emg home

RSS

Raspisivanje izbora u decembru?

11. oktobar 2011. | 09:35 14:10

Izvor: Pink, Beta

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da ne bi bila iznenađena da izbori budu raspisani u decembru i dodala kako sluti da će ocena Evropske komisije o napretku Srbije biti pozitivna.

Slavica Đukić-Dejanović je za Pink rekla da se ne bi iznenadila da izbori budu raspisani u decembru i da je u poslednjih mesec dana naročito očigledno da je zemlja u predizbornom periodu. "Najverovatnije je da će predsednik raspisati izbore u narednoj godini, negde možda u martu, ali me ne bi iznenadilo ni da to bude ranije, recimo u decembru. Očigledno je da smo u predizbornom periodu, naročito u poslednjih mesec dana", rekla je ona.

Predsednica Skupštine je navela i da sluti da će ocena Evropske komisije o napretku Srbije biti povoljna, iako ta odluka nije izvesna. "Evropska komisija će sutra dati svoj predlog, a definitivnu odluku
ćemo znati u decembru. Ne bi me iznenadilo da onda budu raspisani izbori", dodala je ona.

   

Dačić: Izbori će biti redovni


Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će parlamentarni izbori u Srbiji biti redovni.

"Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani redovno", rekao je novinarima u Beogradu Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije.

Upitan da komentariše izjavu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić - Dejanović, koja je i funkcioner SPS, Dačić je odgovorio da je teoretski tačno da izbori mogu da budu raspisani i u decembru, ali da će svakako biti redovni.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>