emg home

RSS

Živković: Vlast vodi antievropsku kampanju

11. oktobar 2011. | 11:48 14:12

Izvor: Beta

Bivši premijer Srbije Zoran Živković optužio je danas vlast u Srbiji da vodi kampanju protiv ulaska u Evropsku uniju i pozvao Brisel da Srbiji da i kandidaturu i datum početka pregovora o pristupanju."Iz svih oružja sa pozicija vlasti vodi se antievropska kampanja, pa ne treba da čudi pad podrške građana evropskim integracijama", rekao je Živković na skupu "Da li Srbija odustaje od EU" u beogradskom hotelu "Zira".

On je ocenio da je glavna strategija srpske politicke elite "ni Kosovo ni Evropa".

"Za Kosovo ih baš briga, to je samo predizborna priča za sve stranke. Oni ponovo prodaju isti proizvod koji se u Srbiji prodaje od 1990. do dan-danas", kazao je Živković.

Prema njegovim rečima, Kosovo je nezavisno i to je nepovratno.

"Nešto što je izgubljeno ratom, ne može se vratiti kroz pregovore u miru. Dakle, opcija za vraćanje Kosova je rat, ali to neće niko, čak ni oni koji puštaju brade, kose i izigravaju četnike", rekao je Živković.

On je pozvao EU da "spasi" Srbiju tako što će joj dodeliti i kandidaturu i datum za početak pregovora.

"Datum neće biti poklon, već kazna za vlast, jer tada dolaze iz Brisela da nadgledaju šta rade, šta se dešava svaki dan, gde grešimo, gde namerno grešimo, šta hoćemo da sakrijemo. To bi značilo da u Srbiji više nema laganja", kazao je Živković.

Današnji skup organizovali su Fond za humanitarno pravo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

   

Vesna Pešić: Srbija nikada nije odlučila da želi u EU


Poslanica u Skupštini Srbije Vesna Pešić izjavila je danas da u samoj Srbiji zapravo nikada nije doneta odluka o ulasku zemlje u Evropsku uniju.

"Odluka o ulasku Srbije u EU zapravo nikada nije ni doneta. I Srpska pravoslavna crkva i Boris Tadić jedva čekaju neku drugu priliku, samo da ne bi morali da idu ka EU", kazala je Vesna Pešić na skupu "Da li Srbija odustaje od EU" u beogradskom hotelu "Zira".

Ona je ocenila da je Srbija ostala na nivou rodovske zajednice i da se odrekla savremenosti.

"Mi ne prepoznajemo ništa što se dešava danas u svetu. Mi smo rod a Srpska pravoslavna crkva je naš totem, koji je počeo da odlučuje o tome ko treba a ko ne treba da ima prava, što se videlo na primeru otkazane Parade ponosa", kazala je Vesna Pešić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evrointegracije, Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Zoran Živković, Vesna Pešić


Unesite tekst komentara:

12. oktobar 2011. 14:04:44

| BMV

0

Nesto najpametnije i najistinitije sto sam skoro cuo.Jos samo treba osvetliti glavni,od niza, razloga,a to je da je i tajkunima i vrhu srpske vlasti jasno,da ce,zbog neverovatnog dila koji su zajedno odradili kroz privatizaciju u poslednjih 8 god.,EU,prvo,"udariti" na hjih-nista mahje nego sto je to uradila u Hrvatskoj.

12. oktobar 2011. 14:04:44

| Ime

0

Ulazak u EU je interes srbije.
Samo svi srbski politicari koji gledaju u EU ko ucenik u ucitelja, su nedovoljno zreli da vode nasu politiku. Mi ne smijemo da uvozimo iz evrope ono sto nam oni kazu nego samo ono sto smo konstatovali da kod njih funkcionise.
Evropa nije bozija rijec niti je bezmane. Ona je samo srbski prirodni ekonomski i politicki prostor. I nato treba bacati pogled real politike. Kao sto to rade sve ostale evropske zemlje medjuostalom.

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi