emg home
RSS

Tema:   Večernje novosti

Savet traži da Vlada zaštiti interes države u Novostima

15. septembar 2011. | broj komentara 0

 Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije zatražio je danas od Vlade da zaštiti interes države u "Novostima" i otkloni sumnje da većinski vlasnik te medijske kuće Milan Beko uzurpira državnu imovinu jer mu vlast to dozvoljava.

Imenovan novi Upravni i Nadzorni odbor Večernjih novosti

26. jul 2011. | broj komentara 0

Skupština Novinsko-izdavačkog društva Novosti izabrala je novi Upravni i Nazborni odbor te medijske kuće.

Komisija odložila odluku o Novostima zbog tužbe Osta

14. jul 2011. | broj komentara 0

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je danas da je obustavila postupak za rešenje o zahtevu nemackog Vaca (WAZ) za preuzimanje 62,4 odsto akcija medijske kompanije Novosti.

Tužbe protiv Bubala, Beka, Vukotića, Štimca i tri člana Komisije za hartije od vrednosti

14. jul 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije podneo krivične prijave protiv sedam osoba umešanih u privatizaciju Večernjih novosti. Kako Ekonom:east saznaje u Savetu, prijave su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete protiv Predraga Bubala, bivšeg ministra za privredu i privatizaciju,

Beku oduzeto pravo na 2.356 glasova u upravi Novosti

6. jul 2011. | broj komentara 0

U Centralnom registru hartija od vrednosti Srbije danas je registrovana promena upravljačke strukture u kompaniji Novosti, nakon što je većinskom vlasniku Milanu Beku oduzeto pravo na 2.356 glasova.

UNS osuđuje ponovne pretnje novinaru Vladimiru Mitriću

5. jul 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je danas osudilo ponovne pretnje i uvrede koje su dopisniku Večerenjih novosti iz Loznice Vladimiru Mitriću uputili fudbaler Savo Milošević i njegovi rođaci.

Barać: Krivične prijave zbog nezakonite privatizacije Novosti

1. jun 2011. | broj komentara 1

Savet za borbu protiv korupcije dostaviće Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više ljudi sa dokazima da je privatizacija lista Večernje novosti sprovedena nezakonito, te da zapravo ova medijska kuća i nije privatizovana, izjavila je danas predsednica Saveta Verica

Savet sutra objavljuje izveštaj o prodaji Novosti

31. maj 2011. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije objaviće sutra izveštaj o privatizaciji medijske kompanije "Novosti" iz Beograda i dostaviti ga tužilaštvu, najavila je danas predsednica Saveta Verica Barać.

Subotić iznosi odbranu preko ulilčnog video-bima

25. maj 2011. | broj komentara 0

Stanko Subotić, protiv kog Specijalno tužilaštvo vodi postupak za šverc cigareta devedesetih, uskoro će se putem video-linka iz Ženeve, u kojoj živi, obratiti građanima Srbije i odgovarati javno na pitanja novinara o navodima optužnice koja ga tereti te ljudima koji

Štimac: Sredinom juna izveštaj o vlasništvu u Novostima

19. maj 2011. | broj komentara 0

Komisija za hartije od vrednosti trebalo bi da do sredine juna završi postupak utvrđivanja povezanosti firmi koje su kupile kompaniju "Novosti", izjavio je danas predsednik Komisije Milko Štimac.

Barać: Iduće nedelje izveštaj o Novostima

20. april 2011. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije dostaviće do kraja nedelje Vladi izveštaj o prodaji "Večernjih novosti", najavila je danas predsednica Saveta Verica Barać.

Verica Barać: Tender za prodaju Telekoma namešten

14. april 2011. | broj komentara 0

Konkurs za prodaju 51 odsto Telekoma Srbija je paravan koji prikriva dogovor države s Telekomom Austria, a kad su ostali strani investitori saznali da je prodaja nameštena odustali su i pokazali da nemaju poverenja u ono što radi Vlada Srbije, izjavila danas Verica Barać,

Sindikat novinara Novosti: Vukotić preti otpuštanjem novinara

11. februar 2011. | broj komentara 0

Sindikat novinara kompanije Novosti saopštio je danas da je najavljeno otpuštanje više od stotinu zaposlenih u toj kući, a da se na listi za otkaz nalaze uglavnom članovi tog sindikata i svi koji su se zamerili generalnom direktoru Manojlu Vukotiću.

Verica Barać iduće nedelje Vladi dostavlja izveštaj o Novostima

11. februar 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije će sledeće nedelje predati Vladi izveštaj o privatizaciji kompanije Novosti i podneće krivične prijave protiv odgovornih koji su u tom postupku kršili propise, najavila je danas predsednica Saveta Verica Barać.

Savet: Ispitati poreklo i tokove novca tajkuna

7. februar 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije traži od državnih institucija da ispitaju poreklo i tokove novca srpskih tajkuna koji su kupovali preduzeća u Srbiji.

Radisavljević: Tužilaštvo proverava tvrdnje Subotića

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal proverava tvrdnje Stanka Subotića u vezi s privatizacijom Večernjih novosti, izjavio tužilac Miljko Radisavljević i negirao da su Subotiću ugrožena prava.

Beko: Neka Tadić objasni poziv tajkunima

21. novembar 2010. | broj komentara 2

Biznismen Milan Beko pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da objasni šta tačno znači njegov poziv tajkunima da vrate Srbiji nešto od svog bogatstva jer poslovna javnost to doživljava kao upozorenje i moguću najavu naplate ekstraprofita.

Beko odbacio optužbe

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Biznismen Milan Beko odbacio tvrdnje predsednice Komisije za zaštitu konkurencije Dijane Marković-Bajalović da joj je u njegovom prisustvu prećeno i da on stoji iza odluke da ona ne bude ponovo predložena na tu funkciju. Beko je u saopštenju najavio i da će protiv nje

UNS traži zakon protiv monopola u medijima

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije traži od vlasti da zakonski osigura transparentnost vlasništva u medijima i ograniči nedozvoljenu medijsku koncentraciju.

Manojlo Vukotić i naredne četiri godine na čelu Novosti

1. jul 2010. | broj komentara 0

Upravni odbor Kompanije "Novosti" odlučio je danas da Manojlo Vukotić i naredne četiri godine bude na čelu te medijske kuće kao generalni direktor i glavni urednik svih izdanja.

WAZ: Preuzimamo akcije Novosti da zaštitimo imovinu

24. jun 2010. | broj komentara 0

Nemačka medijska grupacija WAZ saopštila je da preuzima tri društva koja imaju većinski paket akcija "Večernjih novosti" da bi zaštitila svoju imovinu, ali je ponovila da i dalje želi da napusti Srbiju.

Dinkić: Zabraniti povratak WAZ-a u Srbiju

23. jun 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da nemackoj medijskoj grupi WAZ treba zabraniti povratak na srpsko tržište.

MUP: Pokrenuta istraga o privatizaciji Novosti

23. jun 2010. | broj komentara 0

Policija je pokrenula istragu o privatizaciji kompanije Novosti, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

WAZ potvrdio preuzimanje dela Novosti i povlačenje iz Srbije

22. jun 2010. | broj komentara 0

Portparol WAZ-a Paul Binder potvrdio je danas da je Medijska grupacija WAZ u potpunosti preuzela društvo "Ardos Holding GmbH" iz Salcburga koje je je vlasnik 24,9 odsto akcija u "Večernjim novostima", kao i da će se posle uređivanja vlasničkih odnosa u

Završena rasprava o izmenama Zakona o visokom obrazovanju

22. jun 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju, a u nastavku rada poslanici će razmotriti amandmane na Predlog zakona o sudskim veštacima.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.