emg home
RSS

Predstavnici veledrogerija: Neće biti nestašice lekova

21. decembar 2010. | 11:42

Izvor: Beta

Predstavnici Grupacije veledrogerija saopštili su danas da nema i da se ne očekuje nestašica lekova u Srbiji, kao i da neće biti većih poskupljenja na tom tržištu, već usklađivanja cena sa kretanjem deviznog kursa.Predsednik Grupacije veledrogerija Privredne komore Srbije (PKS) Miomir Nikolić izrazio je cocekivanje da će Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) naći način da ne dođe do nestašice lekova i ocenio da mediji prete tom nestašicom.

Veledrogerije redovno snadbevaju apoteke i zdravstvene ustanove lekovima odnosno krajnjeg korisnika pacijenta i prema našim informacijama na srpskom tržištu nema nestašica lekova, niti će je biti, kazao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je procena da je tržište lekova u Srbiji tokom ove godine vredelo oko 800 miliona evra, od čega 495 miliona čine lekovi koji se izdaju na recepet i nad kojima apsolutnu kontrolu ima država.

Prema rečima Nikolića, promet lekova u Srbiji odbvija se u uslovima ekonomske krize i opšte nelikvidnosti.

Grupacija veledrogerija je spremna na punu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i RZZO-om, istaknuto je na današnjoj konferenciji.

Predstavnici veledrogerija kazali su i da je problem nestašica gaze posledica velikog rasta cena na svetskim berzama osnovne sirovine - pamuka.

Grupacija veledrogerija deluje pri Udruženju za trgovinu PKS od 2001. godine i okuplja 17 najeminentnijih veledrogerija među kojima su Velefarm, Jugohemija, Farmalogist, Srbolek i drugi. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Farmaceutska industrija, Lekovi

Institucije: Republički zavod za zdravstveno osiguranje, Privreda komora Srbije

Kompanije: Velefarm, Srbolek, Jugohemija, Farmalogist


Unesite tekst komentara:

<<

21. februar - 27. februar 2011.

>>

Povezani naslovi