emg home

RSS

Policijski sindikat Srbije i danas u štrajku

11. oktobar 2011. | 09:39 15:08

Izvor: Beta

Policijski sindikat Srbije nastavio danas generalni štrajk zahtevajući poboljšanje socijalnog položaja i bolje uslove rada za zaposlene u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je sinoć posle sastanka s ministrom za unutrašnje poslove Ivicom Dačićem da će sindikat razmotriti njegove predloge za ispunjenje tih zahteva, ali nije želeo da kaže šta oni konkretno sadrže.

Policijski sindikat Srbije počeo je juče generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada od 30 odsto. Izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavlja se samo u hitnim slučajevima, a smanjenim kapacitetom rade granični prelazi. Policija izlazi samo na hitne intervencije, a inspektori na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

 

Dačić se nada brzom kraju štrajka

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić očekuje da će štrajk biti brzo završen i najavio da će biti smenjeni svi šefovi u MUP-u koji ne primenjuju odredbe posebnog kolektivnog ugovora. "Do kraja nedelje održaćemo sastanak sa svim šefovima logistike i svako ko ne poštuje poseban kolektivni ugovor biće smenjen jer niko nema pravo da poništava ono o čemu sam se dogovorio sa zaposlenima i što je potpisala Vlada ", rekao je Dačić novinarima.

Ministar je rekao da je poseban kolektivni ugovor u celini moguće primeniti od 1. januara 2012, a da su uslovi za to izmena Zakona o policiji i dogovor MUP-a i Ministarstva za finansije, uz saglasnost sindikata.

Dačić je naveo da sindikati postoje zbog štrajka i da je taj vid protesta osnovno radno pravo, te da u tome ne vidi ništa alarmantno, naručito ako policija normalno funkcioniše.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić, Veljko Mijailović

Institucije: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Policijski sindikat Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi