emg home
RSS

Tema:   Nebojša Atanacković

Više cene goriva na stanicama NIS-a

23. jun 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije povećala cene goriva na svojim stanicama zbog stupanja na snagu odluke Vlade o izjednačenju akciza.

Poslodavci i radnici protiv zakona o štrajku

22. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je danas da UGS neće podržati novi predlog zakona o štrajku jer takav zakon ne štiti ni radnike, ni poslodavce.

Cvetković: Jačanje dinara ugrožava izvoz

28. april - 29. april 2011 | broj komentara 0

Nastavak jačanja dinara mogao bi da ugrozi izvoz. Trenutno imamo veću ponudu deviza, što je dovelo do jačanja dinara, ali kad budu dospela inostrana plaćanja države i privrede, odliv deviza će biti veći, pa će dinar slabiti, ocenio danas premijer Mirko Cvetković.

Cvetković: Hitno napraviti crnu listu poslodavaca

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da hitno treba napraviti takozvanu crna listu, na kojoj će se naći poslodavci koji su kršili zakon.

Potpisan Socijalno-ekonomski sporazum

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković potpisao danas socijalno-ekonomski sporazum za 2011. s predstavnciima sindikata i poslodavaca, podsetivši da je postignut dogovor da minimalna cena rada bude 102 dinara.

Atanacković: Ideja o crnim listama dobra

27. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio da je ideja da se nesavesni poslodavci stave na takozvanu crnu listu dobra, ali da na toj listi ne treba da se nađu poslodavci koji trenutno nisu u stanju da izmiruju svoje obaveze.

Minimalna cena rada ipak 102 dinara

21. april 2011. | broj komentara 0

Članovi Socio-ekonomskog saveta danas usaglasili tekst socijalnog sporazuma, koji će biti potpisan naredne nedelje, a koji podrazumeva da minimalna cena, koja će se primenjivati od juna, bude 102 dinara po satu.

U četvrtak novi pregovori o socijalnom sporazumu

12. april 2011. | broj komentara 0

Novi pregovori Vlade Srbije, sindikata i poslodavaca o socijalnom sporazumu zakazani su za četvrtak, 14. april, izjavio danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Sindikat traži 105 dinara, poslodavci nude 96

29. mart 2011. | broj komentara 1

Minimalna zarada po satu koju sindikat zahteva je 105 dinara, izjavio predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović. Za poslodavce, kako je rekao predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, prihvatljivo da minimalna naaknada bude povećana sa

Minimalna cena rada možda i iznad 98 dinara

28. mart 2011. | broj komentara 1

Minimalna cena rada mogla bi da bude podignuta sa sadašnjih 95 na najmanje 98 dinara po satu, a postoji mogućnost da bude i viša, saopšteno je danas na konferenciji za štampu Socijalno-ekonomskog saveta u Vladi Srbije.

Poskupljuje gorivo?

23. februar 2011. | broj komentara 0

U Srbiji se narednih dana može očekivati poskupljenje goriva, zbog rasta cena sirove nafte na svetskim berzama i zbog najnovijih dešavanja na severu Afrike, izjavio danas predsednik Upravnog odora AD Nafta Nebojša Atanacković.

Atanacković: Gorivo jeftinije za dva-tri meseca

30. decembar 2010. | broj komentara 2

Predsednik Upravnog odbora A.D. Nafta Nebojša Atanacković izjavio da uprkos liberalizaciji tržišta naftnih derivata cene neće biti niže odmah, već za dva do tri meseca.

Bez dogovora o minimalnoj ceni rada (VIDEO)

1. oktobar 2010. | broj komentara 0

Članovi Socio-ekonomskog saveta danas se nisu dogovorili o minimalnoj ceni radnog sata, izjavio ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Oko 700.000 radnika radi u sivoj ekonomiji

28. septembar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji oko 700.000 radnika radi u sferi sive ekonomije, pa je potrebna saradnja svih odgovornih institucija na rešenju tog problema, rečeno danas na konferenciji za novinare.

UPS zatražio izmene Zakona o radu

1. septembar 2010. | broj komentara 0

Unija poslodavaca Srbije (UPS) zatražila je danas izmene Zakona o radu, kako bi se smanjila opterećenja realnog sektora i povećala zaposlenost u Srbiji.

Ljajić ne vidi izvore za povećanje plata i penzija (VIDEO)

8. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je danas izjavio da ne vidi realne izvore za povećanje plata i penzija i ukazao da se protivi zaduživanju i povećanju budžetskog deficita za te svrhe.

Poskupljenje goriva za oko četiri dinara sledeće nedelje?

4. maj 2010. | broj komentara 0

Gorivo u Srbiji poskupeće u proseku za tri do četiri dinara po litru, najverovatnije početkom sledeće nedelje, izjavio danas predsednik Upravnog odbora kompanije Nafta AD Nebojša Atanacković.

Cvetković: Potrebno jedinstvo sindikata, poslodavaca i Vlade

14. april 2010. | broj komentara 1

Obezbeđenje održivog privrednog rasta u 2010. i dugoročan rast zaposlenosti nisu mogući bez jedinstva socijalnih partnera, sindikata, poslodavaca i Vlade, i očekujem od njih preuzimanje konkretnih obaveza i odgovornosti, rekao je danas premijer Mirko Cvetković na skupu

Atanacković: Preduzeti mere zbog svetske finansijske krize

21. novembar 2008. | broj komentara 0

Član Socio-ekonomskog saveta Srbije i predsednik Skupštine Unije poslodavaca Nebojša Atanacković izjavio da će se finansijska kriza u svetu sigurno osetiti i u Srbiji i da je sada trenutak da se preduzmu odgovarajuće mere.

NIS utrostručio zaradu

12. avgust 2008. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije će u 2008. zaraditi oko 300 miliona evra, tri puta više nego u prošloj.

„Benzin pojeftinjuje sledeće nedelje“

8. avgust 2008. | broj komentara 0

Gorivo će ponovo pojeftiniti, u proseku četiri do pet dinara, krajem sledeće nedelje, kada Ministarstvo energetike bude pravilo novi presek.

Litar benzina 101,6 dinara?

4. mart 2008. | broj komentara 0

Ukoliko u narednih dva dana ne dođe do pada cene sirove nafte u svetu, gorivo u Srbiji bi već od petka moglo da poskupi u proseku za oko četiri dinara za litar, saznaje „Blic“. Prema ovim procenama, litar bezolovnog benzina prodavao bi se za 101,6 dinara.

Analize

Tajkuni u Socijalno-ekonomskom savetu

Kapitalci u istoj mreži

Broj 579

23. jun 2011.