emg home
RSS

Tema:   Farmaceutska industrija

Odbijena tužba farmaceuta u predmetu zaštite konkurencije

7. jun 2011. | broj komentara 0

Upravni sud Srbije odbio je kao neosnovane tužbe 11 farmaceustkih kompanija protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije, u predmetu zaštite konkurencije, saopšteno je danas iz tog suda.

Tužilaštvo proverava poslovanje Galenike

6. jun 2011. | broj komentara 0

Farmaceutska kompanija Galenika potvrdila da je, posle medijskih napisa o neregularnostima u poslovanju, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal počelo proveru poslovanja kompanije.

Stanković: Posle rebalansa očekujemo više novca za zdravstvo

26. maj 2011. | broj komentara 0

Zoran Stanković, ministar zdravlja rekao je za Emg.rs da očekuje da će država rebalansom budžeta obezbediti više novca za funkcionisanje zdravstva, uključujući i pokrivanje troškova za lekove.

Ministar: Država da stane iza proizvođača lekova

26. maj 2011. | broj komentara 0

Država mora da stane iza domaćih prozvođača lekova kako bi na tržištima u regionu imali isti tretman kakav inostrani proizvođači lekova imaju u Srbiji, rekao je danas Zoran Stanković, ministar za zdravlje.

Borojević negirao krivicu za zloupotrebe sa citostaticima

25. maj 2011. | broj komentara 0

Bivši direktor Instituta za onkologiju Nenad Borojević negirao je danas pred Specijalnim sudom krivicu za mito i nameštanje tendera za nabavku citostatika i naveo da je ucenjivan da plati kako ne bi bio optužen.

Počelo suđenje za zloupotrebe u nabavci citostatika

24. maj 2011. | broj komentara 0

Pred Specijalnim sudom čitanjem optužnice danas počelo suđenje grupi lekara Instituta za onkologiju i predstavnika farmaceutskih kompanija optuženoj za mito i nameštanje tendera za nabavku citostatika od 2007. do 2009.

Okrivljena priznala da je davala mito za nabavku citostatika

23. maj 2011. | broj komentara 0

Okrivljena Jasmina Gutović iz farmaceutske kuće "Merk" sklopila je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o priznanju krivice koji je postao sastavni deo optužnice protiv grupe bivšeg direktora Instituta za onkologiju Nenada Borojevića, izjavio je

Prijava protiv farmaceutskih kompanija zbog citostatika

20. maj 2011. | broj komentara 0

Policija je podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv šest farmaceutskih kompanija zbog sumnje da su podmićivali odgovorne u Institutu za onkologiju da favorizuju te kompanije u snabdevanju citostaticima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih

Pokrenut predstečajni postupak u Srboleku

27. april 2011. | broj komentara 1

Predsednik Samostalnog sindikata "Srboleka" Zoran Gočević potvrdio je danas da je u tom preduzeću pokrenut predstečajni postupak.

Sud pokreće prethodni stečajni postupak u Srboleku

27. april 2011. | broj komentara 0

Privredni sud u Beogradu doneo rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u Srboleku, koji je obustavio plaćanja u neprekidnom trajanju od dve godine.

Domaći lekovi 52 odsto jeftiniji nego u susedstvu

13. april 2011. | broj komentara 0

Predstanici zaposlenih u fabrikama lekova u Srbiji zatražili su danas od Vlade da ih zaštiti od nelojalne konkurencije uvoznika lekova i obezbedi bolje uslove za tu privrednu granu.

Zdravlje Actavis najavio povećenje proizvodnje i izvoza u 2011.

24. mart 2011. | broj komentara 0

Plan Zdravlja Actavis je da ove godine poveća proizvodnju u Srbiji 40 odsto, a da 60 odsto proizvodnje čvrstih preparata bude namenjeno izvozu, rekao je juče novinarima u Leskovcu Miomir Nikolić, direktor te kompanije.

Ognjenović: Rukovodstvo Galenike nije moglo da utiče na gubitak

21. mart 2011. | broj komentara 0

Gubitak Galenike u 2010. od 14 miliona evra nastao je usled gubitaka na kursnim razlikama, nenaplaćenim potraživanjima i troškovima kamata za kredite, na koje menadžment Galenike nije mogao da utiče, izjavio je danas direktor Galenike Nenad Ognjenović.

Lukas Fecker novi direktor Velefarma

15. mart 2011. | broj komentara 0

Za novog generalnog direktora Velefarma imenovan je Lukas Fecker iz Švajcarske, pošto je Dragoljub Vučićević je na lični zahtev razrešen funkcije generalnog direktora, saopštila je danas ta kompanija.

RZZO i farmaceutske kompanije potpisale protokol (VIDEO)

18. februar 2011. | broj komentara 0

Republički zavod za zdravstveno osiguranje potpisao je danas sa proizvođačima lekova protokol kojim se predviđa da farmaceutske kompanije umanje potraživanja za lekove fondu za 10 odsto i time obezbede sigurnost u snabdevanju tržišta lekovima.

„Galenika“ gradi fabriku u Rusiji

18. februar 2011. | broj komentara 0

Farmaceutska kompanija “Galenika” planira da u maju započne gradnju fabrike lekova u Rusiji vredne 28 miliona evra. Kao partneri u ovom projektu učestvuje i ruska firma “Farmimeks”, najveći distributer lekova iz Moskve, kao i holding “PSP - Farman”

Jugoremedija na prodaju

14. februar 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila poziv za učešće na tenderu za prodaju 92,87 odsto kapitala zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija.

Actavis: I ove godine prioritet kontinuirano snabdevanje lekovima

10. februar 2011. | broj komentara 0

Kompanija Actavis je u 2010. ostvarila glavni cilj, kontinuirano snabdevanje tržišta lekovima, i to će joj, uz ponudu novih lekova na srpskom tržištu, biti prioritet i ove godine, rekao je danas Pavle Marjanović, generalni direktor te kompanije.

Najavljena vakcina protiv više virusa gripa

11. januar 2011. | broj komentara 0

Grupa američkih naučnika objavila je danas rezultate istraživanja koje je pokazalo da je moguće proizvesti samo jednu vakcinu koja bi stvarala imunitet protiv svih vrsta virusa gripa.

Actavis otvorio novi magacin za lekove

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Actavis otvorila je u Leskovcu novi magacin za skladištenje farmaceutskih proizvoda namenjenih srpskom tržištu, u koji je investirala je pola miliona evra, saopštila je ta kompanija.

Predstavnici veledrogerija: Neće biti nestašice lekova

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Grupacije veledrogerija saopštili su danas da nema i da se ne očekuje nestašica lekova u Srbiji, kao i da neće biti većih poskupljenja na tom tržištu, već usklađivanja cena sa kretanjem deviznog kursa.

Galenika potpisala ugovor o uslužnoj proizvodnji za Abot

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Farmaceutska kompanija Galenika potpisala je danas sa američkom kompanijom Abot ugovor o strateškom partnerstvu čime je postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta.

Novartis otpušta 1.400 radnika

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Švajcarska kompanija Novartis objavila da će do 1. januara 2011. otpustiti 1.400 radnika u SAD, uglavnom u prodajnom sektoru, zbog isteka patenata na neke od lekova.

Hrvatski PharmaS preuzeo Ni Medic (VIDEO)

25. novembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatska kompanija PharmaS preuzela srpsku farmaceutsku kompaniju Ni Medic, u okviru investicije u Srbiji od 11 miliona evra, izjavila danas predsednica Uprave PharmaS Zdravka Knežević.

Bayer najavljuje otpuštanje 4.500 radnika do kraja 2012.

19. novembar 2010. | broj komentara 0

Nemačka farmaceutsko-hemijska kompanija Bayer saopštila da planira otpuštanje 4.500 radnika do kraja 2012, a generalni direktor Marejn Dekers navodi da će smanjenje troškova kompaniji omogućiti snažniji rast.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

Subvencije iz budžeta

Siromašni rasipnici

Broj 577

09. jun 2011.