emg home
RSS

Tema:   UNS

UNS: Oprezno sa poverljivim izvorima

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) podsetilo je danas medije na obavezu poštovanja Kodeksa novinara, pogotovo člana koji obavezuje novinare da konsultuju najmanje dva nezavisna izvora informacija, pogotovo kada informacije koje objavljuju potiču iz poverljivog izvora.

UNS dodeljuje nagradu za novinarsku humanost

27. april 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) ustanovilo je danas nagradu za novinarsku humanost za novinare koji tekstovima i prilozima doprinose humanim akcijama i podstiču socijalnu odgovornost, solidarnost i uzajamnost.

UNS: U Srbiji najjeftinije novine u regionu

26. april 2011. | broj komentara 0

Dnevne novine u Srbiji najjeftinije su u zemljama regiona, pokazalo je istraživanje Udruženja novinara Srbije (UNS), saopštilo je danas to udruženje.

UNS: Olake ocene predsednika Tadića o stanju u medijima

7. april 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je danas zabrinutost zbog činjenice da predsednik Srbije nije upoznat sa dramatičnim položajem srpskih novinara i opasnostima sa kojim se suočavaju i najozbiljniji srpski mediji.

Medijska udruženja uputila otvoreno pismo Borisu Tadiću

6. april 2011. | broj komentara 0

Pet novinarskih udruženja i asocijacija uputilo je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ali i predstavnicima Evropske komisije, Evropske unije i OEBS-a u Srbiji kojim se izražava nezadovoljstvo zbog odugovlačenja sa usvajanjem Medijske strategije.

Protest UNS-a i NUNS-a zbog slučaja na RTV-u

25. mart 2011. | broj komentara 1

Udruženja novinara protestovala danas zbog otkaza i suspenzija na Radio-televiziji Vojvodine.

Dodeljene godišnje nagrade UNS-a

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas imena dobitnika nagrada za 2010. godinu, koje će biti uručene na Dan tog udruženja, 22. decembra. Nagradu za životno delo dobila je Ivanka Bešević-Boreli, novinarka "Politike" u penziji, dok je nagrada za

UNS: Vikiliks treba da nastavi sa objavljivanjem depeša (VIDEO)

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije podržava objavljivanje diplomatskih depeša na sajtu Vikiliks, rekla je Ljiljana Smajlović, predsednica tog udruženja.

Medijska strategija u decembru na Vladi Srbije

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Nacrt strategije o reformi medijskog sektora u Srbiji biće predstavljen na okruglom stolu 22. novembra, nakon čega će se pristupiti izradi konačnog dokumenta strategije, saopštila je danas pomoćnica ministra kulture zadužena za medije Nataša Vučković-Lesendrić.

Novinarska udruženja saglasna u suštinskim stvarima

2. septembar 2010. | broj komentara 0

Novinarska udruženja u Srbiji saglasna su da je nužno obezbediti javnost vlasnistva nad medijima, potpuno povlačenje države iz vlasništva, zabranu koncentracije monopola i uspostaviti ravnopravni tretman svih medija na tržištu.

Sindikat novinara podržao inicijativu UNS-a

21. jun 2010. | broj komentara 0

Sindikat novinara Srbije podržao je danas inicijativu Udruženja novinara Srbije (UNS) da mediji izvrše pritisak na nadležne da bi se istražilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

UNS: Ugrožena tajnost novinarskih izvora

21. jun 2010. | broj komentara 0

Garantovana tajnost novinarskih izvora biće ugrožena ako Skupština Srbije usvoji zakon o elektronskim komunikacijama u predloženom obliku, upozoreno je danas na okruglom stolu u Beogradu u organizaciji Udruženja novinara Srbije (UNS).

UNS: Ograničiti pravo upisa u registar emiterima bez dozvole

21. januar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) predložio je danas da državni organi ograniče pravo upisa u Registar javnih glasila elektronskim emiterima koji emituju program u etru a za to nemaju dozvolu.

UNS zatražio izmenu Krivičnog zakona

23. decembar 2009. | broj komentara 1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od nadležnih organa hitnu izmenu Krivičnog zakonika.

ANEM i UNS osuđuju pretnje RTV B92 i novinarima emisije Insajder

7. decembar 2009. | broj komentara 0

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) zatražila je danas od nadležnih organa da novinarima B92 pruže zaštitu i normalne uslove rada.

Novinari SCG: Nagrada R. Popovu, Pavićeviću i Radunoviću

28. oktobar 2009. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da su ovogodišnji dobitnici tradicionalne Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore Raša Popov, Rajko Pavićević i Branislav Radunović.

Usaglašen tekst Statuta Saveta za štampu

8. oktobar 2009. | broj komentara 0

Predstavnici Asocijacije medija, Lokal presa, Nezavisnog udruženja novinare Srbije i Udruženja novinara Srbije usaglasili su danas tekst Statuta Saveta za štampu čime su stvoreni preduslovi za formiranje i rad tog Saveta.

UNS: Žalba povereniku za informacije od javnog značaja

4. septembar 2009. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije podnelo žalbu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću jer od Ministarstva za kulturu nije saznalo ko su autori Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju.

Otpušteni novinari Borbe tužili vlasnika lista

3. septembar 2009. | broj komentara 0

Otpušteni novinari lista Borba podneli su tužbu protiv tog dnevnog lista i njegovog vlasnika Ivana Radovanovića Prvom opštinskom sudu u Beogradu, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS: Ministarstvo pravde ne zna ko je pisao zakon

2. septembar 2009. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije najavilo je danas da će se žaliti povereniku za informacije od javnog značaja pošto Ministarstvo kulture i Ministarstvo pravde nisu odgovorili ko je pisao izmene i dopune Zakona o javnom informisanju.

Usvojene izmene Zakona o javnom informisanju

31. avgust 2009. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas usvojila Predlog izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju, posle prihvatanja više amandmana. Nakon usvajanja, izmene zakona potpisao je predsednik Srbije Boris Tadić.

UNS: Stop antievropskom zakonu o medijima (VIDEO)

27. avgust 2009. | broj komentara 0

“Ovo je poslednji pokušaj da objasnimo vlasti da Zakon o informisanju ne treba da bude izglasan, jer ni jedan amandman koji je predložen ne može da ukine kazne koje mogu da dovedu do gašenja medija,” izjavila je danas predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS)

15 godina od smrti Radislave Vujasinović

8. april 2009. | broj komentara 0

Danas se navršava 15 godina od smrti novinarke nedeljnika Duga Radislave Dade Vujasinović, a okolnosti pod kojima je preminula još nisu utvrđene.

Zaštitnik građana razmatra pravilnik o Internetu

30. jul 2008. | broj komentara 1

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković saopštio je da je počeo da razmatra da li pravilnik o načinu kontrole komunikacija preko Interneta može da ugrozi Ustavom garantovana prava građana.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.