emg home

RSS

Cvetković pokazao razumevanje za probleme policajaca

08. februar 2011. | 13:46 20:32

Izvor: Beta, Emg.rs

Premijer Mirko Cvetković pokazao danas razumevanje za težak materijalni položaj zaposlenih u policiji, ali i istakao da će Vlada nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku bez narušavanja makroekonomske stabilnosti.

Kako je saopšteno iz Vlade, Cvetković je razgovarao s predstavnicima svih sindikata policije o njihovim zahtevima za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Premijer je na sastanku rekao da će, prema procenama, posle prvog kvartala prilivi sredstava u budžet biti veći i da će u aprila, u skladu s rastom privredne aktivnosti, biti poznato koliko je povećanje zarada moguće u svim sektorima koji se finansiraju iz budžeta.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov ocenio je da je današnjim susretom s premijerom pokrenut dijalog, ističući da je prisutvo sindikata koji ne učestvuju u štrajku dalo pregovorima socijalnu konotaciju. "Premijer je rekao da razume naš položaj i objasnio da će Vlada sindikatima izaći u susret do mere koja ne ugrožava makroekonomsku stabilnost", kazao je Barbulov.

On je rekao da je na sastanku ministarka finansija Diana Dragutinović predstavila sindikalcima pripremljenu platformu za rešavanje gorućih problema zaposlenih u policiji, koju će premijer sutra potpisati i preko MUP-a dostaviti sindikatima. "Štrajk se nastavlja, a o sudbini protesta odlučićemo pošto analiziramo predloženu platformu. Sigurno je da nam je povećanje plata od 40 odsto na prvom mestu", rekao je Barbulov.

Nezavisni sindikat policije stupio je u štrajk 3. februara zahtevajući povećanje plate zaposlenih u MUP-u od 40 odsto, poseban kolektivni ugovor i adekvatnu opremu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovaraće u ponedeljak, 14. februara, po povratku sa službenog puta u SAD, s predstavnicima Ministarstva finansija o odredbama posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u, saopšteno je danas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi