emg home
RSS

Tema:   Branislav Čanak

Poslodavci i radnici protiv zakona o štrajku

22. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je danas da UGS neće podržati novi predlog zakona o štrajku jer takav zakon ne štiti ni radnike, ni poslodavce.

Orbović: Težak položaj radnika, nema energije za proteste

1. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović je ukazao da radnici u Srbiji Prvi maj, Međunarodni praznik rada, dočekuju u veoma teškom položaju.

Cvetković: Jačanje dinara ugrožava izvoz

28. april - 29. april 2011 | broj komentara 0

Nastavak jačanja dinara mogao bi da ugrozi izvoz. Trenutno imamo veću ponudu deviza, što je dovelo do jačanja dinara, ali kad budu dospela inostrana plaćanja države i privrede, odliv deviza će biti veći, pa će dinar slabiti, ocenio danas premijer Mirko Cvetković.

Cvetković: Hitno napraviti crnu listu poslodavaca

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da hitno treba napraviti takozvanu crna listu, na kojoj će se naći poslodavci koji su kršili zakon.

Potpisan Socijalno-ekonomski sporazum

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković potpisao danas socijalno-ekonomski sporazum za 2011. s predstavnciima sindikata i poslodavaca, podsetivši da je postignut dogovor da minimalna cena rada bude 102 dinara.

Sutra potpisivanje Socijalnog sporazuma

28. april 2011. | broj komentara 0

Socijalni sporazum Vlade, poslodavaca i sindikata biće potpisan sutra, rekao je danas Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku.

Minimalna cena rada ipak 102 dinara

21. april 2011. | broj komentara 0

Članovi Socio-ekonomskog saveta danas usaglasili tekst socijalnog sporazuma, koji će biti potpisan naredne nedelje, a koji podrazumeva da minimalna cena, koja će se primenjivati od juna, bude 102 dinara po satu.

Čanak: Minimalna cena rada treba da bude 102 dinara po satu

13. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak izjavio je danas da taj sindikat ne odustaje od predloga da minimalna cena radnog sata bude 102 dinara.

Branislav Čanak: I u Tunisu je počelo banalno

22. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik UGS Nezavisnost Branislav Čanak izjavio je da Srbija živi u ciklusima izbora ne rešavajući ključne probleme i da i banalne stvari mogu da izazovu nemire.

Trećina zaposlenih u sindikatima, problem poverenje (VIDEO)

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Slika o sindikatima koju imaju građani, zaposleni i članovi sindikata je veoma loša, socijalni dijalog ne funkcioniše, ali da podaci ukazuju da je dalje propadanje ugleda sindikata zaustavljeno i da postoji šansa da se ona popravi, glavni su nalazi istraživanja o sindikatima i

Orbović: Dogovor Vlade i sindikata moguć posle konsultacija s MMF-om

2. novembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio danas da će Vlada Srbije dogovor sa sindikatima o izmenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju postići posle dodatnih kosultacija s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koja bi u međuvremenu

Sutra sastanak predstavnika sindikata i vlade (VIDEO)

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Pregovarački tim pet sindikata prihvatio je danas poziv premijera Srbije Mirka Cvetkovića da sutra razgovara o Predlogu izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopštili su sindikati.

Radnici traže svoja prava (VIDEO)

1. maj 2010. | broj komentara 0

Nekoliko radničkih sindikata održalo je danas proteste u Beogradu, Kragujevcu i Kruševcu, na Međunarodni praznik rada, tražeći zaštitu prava radnika.

Sindikat pozvao građane na prvomajski protest

29. april 2010. | broj komentara 0

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost pozvao građane da se probude iz letagrije i okupe na protestu u Kruševcu 1. maja.

Za izmirenje obaveza prema zaposlenima zahteve predalo 351 preduzeće

30. decembar 2009. | broj komentara 0

Zahtev za kredit za povezivanje staža koji radnicima nije uplaćivan od 2004. do sada je podnelo 351 preduzeće sa oko 53.000 zaposlenih, rekla je danas Radmila Bukumirić Katić, pomoćnica ministra rada i socijalne politike.

Sindikati i poslodavci: Spor oporavak tržišta rada

4. novembar 2009. | broj komentara 0

Oporavak tržišta rada u Srbiji počeće kasnije nego oporavak privrede i zbog toga je bitno ojačati socijalni dijalog, zajednička je ocena reprezentativnih sindikata i Unije poslodavaca, izneta na konferenciji posvećenoj uticaju ekonomskih reformi na tržište rada i ulozi

Nezavisnost: Nacrt zakona o zaposlenima u državnoj upravi nije primenjiv

15. oktobar 2009. | broj komentara 0

Nacrt Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji nije primenljiv i služi samo da se „stavi na sto“ pred delegaciju MMF-a 26. oktobra, ocenio je Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

Čanak: Sindikati ne znaju da rade svoj posao

7. avgust 2009. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak ocenio da su učestali protesti nezadovoljnih radnika izlivi gneva iza kojih stoje sindikati koji ne znaju da rade svoj posao.

Čanak: Vlast i sindikati ne sarađuju

3. avgust 2009. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak ocenio je da ne postoji saradnja sindikata i vlasti u Srbiji.

Ko podržava mere Vlade

16. april 2009. | broj komentara 0

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta različito ocenjuju paket mera Vlade, koji je juče predstavio premijer Mirko Cvetković.

VSS: Sudije neće postupati po preporuci Ministarstva

23. mart 2009. | broj komentara 0

Vrhovni sud Srbije saopštio je da sudije neće postupati po preporuci Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja da se privremeno obustave radni sporovi. Kolegijum Vrhovnog suda Srbije je, kako je navedno u saopštenju, ukazao da je sudska vlast "nezavisna, odvojena u

Sporazum o odlaganju primene odredaba Kolektivnog ugovora

30. januar 2009. | broj komentara 0

Predstavnici poslodavaca, sindikata i Vlade Srbije potpisali su Sporazum o odlaganju primene finansijskih odredaba Opšteg kolektivnog ugovora na šest meseci.

Čanak: Privreda spremna da pregovara sa sindikatima

9. januar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak izjavio je danas da je ohrabrujuće što su privrednici spremni da pregovaraju sa sindikatima.

Generalni štrajk zbog Opšteg kolektivnog ugovora

8. januar 2009. | broj komentara 0

Posle objave u Službenom glasniku da je prošireno dejstvo Opšteg kolektivnog ugovora otkazano, reprezentativni sindikati najavljuju proteste i štrajkove širom Srbije, sve do generalnog štrajka.

Mogući protesti zbog regresa i toplog obroka

6. januar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Sindikata Nezavisnost Branislav Čanak kaže da bi sindikati mogli da organizuju proteste širom Srbije zbog nepoštovanja ugovora o isplati regresa i toplog obroka radnicima.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Tajkuni u Socijalno-ekonomskom savetu

Kapitalci u istoj mreži

Broj 579

23. jun 2011.