emg home
RSS

Tema:   Republički zavod za zdravstveno osiguranje

Novim pravilnikom lečenje i kod privatnika o trošku RZZO

13. novembar 2010. | broj komentara 0

Novim pravilnikom o pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja osiguranici,pored lekova i medicinsko-tehničkih pomagala, imaju pravo na upućivanje kod lekara u privatnom domu zdravlja i drugim privatnim ustanovama sa kojima Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO)

Proizvođači lekova potražuju 300 miliona evra

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Otežana naplata lekova od zdravstvenih ustanova i kašnjenje u naplati potraživanja predstavlja glavni uzrok nelikvidnosti kompanija na farmaceutskom tržištu, rekao je danas savetnik upravnog odbora Hemofarma Dragomir Ćurčić. Samo Hemofarmova potraživanja iznose 150

Milosavljević: Etika se ne može propisati

28. septembar 2010. | broj komentara 1

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je danas da ponašanje zdravstvenih radnika u skladu sa etičkim normama ne može da se propiše, već da "ono živi u svakom profesionalcu".

Aleksandar Vuksanović imenovan za direktora RZZO

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Upravni odbor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) odlučio je danas da za direktora te zdravstvene institucije imenuje Aleksandra Vuksanovića, a za njegovu zamenicu Ljiljanu Zobenicu.

Od 1. oktobra jedna prijava za RZZO, NSZ i PIO

17. septembar 2010. | broj komentara 1

Prijava i odjava zaposlenih za zdravstveno osiguranje, osiguranje u slučaju nezaposlenosti i penzijsko i invalidsko osiguranje obavljaće se od 1. oktobra na jednom šalteru, saopštio je danas Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO).

Otvorena Roditeljska kuća za decu obolelu od raka (VIDEO)

15. septembar 2010. | broj komentara 0

U kući na Bežanijskoj kosi oduzetoj od Darka Šarića, optuženog za šverc dve tone kokaina, otvorena je danas Roditeljska kuća za boravak porodica dece bolesne od raka.

Vukajlovićeva: Povlačim se zbog zastoja u Vladi (VIDEO)

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Svetlana Vukajlović, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) izjavila je da nije pod političkim pritiskom odlučila da povuče predlog za njeno ponovno imenovanje na tu funkciju, već zato što ga više od četiri meseca Vlada nije

Roditeljska kuća od nelegalne imovine

24. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović i direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović potpisale su danas ugovor o ustupanju objekta Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom na korišćenje RZZO-u, koji će biti namenjen

Od ponedeljka radi jednošalterski sistem prijave zaposlenih

14. maj 2010. | broj komentara 0

Poslodavci u Srbiji od ponedeljka će za prijavu i odjavu radnika predavati samo jedan formular na jednom šalteru umesto dosadašnjeg čekanja u tri reda, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u ispostavi Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje sa temom uvođenja

Potpisan sporazum o integraciji civilnog i vojnog zdravstva

12. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i direktorka Zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović potpisali su danas u Beogradu protokol o daljoj funkcionalnoj integraciji civilnog i vojnog zdravstva.

U junu 354 miliona dinara od fiskalnih računa u zdravstvu

10. jul 2009. | broj komentara 0

Samo u junu, za zdravstvene usluge u Srbiji izdato fiskalnih računa u vrednosti 354 miliona dinara, izjavio danas Tomica Milosavljević, ministar zdravlja.

Za 35.000 zaposlenih nije plaćen doprinos za zdravstvo

30. jun 2009. | broj komentara 0

Oko 35.000 ljudi zaposleno je u firmama koje nisu uplaćivale doprinose za zdravstveno osiguranje i oni ne mogu ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu, kazala je danas direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović.

Unapređenje zdravstvene zaštite vojnih osiguranika

24. jun 2009. | broj komentara 0

Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, čiji je cilj unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga vojnih osiguranika.

Od ponedeljka fiskalne kase u zdravstvu i turizmu

31. maj 2009. | broj komentara 0

Poreska uprava Srbije saopštila je da će od ponedeljka fiskalne kase morati da koriste i dodatne delatnosti, među kojima su i turističke agencije i zdravstvo.

RZZO poziva poslodavce da isplate dugovanja za osiguranje

15. maj 2009. | broj komentara 1

Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) pozvao je danas sve poslodavce koji duguju uplate za zdravstveno osiguranje, da izvrše tu svoju zakonsku obavezu jer u suprotnom njihovi radnici neće moći da overe zdravstvene knjižice.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

3. decembar 2008. | broj komentara 0

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se danas u Srbiji nizom manifestacija pod sloganom "Dostojanstvo i pravda za sve nas".

Analize

Zabrana pušenja na javnim mestima

Pušači na kolenima

Broj 548

18. novembar 2010.