emg home

RSS

Diana Dragutinović: Pregovori o novom aranžmanu s MMF-om krajem aprila

22. februar 2011. | 16:22

Izvor: Emg.rs

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da bi krajem aprila trebalo da počnu pregovori o novom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom, odnosno da pregovori o novom aranžmanu mogu da počnu tek po završetku tekućeg, koji ističe u aprilu.

Diana Dragutinović je objasnila da novi aranžman zavisi od toga da li će Srbija do kraja marta, kad Bord direktora MMF-a odobrava završetak revizije tekućeg aranžmana, ispuniti ono što je dogovoreno s MMF-om u vezi s fiskalnom odgovornošću i mogućnošću povećanja zarada u javnom sektoru.

Ona je rekla da je Vlada ispunila obaveze prema MMF-u, navodeći da je deficit budžeta u 2010. bio manji od dogovorenih 148 milijardi dinara jer je iznosio 136 milijardi, da su usvojene izmene Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju i budžet za 2011. koji je u skladu s fiskalnim pravilima.

Ministarka je najavila da će Vlada uskoro usvojiti zakon o finansijskom restrukturiranju preduzeća.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić je rekao da bi uspostavljanje novog aranžamana bilo korisno za Srbiju jer bi se tako dodatno ojačala pozicija Srbije na međunarodnim finansijskim tržištima i zemlja bi ozbiljnije krenula u strukturne reforme.

Ako krajem marta MMF odobri Srbiji završetak sedme revizije, Šoškić je precizirao da bi Srbija od predviđene rate koja iznosi oko 365 miliona evra povukla oko 50 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Đelić na Godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke

    22. septembar 2011. 14:09 |

  • Vlada: Povišice u oktobru

    16. avgust 2011. 18:08 |

  • Medvedev: Rusija spremna da podrži evrozonu sa 10 milijardi

    07. novembar 2011. 17:11 |