emg home

RSS

Komisija odložila odluku o Novostima zbog tužbe Osta

14. jul 2011. | 17:26

Izvor: Beta, Emg.rs

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je danas da je obustavila postupak za rešenje o zahtevu nemackog Vaca (WAZ) za preuzimanje 62,4 odsto akcija medijske kompanije Novosti.Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je danas da je obustavila postupak za rešenje o zahtevu nemačkog Vaca (WAZ) za preuzimanje 62,4 odsto akcija medijske kompanije Novosti.

Kako se navodi u zaključku, taj postupak je obustavljen dok Upravni sud ne donese odluku po tužbi austrijske firme Ost, koja je tužila Komisiju jer dovodi u pitanje završetak postupka u predviđenom roku.

Austrijski holding Ost, koji je vlasništvo nemačke medijske grupacije Vac (WAZ), zatražio je u januaru ove godine od Komisije za zaštitu konkurencije odobrenje da preuzme 62,4 odsto akcija kompanije Novosti, koje su u posedu tri povezane firme beogradskog biznismena Milana Beka.

Beku je Komisija za hartije od vrednosti prošle nedelje naložila da da ponudu za prezimanje preostalih akcija Novosti ili da proda vlasnički udeo veći od 25 odsto akcija.

Komisija je uvela i privremenu meru kojom je ograničila upravljačka prava Bekovim firmama, Ardosu, Trimaksu i Karamatu, na 25 odsto ukupnih upravljačkih glasova, koje će važiti do momenta objavljivanja ponude za preuzimanje manjinskog paketa ili do prodaje akcija.

Manjinski akcionari Novosti poseduju 37,58 odsto akcija i to Republika Srbija 29,5 odsto, PIO Fond 7,15 odsto i mali akcionari 0,92 odsto.

Beko je najavio da će konačnu odluku o tome da li će prodati deo akcija Novosti ili dati ponudu za preuzimanje preostalih akcija doneti u konsultacijama sa Vacom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi