emg home
RSS

Tema:   Alpha banka

Najavljeno spajanje grčke Alfa i Eurobanke

27. avgust 2011. | broj komentara 0

Dve grčke banke - Alfa banka (Alpha) i Eurobanka - nalaze se pred spajanjem, javile su danas grčke televizije.

Alfa banku dokapitalizovala matična banka iz Grčke

10. avgust 2011. | broj komentara 0

Grčka Alfa (Alpha) banka dokapitalizovala je sa 20 miliona evra Alfa banku u Srbiji, saopštila je danas ta banka.

Banke u prvom tromesečju zaradile 38 odsto više

21. jun 2011. | broj komentara 0

Banke u Srbiji u prvom tromesečju ostvarile dobitak pre oporezivanja od 9,6 milijardi dinara, što je 38 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila Narodna banka Srbije.

KBC banka povećala kamatu na stambene kredite u korišćenju

5. april 2011. | broj komentara 0

KBC banka je u četvrtom tromesečju 2010. povećala kamatnu maržu kod stambenih kredita u korišćenju, i to kod kredita u evrima 1,25 procentnih poena, a kod kredita u švajcarskim francima 2,5 procentnih poena, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Nova odluka NBS-a utiče na obim i cenu kredita

21. januar 2011. | broj komentara 0

Nova odluka Narodne banke Srbije, kojom je odloženo smanjenje obavezne rezerve u planiranom obimu, u određenoj meri uticaće na raspoloživ kreditni potencijal banaka i cenu kredita, ali očekuje se da će ta mera biti privremenog karaktera, ocenili predstavnici banaka.

Alpha banka: Štednja u porastu

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Poverenje građana Srbije u banke se vraća i primetan je rast štednje iz meseca u mesec, a devizna štednja i dalje raste brže od dinarske, izjavili su danas predstavnici Alpha banke u Srbiji.    

Bankari: Niže kamate na uloge u nedelji štednje

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije ove godine mogu da očekuju niže kamate na depozite položene u nedelji štednje, iako su bankari saglasni u oceni da treba motivisati štednju u dinarima, zaključak je bankara okupljenih na okruglom stolu magazina Bankar, dela Ekonom:east Media Group, o štednji.

Kredit EBRD Eurobank EFG grupi i Alpha banci

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je tri kreditne linije u ukupnoj vrednosti od 230 miliona evra za ogranke Eurobank EFG Grupe u Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji za kreditiranje pravnih lica u privatnom vlasništvu.

Rast profita banaka 76 odsto

23. avgust 2010. | broj komentara 0

Banke u Srbiji u prvoj polovini godine ostvarile profit od 15,4 milijardi dinara, 76 odsto više nego u istom periodu 2009.

Stres-test pokazao stabilnost Alpha bank

3. avgust 2010. | broj komentara 0

Alpha bank uspešno položila stress-test, sproveden u pokušaju da se provere stabilnost finansijskog sektora i njegova sposobnost da se izbori s dužničkom krizom, saopštila Alpha bank u Srbiji.

Stambeni krediti Alpha plan sa zaštitnom kamatom

7. jul 2010. | broj komentara 0

Kako bi omogućil građanima da se zaštite od rasta kamatne stope Euribor tokom otplate stambenih kredita, Alpha banka je ponudila stambeni kredit Alpha plan sa zaštitnom kamatom na period od sedam godina.

Profit banaka 38 odsto manji u 2009.

22. mart 2010. | broj komentara 0

Banke su u 2009. ostvarile profit 38 odsto manji nego 2008, pokazalo istraživanje portala Kamatica.com.

Alpha banka ne planira dalje širenje u jugoistočnoj Evropi

17. mart 2010. | broj komentara 0

Grčka Alpha banka, koja posluje i u Srbiji, saopštila je da u narednih nekoliko godina ne planira otvaranje novih filijala u zemljama jugoistočne Evrope, uključujući Srbiju, Bugarsku i Rumuniju, kao ni veće akvizicije u regionu.

Alpha Bank odobrava subvencionisane potrošačke kredite

9. februar 2010. | broj komentara 0

Alpha banka saopštila je danas da je sa Fondom za razvoj potpisala ugovore o subvencionisanju kamatnih stopa za kredite za privredu i potrošačke kredite za robu kupljenu u Srbiji.

Alpha banka uvela transfer novca preko Manigrama

11. januar 2010. | broj komentara 0

Alpha banka saopštila je danas da je uvela transfer novca iz inostranstva preko američke kompanije MoneyGram International.

Alpha banka se priključila akciji Srbija protiv raka (VIDEO)

29. oktobar 2009. | broj komentara 0

Alpha banka je danas predstavila novu kreditnu karticu, kod koje će pri svakoj transakciji deo novca biti uplaćen za nacionalni program borbe protiv raka dojke. Predstavnici banke očekuju da će u prvoj godini izdati oko 20.000 kartica.

Analize

Krediti budućnosti

Skupi i na kašičicu

10. septembar 2010 u 16:01

Futuristički proizvodi banaka ličiće na svoje srodnike iz sadašnjosti, samo što će se teže dobijati i neće biti jeftiniji. U opticaju su keš i refinansirajući zajmovi s verom u bolje sutra kad će se građani i privreda opet odlučivati na dugoročno zaduživanje. Kad je reč o kreditima, građani Srbije u skoroj budućnosti ne mogu da računaju ni na meso, ni na sarmu, već najviše na kupus.

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.