emg home
RSS

Tema:   Diana Dragutinović

Vlada formirala radnu grupu za očuvanje stabilnosti banaka

1. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije formirala radnu grupu za praćenje realizacije Programa mera za očuvanje finansijske stabilnosti banka, na čijem je čelu državni sekretar u Ministarstvu za finansije Goran Radosavljević, objavljeno u Službenom glasniku.

Diana Dragutinović izabrana za viceguvernera NBS

5. septembar 2011. | broj komentara 1

Bivša ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izabrana je za viceguvernera Narodne banke Srbije (NBS), saopštila je danas centralna banka.

Diana Dragutinović: Na sceni je iluzija novca

20. jun 2011. | broj komentara 0

Državni budžet se puni bolje no što je planirano, ali je to samo iluzija jer je inflacija veća nego što je planirano, pa su i prihodi po osnovu poreza na potrošnju nešto veći, ukazala je profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Diana Dragutinović.

Cvetković: Tržište određuje najpovoljniji kurs

14. jun 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada smatra da je najpovoljniji onaj kurs koji je tržišno određen i da interesne grupe utiču na vrednost dinara. Narodna banka Srbije objavila da je danas dinar oslabio prema evru 1,98 odsto, a da je zvaničan srednji kurs 99,9156 dinara

Dragutinović: Grčka izvor rizika za Srbiju

13. jun 2011. | broj komentara 0

Bivša ministarka finansija Diana Dragutinović ocenila ja da bi nepovoljni rasplet dešavanja u Grčkoj mogao da dovede do do nervoze na domaćem deviznom tržištu i depresijacije koja bi se prenela na inflaciju.

Cvetković: Novac od Telekoma za dugove i infrastrukturu

27. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković rekao je danas da će novac od prodaje Telekoma Srbija biti potrošen za vraćanje pojedinih dugova i gradnju trajnih dobara, odnosno infrastrukture, i da će proces trošenja novca biti transparentan jer će biti praćen tok kretanja svakog dinara,

Počinje Poslovni forum na Kopaoniku

28. februar 2011. | broj komentara 0

Poslovni forum na Kopaoniku biće održan od 1. do 3. marta uz učešće predstavnika Vlade Srbije, ekonomista i privrednika, koji će razmatrati nove modele privrednog rasta, razvoja i održivih reformi.

Sindikat radnika u prosveti: Da li Protokol i dalje važi?

23. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat radnika u prosveti Srbije zatražio je danas od ministara prosvete i finansija Žarka Obradovića i Diane Dragutinović da se izjasne o tome da li je Protokol potpisan sa sindikatima i dalje važeći za Vladu Srbije.

MMF: Postignut dogovor sa Srbijom o završetku aranžmana

22. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda i Vlada Srbije postigli dogovor o završetku sedme, poslednje revizije stend-baj aranžmana koji će omogućiti povlačenje oko 365 miliona evra koji su namenjeni podršci deviznim rezervama zemlje.

Cvetković: Nećemo prodavati Telekom po svaku cenu

22. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da Vlada ne želi da proda većinski deo Telekoma Srbija po svaku cenu. Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da Vlada ima rezervnu varijantu za finansiranje budžeta ako prodaja Telekoma ne bude uspešna.

Diana Dragutinović: Pregovori o novom aranžmanu s MMF-om krajem aprila

22. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da bi krajem aprila trebalo da počnu pregovori o novom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom, odnosno da pregovori o novom aranžmanu mogu da počnu tek po završetku tekućeg, koji ističe u aprilu.

Vlada Srbije i MMF danas o reviziji aranžmana

22. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije (NBS) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare povodom završetka razgovora o sedmoj, poslednjoj reviziji tekućeg stend-baj aranžmana Srbije s tom finansijskom institucijom.

Dragutinović: Meni se čini da vlade ima (VIDEO)

21. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas u Skupštini Srbije da joj se "čini da vlade ima".

Dragutinović: Garancija SDPR-u za podsticaj izvoza

21. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da se davanje garancije Srbije za obaveze "Jugoimport-SDPR-a" odnosi na veliki izvozni posao u oblasti namenske industrije koji je to javno preduzeće sklopilo sa Alžirom, vrednosti 280,8 miliona evra.

Diana Dragutinović: Sve bliži novi aranžman sa MMF-om (VIDEO)

21. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je danas da je Vlada sve bliža zaključivanju novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) kao i da bi ona lično volela da do potpisivanja tog aranžmana dođe.

Bez dogovora o prekidu štrajka prosvetara

18. februar 2011. | broj komentara 1

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara, i predstavnici Vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu 20 odsto veće.

I sindikat metalaca traži pregovore s Vladom

17. februar 2011. | broj komentara 0

Samostalni sindikat metalaca Srbije traži od Vlade da i s njima počne pregovore radi nalaženja rešenja za nagomilane probleme u toj grani i težak materijalni status zaposlenih i u suprotnom najavili štrajk i proteste.

Danas sastanak policijskih sindikata i ministara

17. februar 2011. | broj komentara 0

Pregovori dva reprezentativna sindikata policije s ministrima finansija i unutrašnjih poslova Dianom Dragutinović i Ivicom Dačićem o posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u policiji trebalo bi da bude održan danas.

Sindikati prosvete nastavljaju štrajk

14. februar 2011. | broj komentara 0

Tri reprezentativna sindikata prosvete odlučila su da nastave štrajk pošto na današnjim razgovorima u Ministarstvu finansija nije postignut dogovor, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Leonardo Erdelji.

Cvetković-MMF: Povišice u javnom sektoru u skladu s budžetom

14. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da popravljanje materijalnog položaja zaposlenih u javnom sektoru mora da budu usklađeno s dogovorenom budžetskom i ukupnom ekonomskom politikom.

Nezavisni sindikat policije: Prihvaćen protokol uz manje izmene

14. februar 2011. | broj komentara 0

Skupština Nezavisnog sindikata policije prihvatila je, uz manje izmene, protokol koji im je na jučerašnjem sastanku ponudio resorni ministar Ivica Dačić, izjavio je danas predsednik tog sindikata Velimir Barbulov. Dačić je rekao da bi danas trebalo da se postignu dogovori o

Razgovori s Međunarodnim monetarnim fondom počinju 14. februara

11. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fond u ponedeljak, 14. februara, počinje zvanične razgovore s predstavnicima Srbije o poslednjoj kvartalnoj reviziji kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Za sedam dana nastavak sastanka sa sindikatom zdravstva (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i ministarstava finansija i zdravlja nastaviće pregovore za sedam dana, dogovoreno je na današnjem sastanku u Beogradu.

Cvetković pokazao razumevanje za probleme policajaca

8. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković pokazao danas razumevanje za težak materijalni položaj zaposlenih u policiji, ali i istakao da će Vlada nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku bez narušavanja makroekonomske stabilnosti.

Bez dogovora sa prosvetarima u Agenciji za mirno rešavanje sporova

3. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikati i Minstarstvo prosvete nisu postigli dogovor na sastanku u Agenciji za mirno rešavanje sporova, pa prosvetari očekuju da se o njihovim zahtevima "ozbiljno razgovara" večeras sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, izjavio je predsednik Granskog sindikata

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.