emg home
RSS

Tema:   Vojska Srbije

KFOR proglasio Brnjak i Jarinje zabranjenom vojnom zonom

29. jul 2011. | broj komentara 0

Komandant Kfora Erhard Biler proglasio administrativne prelaze Jarinje i Brnjak zabranjenom vojnom zonom, u kojoj vojnici Kfora mogu da upotrebe oružje.

Šutanovac: Neophodna izmena Kumanovskog sporazuma

22. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas u Kopnenoj zoni bezbednosti da je neophodna izmena Vojno-tehničkog sporazuma iz 1999. godine koja bi bila u "obostranu korist" - Vojske Srbije i Kfora.

Miletić: Uvažena vojna neutralnost Srbije

15. jun 2011. | broj komentara 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić ocenio da je Strateška vojna konferencija koja se završava danas bila uspešna i da će rezultirati snažnom saradnjom s partnerskim zemljama. On je rekao da vojna neutralnost uvaćena i da su vrata za saradnju Vojske Srbije i

Šutanovac: Izgradnja 5.000 stanova u roku

7. jun 2011. | broj komentara 0

Gradnja oko 5.000 stanova na području nekadašnje kasarne Stepa Stepanović biće završena u roku, do kraja 2012, a pripadnici Vojske Srbije moći će da se usele u martu ili aprilu sledeće godine, izjavio ministar za odbranu Dragan Šutanovac.

Kovač očekuje da Bramercov izveštaj bude objektivan

18. maj 2011. | broj komentara 0

Načelnik Vojno-obaveštajne agencije Svetko Kovač izjavio je danas da očekuje da izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Srbije s tim sudom bude objektivan.

Tadić: Gonićemo kriminalce po celom svetu

7. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio kriminalcima da će ih država Srbija goniti na svakoj tački u svetu i najavio još odlučniju borbu protiv svih vidova kriminala.

Tadić: Vojska je gradivni činilac demokratskog društva

14. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio danas da oružane snage više nisu izolovan i zatvoren sistem van društvenih tokova, već da je danas Vojska Srbije gradivni činilac demokratskog društva.

Potpisan Sporazum u oblasti odbrane sa Nigerijom

7. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac razgovarao je danas u Beogradu sa nigerijskim kolegom princom Adetokunbom Kajodeom o prodaji naoružanja srpske odbrambene industrije, saradnji u oblasti vojne medicine kao i razmeni iskustava koje ta afrička zemlja ima u mirovnim misijama.

Libija: Strancima pri odlasku uništavaju video-čipove

25. februar 2011. | broj komentara 0

Libijska služba bezbednosti putnicima koji preko aerodroma u Tripoliju napuštaju tu zemlju u četvrtak su uništavali čipove u mobilnim telefonima i na kompjuterima kako bi ih sprečili da iznesu fotografije ili video snimke na kojima bi se moglo videti stradanje i ubijanje

Šutanovac: Krajem februara sporazum sa EU o mirovnim misija

22. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac rekao je danas da će krajem februara biti potpisan sporazum sa Evropskom unijom koji će omogućiti pripadnicima Vojske Srbije učešće u mirovnim misijama koje organizuje Unija.

Osnovica plate za policajce kao za vojnike

18. februar 2011. | broj komentara 1

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić postigli sinoć dogovor po kom bi u posebnom kolektivnom ugovoru osnovica plate za policajce bila izjednačena sa osnovicom plate za pripadnike Vojske.

Obeleženi Dan državnosti i Dan Vojske Srbije (VIDEO)

15. februar 2011. | broj komentara 0

U Srbiji se danas obeležavaju Dan državnosti i Dan Vojske. Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na 1804, kad je u Orašcu, pod vođstvom Đorđa Petrovića Karađorđa, počeo Prvi srpski ustanak. Istog dana 1835. proglašen prvi Ustav Srbije.

Vojna vežba povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije

13. februar 2011. | broj komentara 0

Oko 1.000 pripadnika raznih vodova Vojske Srbije danas na Ušću u Beogradu izvelo vojnu vežbu podovom, 15. februara, Dana državnosti i Dana Vojske Srbije.

Defile Garde povodom Dana Vojske i Dana državnosti

12. februar 2011. | broj komentara 0

Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije održao danas u centru Beograda promenadni defile u sklopu obeležavanja Dana državnosti i Dana Vojske Srbije.

Miletić: Nema pritisaka na Srbiju za ulazak u NATO

10. februar 2011. | broj komentara 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić izjavio da nema pritiska na Srbiju da postane članica NATO-a.

Šutanovac: Ne damo Generalštab Telekomu Srbija (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao danas informaciju da će država Telekomu Srbija na ime duga od 20 miliona evra ustupiti zgradu Generalštaba u Ulici kneza Miloša.

Avioni će nadletati Beograd u okviru priprema za vežbu

3. februar 2011. | broj komentara 1

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će avioni Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije nekoliko dana nadletati širi reon Beograda u sklopu priprema za izvođenje vežbe "Ušće 2011" povodom Dana državanosti i Dana Vojske Srbije.

Šutanovac: Od 2011. Vojska Srbije piše novu istoriju

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić ocenili da je 2010. bila veoma uspešna godina, koja će biti zapamćena prevenstveno po profesionalizaciji Vojske.

Šutanovac: Beneficije za dobrovoljno služenje vojnog roka

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac rekao je danas da će svi koji budu dobrovoljno služili vojsku tri meseca imati prednost prilikom zapošljavanja u državnim organima, a da će se naći način da im se za to vreme provedeno u vojsci plati staž.

Vojnik umro nakon što mu je pozlilo na fiskulturi

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Vojnik Vojske Srbije Dejan Perić (27) preminuo je jutros na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) nakon što mu je pozlilo tokom redovnog jutarnjeg vežbanja u kasarni na Dedinju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saobraćajnoj nesreći poginuo pukovnik VS

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Pukovnik Vojske Srbije Dragan Lukešević poginuo juče u saobraćajnoj nesreći na autoputu Novi Sad-Beograd kod Inđije, saopštila informativna služba VS.

Srpski vojnici u mirovnoj misiji u Libanu

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Pet pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pridružiće se mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Libanu, u okviru španskog kontingenta, piše Danas.

Vojska ne skriva Ratka Mladića

12. novembar 2010. | broj komentara 0

Niko od haških optuženika - ni Ratko Mladić ni Goran Hadžić - ne krije se u objektima koji su pod kontrolom Ministarstva odbrane i Vojske, i niko od pripadnika Ministarstva i Vojske ni na koji način ne učestvuje u njihovom skrivanju, kaže za Danas Svetko Kovač, direktor

Usvojene izmene zakona koji omogućava dobrovoljno služenje vojske

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog izmena i dopuna zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi kako bi se obezbedio pravni okvir za dobrovoljno služenje vojnog roka nakon što se vojska u potpunosti profesionalizuje.

Dva pripadnika Vojske poginula u saobraćajnom udesu

6. novembar 2010. | broj komentara 0

U saobraćajnom udesu na autoputu kod Velike Plane juče poginuli razvodnik Vladimir Kalušević, pripadnik 63. padobranskog bataljona u Nišu, i zastavnik u penziji Radivoje Todorović. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, udes se dogodio u 17.25 kad je automobil Vojske

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.