emg home
RSS

Tema:   Javna administracija

Reforma uprave prioritet na putu ka EU i zahtev građana

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Reforma javne uprave jedan je od ključnih prioriteta na putu ka EU, a modernizacija administracije zahtev je i građana i privrednika, rečeno je danas u Beogradu na regionalnoj konferenciji o izazovima u gradnji moderne javne uprave u Evropi.

Vlada: Povišice u oktobru

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Penzije i plate u javnom sektoru biće povećane u oktobru, kako je zakonom propisano, a novac za te namene je obezbeđen u budžetu, saopštila Vlada.

Ombudsman: Neophodna depolitizacija javne uprave

24. jul 2011. | broj komentara 1

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da su Srbiji potrebni depolitizacija i reforma javne uprave kako bi ona bolje služila interesima građana.

Ustavni sud: Neustavno imati više javnih funkcija

8. jul 2011. | broj komentara 0

Ustavni sud Srbije utvrdio je da odredba Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koja poslanicima i odbornicima dopušta istovremeno obavljanje više javnih funkcija, nije u saglasnosti sa Ustavom.

Povećane osnovice za obračun plata iz budžeta

26. april 2011. | broj komentara 0

Osnovica za obračun plata državnih službenika i nameštenika povećana je na 17.270 dinara, a primenjivaće se počev od zarada za april, objavljeno u Službenom glasniku.

Forum: Nema rasta ekonomije bez reforme javnog sektora

3. mart 2011. | broj komentara 0

Srbija mora završiti restrukturiranje javnog sektora i reformu javnih i komunalnih preduzeća ako želi da ostvari privredni rast, ocenili kasno sinoć učesnici Poslovnog foruma Kopaonik.

Cvetković: Nema povišica dok se ne poveća proizvodnja

24. februar 2011. | broj komentara 0

Povišice zaposlenima u javnom sektoru o kojima se pregovara ne smeju da dovedu do rasta fiskalnog deficita iznad 4,1 odsto BDP-a, izjavio je u intervjuu za novi, današnji broj Ekonom:east magazina predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

MMF: Postignut dogovor sa Srbijom o završetku aranžmana

22. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda i Vlada Srbije postigli dogovor o završetku sedme, poslednje revizije stend-baj aranžmana koji će omogućiti povlačenje oko 365 miliona evra koji su namenjeni podršci deviznim rezervama zemlje.

Diana Dragutinović: Pregovori o novom aranžmanu s MMF-om krajem aprila

22. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da bi krajem aprila trebalo da počnu pregovori o novom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom, odnosno da pregovori o novom aranžmanu mogu da počnu tek po završetku tekućeg, koji ističe u aprilu.

MMF sindikatima poručio da je neophodna reforma javne uprave

16. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila danas u razgovorima s predstavnicima nekoliko sindikata zaposlenih u javnim službama da je neophodna reforma javnog sektora i da povišice plata budžetskih korisnika treba da budu usklađene sa utvrđenim fiskalnim pravilima.

Cvetković-MMF: Povišice u javnom sektoru u skladu s budžetom

14. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da popravljanje materijalnog položaja zaposlenih u javnom sektoru mora da budu usklađeno s dogovorenom budžetskom i ukupnom ekonomskom politikom.

Službenicima Skupštine još 44 miliona dinara za plate?

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Predlogom budžeta Skupštine Srbije za 2011. predviđa dodatna 44 miliona dinara za plate zaposlenih u Parlamentu, rekao danas sekretar Skupštine Veljko Odalović.

Švedska pomoć reformi državne uprave u Srbiji

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Srbija i Švedska potpisale danas u Beogradu sporazum kojim će biti obezbeđena pomoć Švedske reformi državne uprave u Srbiji od 2010. do 2013, vredan 2,1 miliona evra.

Marković: Povišica za one s malim platama

25. novembar 2010. | broj komentara 0

Zaposleni u državnim organima čije su plate manje od državnog proseka u januaru mogu da očekuju povećanje zarada od 17 do 40 odsto, najavio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Tadić: Ne treba povećati plate državnim funkcionerima (VIDEO)

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da ne bi trebalo povećavati plate izabranim funkcionerima dok god je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji.

Ministarstvo definiše statuse državnih službenika

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije.

Opštine ne poštuju zakon o maksimalnom broju zaposlenih

24. septembar 2010. | broj komentara 0

Zakon o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj administraciji, usvojen krajem prošle godine, nije imao fiskalni efekat na kratak rok, odnosno nisu smanjeni troškovi gradova i opština, pokazuje analiza Fonda za razvoj ekonomske nauke u okviru projekta MEGA.

Šabić: Podaci o platama javnih službenika su javni

16. avgust 2010. | broj komentara 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio da su podaci o platama i drugim naknadama javni i da ih treba tražiti od nadležnih organa, pre obraćanja povereniku.

Vasić: Bez bonusa i stimulacija u Poreskoj upravi

10. avgust 2010. | broj komentara 1

Zaposlenima u Poreskoj upravi od 2009. nisu isplaćivani bonusi i stimulacije, već samo osnovna zarada, izjavio danas pomoćnik direktora Poreske uprave Zoran Vasić pošto je predsednica Udruženja pravosudnih službenika i saradnika Slavica Živanović kritikovala pravilnik o

Izmene odluke o maksimalnom broju zaposlenih

27. jul 2010. | broj komentara 0

U novom broju Službenog glasnika objavljena je izmena odluke o maksimalnom broju zaposlenih u organima državne uprave, kojom je povećan maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u određenim državnim organima u odnosu na prvobitnu odluku.

Dačić i Srećković dočekali studente iz dijaspore

27. jul 2010. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić i ministar za dijasporu Srđan Srećković pozvali danas studente koji učestvuju u programu Upoznaj državu Srbiju da iskoriste praksu u državnoj upravi Srbije za razmenu znanja i kontakte koje će nastaviti.

Ministarstvo: Sredstva za jednokratnu pomoć iz dobiti NBS-a

22. jul 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo finansija demantovalo izjavu funkcionerke Srpske napredne stranke Jorgovanke Tabaković da Vlada nije obezbedila sredstva za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima čija su primanja manja od 50.000 dinara, navodeći da su sredstva obezbeđena iz dobiti Narodne

Rusija će otpustiti svakog petog državnog službenika

21. jul 2010. | broj komentara 0

Rusko Ministarstvo finansija predložilo da broj zaposlenih u državnim organima bude smanjen 20 odsto do 2013.

Jednokratnu pomoć dobilo 345.000 zaposlenih

20. jul 2010. | broj komentara 0

Jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobilo je oko 345.000 zaposlenih na neodređeno vreme u ustanovama koje su direktni korisnici budžeta, a do danas je iz državne kase isplaćeno oko 1,72 milijardi dinara, rečeno u Ministarstvu finansija.

Pomoć od 5.000 dinara danas dobilo 28.000 radnika

15. jul 2010. | broj komentara 3

Ministarstvo finasija Srbije počelo je danas isplatu pomoći od po 5.000 dinara za zaposlene u javnom sektoru i do sada je pomoć dobilo 28.000 državnih službenika.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.