emg home
RSS

Roditeljska kuća od nelegalne imovine

24. jun 2010. | 15:48

Izvor: Emg.rs

Ministarka pravde Snežana Malović i direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović potpisale su danas ugovor o ustupanju objekta Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom na korišćenje RZZO-u, koji će biti namenjen deci obolelih od malignih bolesti koja se leče u Beogradu i njihovim roditeljima.

„Reč je o stanu veličine 100 metara kvadratnih koji je privremeno oduzet u postupku koji se vodi protiv Šarića i drugih lica a koji su optuženi da su izvršili trgovinu drogom i druga krivična dela“, rekla je Malović novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Ona je dodala da je od samog početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela stav Vlade bio da se sva imovina koja se oduzme od kriminalaca „vrati građanima jer je od njih i ukradena“.

Malović je rekla da će u Beogradu još jedan objekat koji je oduzet u postupku protiv okrivljenih za teška krivična dela, biti ustupljen na korišćenje deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Direktorka RZZO Svetlana Vukajlović rekla je da će u roku od nedelju dana biti završene popravke na ustupljenom stanu za koje će biti izdvojeno 200.000 dinara, nakon čega će prostor početi da se koristi.

Prva Roditeljska kuća sagrađena je pri Institutu za majku i dete 2008. godine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

25. oktobar - 31. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi