emg home
RSS

Dačić i Srećković dočekali studente iz dijaspore

27. jul 2010. | 13:57

Izvor: Emg.rs

Vicepremijer Ivica Dačić i ministar za dijasporu Srđan Srećković pozvali danas studente koji učestvuju u programu Upoznaj državu Srbiju da iskoriste praksu u državnoj upravi Srbije za razmenu znanja i kontakte koje će nastaviti.

Dačić je kazao da će projekat Upoznaj Srbiju doprineti jačanju poverenja i veza dijaspore i matice i razmeni znanja i iskustva, a očekuje se da kontakti funkcionišu i po završetku programa.

Dačić je rekao da će se studenti na praksi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije upoznati s radom Policijske akademije, kriminalističke, granične i saobraćajne policije, Policijske uprave Grada Beograda, Sektora za vanredne situacije i drugih službi.

Prema rečima Dačića, Vlada Srbije vezi matice i dijaspore daje najvažniji značaj jer Srbija ima veliku dijasporu širom sveta.

"U vremenu kada postoji puna otvorenost za promet robe, kapitala i ljudi, nije realno očekivati da se svi naši mladi stručnjaci vrate u Srbiju. Suština je da postoji sloboda kretanja i mogućnost naučnog usavršavanja i da, gde god se nalazite u svetu, radite na promociji Srbije", poručio je Dačić.

On je najavio usvajanje nacionalne strategije očuvanja i jačanja odnosa matične države i dijaspore.

Srećković je rekao da će u prvoj fazi projekta Upoznaj državu Srbiju u svim ministarstvima biti na praksi 46 studenata iz dijaspore, a na kraju jednomesečnog usavršavanja oni će pripremiti zajednički dokument koji će biti uručen premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću.

Kako je kazao, dokument će sadržati njihovo viđenje rada državne administracije i konkretne predloge o tome kako može da se unapredi rad uprave.

"Takvi projekti su pokazatelj da današnja Srbija menja odnos prema našim ljudima u dijaspori i daje im do znanja da u ovoj zemlji imaju izvesnu budućnost", poručio je Srećković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>
 • Štada planira promene u radu u Srbiji zbog pada cene akcija

  29. sep 2010.

  Berlin

 • Koha: Bez dijaloga sa Beogradom do izbora predsednika Kosova

  29. sep 2010.

  Priština, Beta

 • Povređena devojčica dobro

  29. sep 2010.

  Kosovska Mitrovica, Beta

 • Stejt department: Hilari Klinton idućeg meseca na Balkanu

  29. sep 2010.

  Vašington, Beta

 • Sastanak predstavnika međunarodne zajednice i vlasti Kosova

  29. sep 2010.

  Priština, Beta