bez komentara na navode da je kandidat za guvernera (VIDEO)

24. mart 2010. | broj komentara 0

Goran Pitić, predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke, prema nekim nagađanjima kandidat za guvernera Narodne banke Srbije, nije želeo da komentariše navode da bi on mogao biti kandidat za guvernera.

Čupić: Kroz dinarske obveznice do deevroizacije

4. mart 2010. | broj komentara 0

Jednogodišnji krediti za likvidnost u dinarima su dobra mera koja može pomoći procesu deevroizacije, ali bi dugoročne dinarske obveznice bile korak dalje u tom smeru, kazao je danas Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke najavljujući 17. Kopaonik

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.