emg home

RSS

Čupić: Što pre okončati istragu u Hypo banci (VIDEO)

01. oktobar 2010. | 00:03

Izvor: Emg.rs

Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke, izjavio da je interes te banke da se što pre okonča istraga koja se vodi protiv nje.

On je na forumu Srpske asocijacije menadžera rekao da banka nije u krizi i pored medijskih napisa i dodao da kad je banka u krizi padaju depozititi, dok su u slučaju Hypo banke u Srbiji oni i dalje rastu.

Prema njegovim rečima, jedan deo kompanija koje pripadaju grupi biće prodat, a ključna tržišta na kojima će ostati su Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina.

       

Osim istraga koje su protiv te banke pokrenute u Austriji i Hrvatskoj zbog sumnjivih transakcija, i srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je počelo da proverava poslovanje banke, odnosno nekih njenih ekspozitura koje su sumnjive austrijskoj policiji.

Govoreći o ulozi bankarskog sektora u izlasku iz krize, Čupić je rekao da ovogodišnji privredni rast neće, kao što je ranijih godina bio slučaj, zasnivati na bankarskim kreditima, o čemu svedoči i neto priliv u prvom kvartalu od oko 400 miliona evra.

“Evidentno je da bez novih bankarskih kredita Srbija teško može ostvariti visoke stope rasta i trebalo bi ih zameniti privlačenjem stranih direktnih investicija“, naveo je on.

Čupić je upozorio da u narednom periodu treba očekivati manju ponudu kredita i kraće rokove jer su bilansi preduzeća u prethodne godine bili znatno lošiji nego što je bio slučaj u godinama pre krize.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke

Ličnosti: Vladimir Čupić

Kompanije: Hypo Alpe Adria banka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi