emg home
RSS

Vukajlovićeva: Povlačim se zbog zastoja u Vladi (VIDEO)

08. septembar 2010. | 13:17

Izvor: Emg.rs

Svetlana Vukajlović, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) izjavila je da nije pod političkim pritiskom odlučila da povuče predlog za njeno ponovno imenovanje na tu funkciju, već zato što ga više od četiri meseca Vlada nije uopšte razmatrala.

"Nije bilo posebnog pritiska na moju odluku, ali činjenica da neko četiri meseca ne daje saglasnost da se ponovo imenujem za direktorku RZZO mi je olakšala da presečem i sama povučem taj predlog. To je moja lična odluka”, rekla je ona.

Predlog je uopućen u maju ove godine, ali je došlo do zastoja u kadrovskoj komisiji koja je trebalo da razmotri predlog, rekla je ona.

       

Vukajlovićeva je rekla da ne zna ko su članovi te komisije imenom i prezimenom.

Ona je rekla da joj je mandate istekao u maju, kada je Upravni Odbor tog zavoda uputio predlog Vladi Srbije da se ona ponovo imenuje na to mesto.

Vukajlovićeva je na konferenciji rekla da će obavljati funkciju direktorke dok se ne imenuje drugi direktor na tu funkciju i da očekuje da će se to desiti za dvadesetak, do mesec dana.

"Potrudiću se da se procedura maksimalno ubrza. Konkurs za to mesto će biti raspisan u petak, 10. septembra i ovog puta neće biti zastoja", istakla je ona.

Ona je rekla da je nju na tu funkciju predložio Tomica Milosavljević, ministar zdravlja i podpredsednik G17 plus zbog njene stručnosti, ali da ona nije član nijedne stranke.

Svetlana Vukajlović je na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora RZZO-a predložila da se povuče njeno ponovno imenovanje, što će narednih dana biti upućeno i Vladi i objaviće se novi konkurs za direktora RZ ZO-a i formirati komisija koja će razmatrati pristigle kandidature.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

29. novembar - 05. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi