emg home

RSS

Hypo u Srbiji demantuje da je naplaćivao provizije

18. avgust 2010. | 09:09 09:20

Izvor: Emg.rs

Hypo Alpe Adria banka u Srbiji nije naplaćivala nikakve provizije za prodaju stanova u beogradskom naselju Belvile, u Bloku 67, rečeno je za Emg.rs u toj banci.

Povodom nedavnih dešavanja u Austriji i učestalih napisa u medijima, Hypo Alpe Adria Bank Beograd je navela da je, kao i druge poslovne banke u Srbiji, odobravala stambene kredite za kupovinu stanova u tom naselju isključivo skladu sa svojom poslovnom politikom i dobrom bankarskom praksom.

„Hypo Alpe Adria banka podržava napore svih nadležnih institucija za rasvetljavanje problema. U interesu je cele Hypo Group, a time i banke u Srbiji kao njene članice, što skorije razrešenje svih pitanja jer je to jedini i pravi put za nastavak dugogodišnjeg uspešnog poslovanja“, rekli su u banci.

Banka je, kako napominju, visoko solventna i likvidna, sa sopstvenim kapitalom koji obezbeđuje sigurnost poslovanja i svih depozita svojih klijenata. Od decembra prošle godine stopostotni vlasnik Hypo Group je država Austrija, koja je i imenovala novo rukovodstvo, što je najbolji garant sigurnosti poslovanja cele grupe, navodi banka.

 

Čupić: Nismo isplaćivali ni naplaćivali provizije

Predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe Adrija banke Beograd Vladimir Čupić demantovao je pisanje austrijskih medija da je ta banka isplaćivala i naplaćivala provizije prilikom prodaje stanova naselju Belvil. "Odgovorno mogu da tvrdim da Hypo Alpe Adrija banka Beograd nije isplaćivala, ni naplaćivala provizije prilikom prodaje stanova u Bloku 67", rekao je Čupić za RTS.

"Mi smo kreditirali prodaju, ali to su činile i druge banke i mi smo naplaćivali standarde bankarske naknade prilikom odobravanja kredita", rekao je Čupić.

Pošto je u Austriji uhapšen nekadašnji prvi čovek "Hipo Alpe Adrija" banke Volfgang Kulterer, zbog pronevere najmanje 100 miliona evra i odobravanja kredita bez pokrića, istraga se proširila i na zemlje regiona. Najviše reagovanja afera je izazvala u Hrvatskoj, zbog navoda austrijske policije da je deo proneverenog novca završio u toj zemlji i nagađanja o umešanosti bivšeg premijera Ive Sanadera.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi